Χάλια οι πασχαλινές μου προετοιμασίες, χάλια! Πολλά τρεχάματα, διάφορες αρρώστιες αγαπημένων προσώπων (περαστικές ευτυχώς) και που να μείνει χρόνος να γράψω και σε αυτό το καημένο το μπλογκ! Ευτυχώς η Χαρά μου κάνει τη χάρη και μαγειρεύει με πολύ χαρά! Η Χαρά με χαρά, χαχα!
Την τάρτα που σας φτιάχνω σήμερα, πάλι από το αγαπημένο μου βιβλίο την έχω πάρει, έχω αλλάξει μόνο λίγο τις ποσότητες των υλικών και είναι αρκετά ελαφριά και ότι πρέπει για τις Πασχαλινές μέρες που έρχονται. Παλιότερα έχω κάνει και άλλη εύκολη τάρτα φράουλας, η σημερινή είναι λίγο πιο σοκολατένια.
χρειαζόμαστε
300 γρ σοκολατένια γεμιστά μπισκότα
1/4 φλιτζάνι βούτυρο λειωμένο
100 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
100 γρ γιαούρτι
500 γρ φράουλες
160 γρ ζάχαρη
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
10 γρ ζελατίνη σε σκόνη
200 γρ κρέμα γάλακτος
λειωμένη σοκολάτα για τη διακόσμηση
Τρίβουμε στο μπλεντεράκι τα μπισκότα, προσθέτουμε το βούτυρο και 1 κουταλάκι νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μάζα. Στρώνουμε στη βάση μιας φόρμας για τάρτα και ψήνουμε στους 180 β για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Λειώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα πάνω στην τάρτα προσέχοντας να μη χαλάσει η βάση των μπισκότων. Αφήνουμε να κρυώσει. Κρατάμε μερικές φράουλες για τη διακόσμηση και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε κομματάκια. Τις μισές τις βάζουμε στο μπλεντεράκι με τη ζάχαρη και τις λειώνουμε. Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες φράουλες, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για λίγο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τους χυμούς του λεμονιού και του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε τη ζελατίνη. Αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά ζεσταίνουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λειώσει η ζελατίνη. Μόλις γίνει διαφανής την προσθέτουμε στο μίγμα της φράουλας. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά περίπου. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Στο μίγμα της φράουλας προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα και ανακατεύουμε ελαφρά. Απλώνουμε την κρέμα φράουλας στην βάση της τάρτας. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες έως μια μέρα. Για τη διακόσμηση, βουτάμε τις φράουλες σε λειωμένη σοκολάτα και στρώνουμε πάνω από την κρέμα. Με την υπόλοιπη σοκολάτα κάνουμε γραμμές επάνω στην τάρτα.
Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία!
What a big mess of all my Easter preparations, M-E-S-S ! Lots of running around, various sicknesses among loved ones(thankfully nothing serious), how can I possibly get the time to get busy with this poor blog...Thank goodness for Xara , covering for me...The tart I made today is taken again from my favorite book, having slightly changed the quantity of ingredients. I've previously made another easy strawberry tart, however the one I made today is appropriately light for Easter and more chocolatey..
We need
10 oz chocolate sandwich cookies
1/4 cup butter, melted
4 oz baking chocolate, finely cut up
4 oz plain yoghourt
1 lb 2 oz fresh strawberries
5 oz granulated sugar
4 Tbsps lemon juice
3 Tbsps orange juice
1/3 oz powdered gelatin
200 ml whipping cream
Melted chocolate for decoration
Crush biscuits in mini-blender, add butter and one Tbsp of water and blend well.Press down the bottom of a tart pan and bake at 350F for 10 min. Let cool. Melt chocolate in double boiler and spread with a spatula over the tart carefully, to avoid breaking the biscuit base. Let cool. Reserve a few strawberries for the decoration and cut remaining ones in chunks. Puree half of those in the mini-blender with the sugar, then stir in the remaining strawberries and set aside for a while.
In small saucepan, mix lemon and orange juice with gelatin. Let stand for 5 min and then heat at medium temperature, till gelatin is melted. When it becomes clear, add to the strawberry mixture. Blend and refrigerate for 20-30 min. Prepare whipping cream and fold in yoghourt. Add to strawberry mixture and stir gently. Spread strawberry cream over tart base. Cover with plastic wrap and refrigerate for 2 hrs or up to 1 day. Dip reserved strawberries in melted chocolate and decorate tart. Design lines on tart with leftover chocolate.
Best wishes to everyone for a very Happy Easter, lots of Health and Happiness!!!
Γλυκάκι κόλαση!Ο συνδυασμός σοκολάτας και φράουλας είναι απλά τέλειος!Μου θυμίζει την σοκοφρέτα kiss που τρώγαμε όταν ήμασταν μικρά!Καλό και Άγιο Πάσχα να έχετε με υγεία και πολλή χαρά!Φιλάκια:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η τάρτα με τις φράουλες. Δροσιστική και ωραίο στόλισμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση να έχεις, να περάσεις καλά με τους αγαπημένους σου, με υγεία κι ευτυχία.
Καλό Πάσχα
Φιλιά
Περαστικά να είναι όλα και γρήγορα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣλουρπ και ξανά σλουρπ η τάρτα!!!!
Σου εύχομαι Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!
Αγαπημένες μου κοπελιές με την αγάπη μου σας ευχομαι ένα πολύ χαρούμενο Πάσχα. Καλή Ανάσταση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά.
Υ.Γ.Ευχαριστώ για τα ωραία σχόλια Μαρία, να είσαι πάντα καλά και να περνάς φανταστικά.
Καλή Ανάσταση στις καρδιές και στο Πνεύμα μας! Υγεία κι ευτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήChocolates and strawberries has to be the essence of heavenly food. This looks and I am sure tastes delicious. Best wishes for health and hapiness
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη γλυκάκι σοκολατοφρουτένιο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμε υγεία να γιορτάσετε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Καλό Πάσχα με υγεία σε όλους! Γευστικότατο το γλυκάκι σου Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί χρώματα είναι αυτά???
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμη κ η τάρτα!!!!!!!
Καλή Ανάσταση!!!!
Καλό Πάσχα!!!!
:))
Looks fantastic!
ΑπάντησηΔιαγραφήstrawberries and chocolate - what a combination!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
Κράτα μου μανούλα ενα κομμάτι.. με λιγουρεψες βραδιατικο.. Καλή Ανάσταση.. πολλα φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήHappy Easter, the strawberry tart looks gorgeous and delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ MIA MARIA!! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!!
Με πολυ αγαπη σου στελνουμε τις πιο τρυφερες και δυνατες ευχες να περασεις ομορφα τις μερες αυτες και το Αγιο φως να φερει υγεια ,γαληνη και αγαπη στο σπιτικο σου....φιλιαΧ2
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, πάντα με υγεία και αγάπη εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήό,τι άσχημο περαστικό να είναι!
τα φιλιά και τις ευχές μου :))
Μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση κορίτσια!
Καλή Ανάσταση Κορίτσια με Υγεία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός ανέστη, χρόνια πολλά! Να είστε καλά, με υγεία και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήWhat a perfect tart for the holiday. It has wonderful color and is light enough to follow a heavy holiday meal. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά κορίτσια να χαίρεστε τις οικογένειές σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως ανέφερε και το αδερφάκι μου ο συνυασμός σοκολάτας φράουλας είναι αγαπημένος καθώς μας ταξιδεύει στα παιδικά μας χρόνια. Θα βρω λόγο να την φτιάξω σύντομα....
Πολλά φιλιά Μαράκι μου
Απο τα γλυκάκια που μας αρέσουν γιατί είναι δροσερά και ευωδιαστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστε κυρίες μου, αφού είστε μια και μία!
Μία τέτοια όμορφη και ελαφρύ επιδόρπιο. Αγάπη τις φράουλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήχριστός ανέστη με χαρά υγεία και πολλή αγάπη τώρα θάσαι πολύ πολύ καλά πια φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Καθυστερημένα Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειες σας!
ΑπάντησηΔιαγραφή