Τώρα που μάθαμε που να βρούμε τις τορτίγιες, ας κάνουμε και γλυκά κρακεράκια με κανέλα για να συνοδέψουμε ένα φλιτζάνι ζεστής σοκολάτας.
Χρειαζόμαστε
2 μεγάλες τορτίγιες
1 κουταλιά ζάχαρη
1/4 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Κόβουμε με κουπ πατ στρογγυλά τις τορτίγιες , βγαίνουν περίπου 15-16 στρογγυλά πιτάκια. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Λειώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα πιτάκια ελαφρά και από τις δύο μεριές. Τα αραδιάζουμε σε ταψί (εγώ το είχα στρώσει με αντικολλητικό χαρτί) και τα πασπαλίζουμε με την κανελοζάχαρη. Τα βάζουμε στο φούρνο για 3-5 λεπτά περίπου και τα βγάζουμε όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες , λίγο πιο γρήγορα δηλαδή από ότι τα έβγαλα εγώ:(
για τη σοκολάτα
3 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
180 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη κρέμα σε μέτρια θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κανέλα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε σε 4 φλιτζάνια.
Ότι πρέπει για μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα, όχι τη σημερινή, τουλάχιστον στην Αθήνα!
Τι πανεύκολα κρακεράκια κανέλας είναι αυτά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας έφτιαξες και σοκολάτα, μας κακομαθαίνεις;-)
Εννοείται παίρνω και από τα δύο!
Φιλιά!
Είσαι φοβερή δεν ήξερα να φτιάχνω έτσι τη σοκολάτα, έπαιρνα έτοιμη!!!θα φτιάξω και τα γλυκά κρακεράκια και θα είναι τέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!!!
φυσικά θα τα τιμήσουμε και τα δυο, δεν λέμε όχι στη κανέλα, όσο για τη σοκολάτα δίνουμε ρέστα οικογενειακώς, και στα φαγητά τη χρησιμοποιώ πολύ, τώρα που είναι σκέτη γλύκα θα την αφήσουμε; φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια ιδέα, τέλεια και τα μπισκοτάκια! Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ μ'αρέσει πολύ η σοκολάτα, η δική σου είναι και σπιτική, θαύμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήας μην έχει κρύο, εγώ θα δεχτώ το κέρασμα...και 2-3 μπισκοτάκια παρακαλώ...
ΦΟ-ΒΕ-ΡΑ τα εύκολα κρακεράκια κανέλλας, ό,τι πρέπει για τις χριστουγεννιάτικες μέρες που έρχονται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγαλομαμά μου, όταν διάβασα τις πρώτες γραμμές της ανάρτησής σου, είδα που έλεγες για τορτίγιες και σε σχέση με τον τίτλο σου, σκέφτηκα ότι έπαθες εμμονή με τις τορτίγιες και τις αναφέρεις παντού!!! χαχαχαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά είδα ότι τα κρακεράκια σου ήταν απο τορτίγιες και κατάλαβα.... Είδες για να βιάζομαι να βγάζω συμπεράσματα!!!
Παίρνω λοιπόν κρακεράκι και σοκολάτα οπωσδήποτε και σε φιλώ :)))
ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΛΥΚΑΤΖΗΣ.ΤΕΛΕΙΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ.
How lovely! And Congratulations on the big 100!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ ευχαριστώ! Ότι πρέπει για χειμωνιάτικες βραδιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήthumbelina σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήγαστεροπλήξ ευχαριστώ! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα είναι εύκολα και τουλάχιστον τα μπισκοτάκια είναι και νηστήσιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty's Cuisine, πάρε όσα θέλεις! Αν ήταν και άσχημος καιρός ακόμα καλύτερα;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήMagia da Inês, muito obrigado!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie, έχεις δίκιο! Να χειμώνιαζε και λίγο, δεν τον μπορώ πια αυτόν τον καιρό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΗ μου αυτό με την εμμονή δεν είναι δύσκολο για μένα να το πάθω και να μη σου πω ότι το έχω ψιλοπάθει με τις τορτίγιες. Ότι και να μαγειρεύω, τώρα τελευταία, εγώ τορτίγια θέλω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήSΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου ευχαριστώ! Καλό σου βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήCupcakes, thank you very much! Have a nice evening
ΑπάντησηΔιαγραφήΣλουρπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤωρα τι να πω, τετοια ωρα τετοια λογια.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki σλουρπ, επίσης! ΧΙ!ΧΙ!ΧΙ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία, ευχαριστώ! Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφή