Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Γλυκά κρακεράκια με ζεστή σοκολάτα


Τώρα που μάθαμε που να βρούμε τις τορτίγιες, ας κάνουμε και γλυκά κρακεράκια με κανέλα για να συνοδέψουμε ένα φλιτζάνι ζεστής σοκολάτας.

Χρειαζόμαστε

2 μεγάλες τορτίγιες
1 κουταλιά ζάχαρη
1/4 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Κόβουμε με κουπ πατ στρογγυλά τις τορτίγιες , βγαίνουν περίπου 15-16 στρογγυλά πιτάκια. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Λειώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα πιτάκια ελαφρά και από τις δύο μεριές. Τα αραδιάζουμε σε ταψί (εγώ το είχα στρώσει με αντικολλητικό χαρτί) και τα πασπαλίζουμε με την κανελοζάχαρη. Τα βάζουμε στο φούρνο για 3-5 λεπτά περίπου και τα βγάζουμε όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες , λίγο πιο γρήγορα δηλαδή από ότι τα έβγαλα εγώ:(

για τη σοκολάτα

3 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
180 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη κρέμα σε μέτρια θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κανέλα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε σε 4 φλιτζάνια.
Ότι πρέπει για μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα, όχι τη σημερινή, τουλάχιστον στην Αθήνα!

24 σχόλια:

  1. Τι πανεύκολα κρακεράκια κανέλας είναι αυτά!!!
    Μας έφτιαξες και σοκολάτα, μας κακομαθαίνεις;-)
    Εννοείται παίρνω και από τα δύο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι φοβερή δεν ήξερα να φτιάχνω έτσι τη σοκολάτα, έπαιρνα έτοιμη!!!θα φτιάξω και τα γλυκά κρακεράκια και θα είναι τέλεια.
    φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φυσικά θα τα τιμήσουμε και τα δυο, δεν λέμε όχι στη κανέλα, όσο για τη σοκολάτα δίνουμε ρέστα οικογενειακώς, και στα φαγητά τη χρησιμοποιώ πολύ, τώρα που είναι σκέτη γλύκα θα την αφήσουμε; φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια ιδέα, τέλεια και τα μπισκοτάκια! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ μ'αρέσει πολύ η σοκολάτα, η δική σου είναι και σπιτική, θαύμα!
    ας μην έχει κρύο, εγώ θα δεχτώ το κέρασμα...και 2-3 μπισκοτάκια παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Olá amiga!
    Conheci o seu cantinho e é tudo de bom!...
    Lindo, criativo, nutritivo e delicioso...
    Amei mesmo!!!
    Parabéns pelo seu trabalho!
    Espero você em:
    magiadaines.blogspot.com
    Beijinhos carinhosos.
    Itabira - Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΟ-ΒΕ-ΡΑ τα εύκολα κρακεράκια κανέλλας, ό,τι πρέπει για τις χριστουγεννιάτικες μέρες που έρχονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγαλομαμά μου, όταν διάβασα τις πρώτες γραμμές της ανάρτησής σου, είδα που έλεγες για τορτίγιες και σε σχέση με τον τίτλο σου, σκέφτηκα ότι έπαθες εμμονή με τις τορτίγιες και τις αναφέρεις παντού!!! χαχαχαχαχαχα
    Μετά είδα ότι τα κρακεράκια σου ήταν απο τορτίγιες και κατάλαβα.... Είδες για να βιάζομαι να βγάζω συμπεράσματα!!!
    Παίρνω λοιπόν κρακεράκι και σοκολάτα οπωσδήποτε και σε φιλώ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΛΥΚΑΤΖΗΣ.ΤΕΛΕΙΑ!!!!
    ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΕΝΑ ευχαριστώ! Ότι πρέπει για χειμωνιάτικες βραδιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. thumbelina σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γαστεροπλήξ ευχαριστώ! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λίλα είναι εύκολα και τουλάχιστον τα μπισκοτάκια είναι και νηστήσιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Betty's Cuisine, πάρε όσα θέλεις! Αν ήταν και άσχημος καιρός ακόμα καλύτερα;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Amelie, έχεις δίκιο! Να χειμώνιαζε και λίγο, δεν τον μπορώ πια αυτόν τον καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΥΗ μου αυτό με την εμμονή δεν είναι δύσκολο για μένα να το πάθω και να μη σου πω ότι το έχω ψιλοπάθει με τις τορτίγιες. Ότι και να μαγειρεύω, τώρα τελευταία, εγώ τορτίγια θέλω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου ευχαριστώ! Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τωρα τι να πω, τετοια ωρα τετοια λογια.Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δημιουργία, ευχαριστώ! Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή