Καλή εβδομάδα σε όλους!
Τη γέμιση για τις τορτίγιες μου την έχει πει η φίλη μου από τον Καναδά. Ετοιμάζουμε λοιπόν τις τορτίγιες όπως μας έμαθε η γαστεροπλήξ ή τις αγοράσουμε όπως έκανα εγώ;)
για τη γέμιση χρειαζόμαστε
300 γρ σπανάκι κατεψυγμένο και αχνισμένο να φύγουν τα υγρά
3 κουταλιές μαγιονέζα
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 γρ μπέικον ψιλοκομμένο και τσιγαρισμένο
6-8 τορτίγιες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στο ψυγείο μια ώρα να δέσουν οι γεύσεις. Η ποσότητα της μαγιονέζας και του γιαουρτιού είναι και θέμα γούστου. Η συνταγή λέει ένα φλιτζάνι μαγιονέζα και ένα φλιτζάνι γιαούρτι αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ. Επίσης αντί για γιαούρτι, λέει sour cream αλλά εμείς εδώ δεν έχουμε.
Γεμίζουμε τις τορτίγιες και....έτοιμο. Αυτό, αν θέλουμε να φάμε ολόκληρη την τορτίγια.
Εγώ το φτιάχνω σαν μεζεδάκι. Αφού φτιάξουμε τη γέμιση, αλείφουμε με το μείγμα τις τορτίγιες και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τις τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή και όλο το βράδυ.
Όταν θέλουμε τις ξετυλίγουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες. Είναι νόστιμο μεζεδάκι για μπουφέ.
Σήμερα σε ένα πολύ καλό blog, το life can be tastefull έχει συνταγή, πως να φτιάξουμε σπιτική sour cream και creme fraiche! Οπότε στη συνταγή μου όποιος θέλει μπορεί να φτιάξει sour cream και να βάλει αντί για γιαούρτι!
Λίγο δύσκολο αλλά χαλάλι του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα.
Πρωτότυπος ο συνδυασμός γιαουρτιού με μπέϊκον! Πάντως οι τορτίγιες είναι από τα αγαπημένα μου
ΑπάντησηΔιαγραφή"τυλιχτά" :)
Καλή εβδομάδα.
Καλή και νόστιμη εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ το μεζεδάκι σου, μου αρέσει η γέμιση με σπανάκι!
Φιλιά!
ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.
Ωραίο και πολύ εμφανίσιμο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπράβο!
νόστιμο κι εμφανίσιμο, sour cream έχει το μεγάλο γνωστό σουπερμαρκετ, γειά στα χέρια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω φάει ποτέ τορτίγιες και είναι μια καλή ευκαιρία να τις δοκιμάσω,
ΑπάντησηΔιαγραφήιδανικός μεζές για μπουφέ, σκίζει από εμφάνιση!
φιλιά, καλή βδομάδα.
δεν εχω φάει ποτέ τορτιγιας αλλα και δεν είμαι πολύ φίλη με το σπανάκι. Κάτι θα κάνω όμως , ώστε να το δοκιμάσω. Φαίνεται υπέροχο !!!!!!φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα. Δεν ξέρω που μπορώ να βρώ τορτίγιες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ψάξω στις συνταγές της Γαστεροπλήξ και θα δοκιμάσω τι μπορώ να κάνω!
Δροσερος και νοστιμος ο μεζες που μας εφτιαξες σημερα.Καλη εβδομαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο μεζεδάκι. Μου αρέσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλή εβδομάδα.
Μεγαλομαμά μου, πεντανόστιμο το μεζεδάκι σου και ελαφρύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο και για μπουφέ.
Τελικά, δεν έκατσες να τις φτιάξεις εεεε; Το έτοιμο είναι πιο γρήγορο χιχιχιχιχι
Φιλάκια καλή εβδομάδα :)))
Πολύ πρωτότυπο και νόστιμο μεζεδάκι για μπουφέ! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε στις γιορτές που θα κάνω ένα μεγάλο τραπέζι και έψαχνα κάτι κρύο που να ετοιμάζεται από πριν! Για όσους δεν ξέρουν που να τις βρουν, τορτίγιες έχει στα μεγάλα σούπερ-μάρκετ στις έθνικ γεύσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δικό σου μέρος φαίνεται εύκολο και ενδιαφέρον, στο φύλλο της Γαστερόπληγγος κολλάει το πράγμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου!
Αστρο - Συμμορίτες, δεν είναι καθόλου δύσκολο, μάλλον εγώ φταίω που το έγραψα έτσι! Καλή σας μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήVassilis το μπέικον δεν είναι πολύ, σε σχέση με το σπανάκι, πάντως δεν είναι καθόλου βαρύ! Και εμένα μου αρέσουν πολύ οι τορτίγιες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ μου, είναι αρκετά ελαφρύ και δροσερό! Καλη εβδομάδα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήSΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου, ευχαριστώ! Καλή σου μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty, ευχαριστώ! Καλή σου μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήγαστεροπλήξ, ευχαριστώ! Δεν ήξερα ότι έχει και sour cream, νόμιζα ότι έχει μόνο creme fraiche!
ΑπάντησηΔιαγραφήthumbelina, ευχαριστώ! Πράγματι είναι ωραίο για μπουφέ! Καλή σου μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήKATERINA, τις τορτίγιες και εμείς τώρα τελευταία τις ανακαλύψαμε αλλά μας αρέσουν πολύ. Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήdhmhtra εσύ είσαι χρυσοχέρα, μπορείς να τις φτιάξεις αλλά νομίζω ότι τώρα πια έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία, ευχαριστώ! Καλημέρα και καλή εβδομάδα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίνα, είναι δροσερό και εύκολο! Καλή εβδομάδα και σε σένα εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH μου, θα τις φτιάξω κάποια φορά αλλά τώρα δεν ήθελα να κάνω δοκιμές! Βαριέμαι κιόλας! ΧΙΧΙΧΙ!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie και εγώ σε τραπέζι τις είχα πρωτοφτιάξει. Παλιότερα, μια δυο εβδομάδες πριν, έκανα διάφορες δοκιμές για να έχω τα σχόλια της οικογένειας. Τώρα πια προτιμώ να μαγειρεύω δοκιμασμένα φαγητά στα τραπέζια!
ΑπάντησηΔιαγραφήnavarino, όπως είπαμε, κάποια στιγμή θα το δοκιμάσουμε, προς το παρόν υπάρχουν και έτοιμα στα Σ/Μ! Καλή σου μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια μένα ένα είναι βέβαιο, ότι μόλις τις φτιάξω, δεν θα μείνουν πολύ χρόνο στο ψυγείο!! Δεν θα προλάβουν δηλαδή...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Big Mama
Ωωωωω! Θέλω κι εγώ απ αυτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, και εμένα δεν μου μένουν καθόλου στο ψυγείο! Καλή σου μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚικίτσα θα σου έδινα αλλά μου τελείωσε αμέσως;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαζευτήκαμε με κάτι φίλους σήμερα για μερικές μπύρες σπίτι και είπα να ετοιμάσω μερικά μεζεδάκια. Έφτιαξα μια παραλλαγή της συνταγής σου και εξαφανίστηκε σε χρόνο dt!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι εννοείτε το σπανάκι..αχνισμένο; Μηπως βρασμένο η σοταρισμένο για να εξατμιστούν τα υγρά του;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο βάζω στην κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να ξεπαγώσει και να εξατμιστούν τα υγρά του. Ανακατεύω που και που και έχω το νου μου μην αρπάξει.
Διαγραφή