τορτίγιες με σπανάκι


Καλή εβδομάδα σε όλους!
Τη γέμιση για τις τορτίγιες μου την έχει πει η φίλη μου από τον Καναδά. Ετοιμάζουμε λοιπόν τις τορτίγιες όπως μας έμαθε η γαστεροπλήξ ή τις αγοράσουμε όπως έκανα εγώ;)

για τη γέμιση χρειαζόμαστε
300 γρ σπανάκι κατεψυγμένο και αχνισμένο να φύγουν τα υγρά
3 κουταλιές μαγιονέζα
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 γρ μπέικον ψιλοκομμένο και τσιγαρισμένο
6-8 τορτίγιες

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στο ψυγείο μια ώρα να δέσουν οι γεύσεις. Η ποσότητα της μαγιονέζας και του γιαουρτιού είναι και θέμα γούστου. Η συνταγή λέει ένα φλιτζάνι μαγιονέζα και ένα φλιτζάνι γιαούρτι αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ. Επίσης αντί για γιαούρτι, λέει sour cream αλλά εμείς εδώ δεν έχουμε.
Γεμίζουμε τις τορτίγιες και....έτοιμο. Αυτό, αν θέλουμε να φάμε ολόκληρη την τορτίγια.
Εγώ το φτιάχνω σαν μεζεδάκι. Αφού φτιάξουμε τη γέμιση, αλείφουμε με το μείγμα τις τορτίγιες και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τις τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή και όλο το βράδυ.
Όταν θέλουμε τις ξετυλίγουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες. Είναι νόστιμο μεζεδάκι για μπουφέ.

Σήμερα σε ένα πολύ καλό blog, το life can be tastefull έχει συνταγή, πως να φτιάξουμε σπιτική sour cream και creme fraiche! Οπότε στη συνταγή μου όποιος θέλει μπορεί να φτιάξει sour cream και να βάλει αντί για γιαούρτι!

35 σχόλια:

  1. Λίγο δύσκολο αλλά χαλάλι του!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτότυπος ο συνδυασμός γιαουρτιού με μπέϊκον! Πάντως οι τορτίγιες είναι από τα αγαπημένα μου
    "τυλιχτά" :)
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή και νόστιμη εβδομάδα!!!
    Σούπερ το μεζεδάκι σου, μου αρέσει η γέμιση με σπανάκι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ.
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο και πολύ εμφανίσιμο !!!
    μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. νόστιμο κι εμφανίσιμο, sour cream έχει το μεγάλο γνωστό σουπερμαρκετ, γειά στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχω φάει ποτέ τορτίγιες και είναι μια καλή ευκαιρία να τις δοκιμάσω,
    ιδανικός μεζές για μπουφέ, σκίζει από εμφάνιση!
    φιλιά, καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν εχω φάει ποτέ τορτιγιας αλλα και δεν είμαι πολύ φίλη με το σπανάκι. Κάτι θα κάνω όμως , ώστε να το δοκιμάσω. Φαίνεται υπέροχο !!!!!!φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα. Δεν ξέρω που μπορώ να βρώ τορτίγιες!
    Θα ψάξω στις συνταγές της Γαστεροπλήξ και θα δοκιμάσω τι μπορώ να κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δροσερος και νοστιμος ο μεζες που μας εφτιαξες σημερα.Καλη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραίο μεζεδάκι. Μου αρέσει.
    Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεγαλομαμά μου, πεντανόστιμο το μεζεδάκι σου και ελαφρύ!!!
    Πολύ ωραίο και για μπουφέ.
    Τελικά, δεν έκατσες να τις φτιάξεις εεεε; Το έτοιμο είναι πιο γρήγορο χιχιχιχιχι
    Φιλάκια καλή εβδομάδα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ πρωτότυπο και νόστιμο μεζεδάκι για μπουφέ! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε στις γιορτές που θα κάνω ένα μεγάλο τραπέζι και έψαχνα κάτι κρύο που να ετοιμάζεται από πριν! Για όσους δεν ξέρουν που να τις βρουν, τορτίγιες έχει στα μεγάλα σούπερ-μάρκετ στις έθνικ γεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το δικό σου μέρος φαίνεται εύκολο και ενδιαφέρον, στο φύλλο της Γαστερόπληγγος κολλάει το πράγμα!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αστρο - Συμμορίτες, δεν είναι καθόλου δύσκολο, μάλλον εγώ φταίω που το έγραψα έτσι! Καλή σας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Vassilis το μπέικον δεν είναι πολύ, σε σχέση με το σπανάκι, πάντως δεν είναι καθόλου βαρύ! Και εμένα μου αρέσουν πολύ οι τορτίγιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΛΕΝΑ μου, είναι αρκετά ελαφρύ και δροσερό! Καλη εβδομάδα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου, ευχαριστώ! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. γαστεροπλήξ, ευχαριστώ! Δεν ήξερα ότι έχει και sour cream, νόμιζα ότι έχει μόνο creme fraiche!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. thumbelina, ευχαριστώ! Πράγματι είναι ωραίο για μπουφέ! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. KATERINA, τις τορτίγιες και εμείς τώρα τελευταία τις ανακαλύψαμε αλλά μας αρέσουν πολύ. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. dhmhtra εσύ είσαι χρυσοχέρα, μπορείς να τις φτιάξεις αλλά νομίζω ότι τώρα πια έχουν όλα τα σούπερ μάρκετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δημιουργία, ευχαριστώ! Καλημέρα και καλή εβδομάδα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λίνα, είναι δροσερό και εύκολο! Καλή εβδομάδα και σε σένα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. EYH μου, θα τις φτιάξω κάποια φορά αλλά τώρα δεν ήθελα να κάνω δοκιμές! Βαριέμαι κιόλας! ΧΙΧΙΧΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Amelie και εγώ σε τραπέζι τις είχα πρωτοφτιάξει. Παλιότερα, μια δυο εβδομάδες πριν, έκανα διάφορες δοκιμές για να έχω τα σχόλια της οικογένειας. Τώρα πια προτιμώ να μαγειρεύω δοκιμασμένα φαγητά στα τραπέζια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. navarino, όπως είπαμε, κάποια στιγμή θα το δοκιμάσουμε, προς το παρόν υπάρχουν και έτοιμα στα Σ/Μ! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για μένα ένα είναι βέβαιο, ότι μόλις τις φτιάξω, δεν θα μείνουν πολύ χρόνο στο ψυγείο!! Δεν θα προλάβουν δηλαδή...
    Καλημέρα Big Mama

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Penelope, και εμένα δεν μου μένουν καθόλου στο ψυγείο! Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κικίτσα θα σου έδινα αλλά μου τελείωσε αμέσως;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μαζευτήκαμε με κάτι φίλους σήμερα για μερικές μπύρες σπίτι και είπα να ετοιμάσω μερικά μεζεδάκια. Έφτιαξα μια παραλλαγή της συνταγής σου και εξαφανίστηκε σε χρόνο dt!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τι εννοείτε το σπανάκι..αχνισμένο; Μηπως βρασμένο η σοταρισμένο για να εξατμιστούν τα υγρά του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βάζω στην κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να ξεπαγώσει και να εξατμιστούν τα υγρά του. Ανακατεύω που και που και έχω το νου μου μην αρπάξει.

      Διαγραφή