Είναι ένα εύκολο και σχετικά ελαφρύ φαγάκι για να προσέξουμε και λίγο την υγεία μας. Οι ντομάτες βέβαια δεν είναι και οι καλύτερες τώρα, να μια ευκαιρία λοιπόν να τις αξιοποιήσουμε, αφού δεν μπορούμε να τις κάνουμε σαλάτα.
Χρειαζόμαστε
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 κρεμμύδι τριμμένο
ψίχα ψωμιού βρεγμένη και στυμμένη καλά
δυόσμο
αλάτι-πιπέρι
3 ντομάτες ( όχι πολύ ώριμες) σε φέτες
τυρί φέτα
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε καλά. Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά, βάζουμε από μια φέτα ντομάτας. Σε κάθε μια βάζουμε έναν κεφτέ και σκεπάζουμε με άλλη μια φέτα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β περίπου να ψηθούν. Στη μισή ώρα ρίχνουμε πάνω από κάθε ντομάτα τριμμένη φετούλα και αν θέλουμε λίγο λάδι και τα αφήνουμε να ψηθούν ένα τεταρτάκι ακόμα.
Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανητές ή με φρέσκια σαλάτα ή με βραστή σαλάτα όπως εμείς.
Nα διευκρινίσω ότι στη φωτογραφία, που φυσικά ξέρω ότι είναι χάλια (που να βλέπατε τις άλλες), στον ένα κεφτέ έχουμε φέτα από πάνω και στον άλλο cottage που φτιάξαμε για τον τρυγλικεριδιασμένο μπαμπά μας!
Χρειαζόμαστε
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 κρεμμύδι τριμμένο
ψίχα ψωμιού βρεγμένη και στυμμένη καλά
δυόσμο
αλάτι-πιπέρι
3 ντομάτες ( όχι πολύ ώριμες) σε φέτες
τυρί φέτα
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε καλά. Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά, βάζουμε από μια φέτα ντομάτας. Σε κάθε μια βάζουμε έναν κεφτέ και σκεπάζουμε με άλλη μια φέτα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β περίπου να ψηθούν. Στη μισή ώρα ρίχνουμε πάνω από κάθε ντομάτα τριμμένη φετούλα και αν θέλουμε λίγο λάδι και τα αφήνουμε να ψηθούν ένα τεταρτάκι ακόμα.
Σερβίρουμε με πατατούλες τηγανητές ή με φρέσκια σαλάτα ή με βραστή σαλάτα όπως εμείς.
Nα διευκρινίσω ότι στη φωτογραφία, που φυσικά ξέρω ότι είναι χάλια (που να βλέπατε τις άλλες), στον ένα κεφτέ έχουμε φέτα από πάνω και στον άλλο cottage που φτιάξαμε για τον τρυγλικεριδιασμένο μπαμπά μας!
Λοιπόν μιας και μπήκα πρώτη παίρνω μεζέ, αυτόν με την φέτα....Να μην στερίσω απο τον μπαμπά σας το άλλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο φαγάκι και πραγματικά πολύ ελαφρύ, ειδικά οι δικοί μου που αγαπούν οτιδήποτε έχει σχέση με κιμά θα ξετρελλαθούν!!!
Να σαι καλά. Φιλιά :)))
Νόστιμο σίγουρα, θα αρέσει και στη μικρή μουοπωσδήποτε, ωραία ιδέα για υγιεινή παραλλαγή των κεφτέδων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μητέρα μου όταν ήμουν μικρή θυμάμαι που έφτιαχνε μπιφτέκια απλά τα έβαζε στη ψηστιέρα( την θυμάσαι;) και τα έψημε βάζοντας επάνω στο καθλενα μια χοντρή φέτα ντομάτας και λίγη ρίγανη.Πίστεψε με ήταν τα ωραιώτερα μπιφτέκια που θυμάμαι, απλά και ζουμερα!Ωραία συνταγή αγαπημένη για παιδιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ κεφτεδάκι με φέτα θα πάρω, αν άφησε κανένα η Εύη!! Τέλεια ιδέα, μπράβο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ σπέσιαλ κεφτεδάκι είναι αυτό. Θα παίρνει την γεύση και το άρωμα από την ντομάτα και την φέτα ενώ θα είναι μπουκιά και συχώριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια ιδέα.
Γεια στα χεράκια σου.
Μ ΑΡΕΣΕ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ Σ/Κ..ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο μου αρέσει η ντομάτα ψητή!!!!Με τον κεφτέ είναι μούρλια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο :)
ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ , ΥΠΕΡΟΧΑ !!!! πειράζει που εμένα μου αρέσουν και τα δύο ??? Σαν τρίτη παραλλαγή θα έβαζα και λίγο ροκφόρ που τρελλαίνομαι. ΚΑΛΟ Σ/Κ φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικο φαίνεται μανούλα αυτο... γεια στα χεράκια σου τα άξια..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι αγαπημένη μας συνταγή για τα μπιφτέκια συνήθως κι από πάνω τυρί που λιώνει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ
γίνονται εκτός από εμφανίσιμα και πολύ ζουμερά με αυτόν τον τρόπο, γειά στα χεράκια σου μανούλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό Σαββατοκύριακο
πολύ νόστιμη συνταγή πραγματικά, εγώ τα φτιάχνω με κίτρινο τυρί γκούντα μα τώρα θα τα δοκιμάσω και με τη φέτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ
EYH και εγώ με τη φέτα τα προτιμώ! Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie τα παιδιά μου μόνο μπιφτέκια θέλουν από κρέας οπότε όλο και κάτι διαφορετικό πρέπει να κάνουμε! Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχτίδα, φυσικά και τη θυμάμαι, παλιά τη χρησιμοποιούσαν πολύ συχνά. Τελικά ήταν και πιο υγιεινά έτσι. Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα μου ευχαριστώ! Καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίνα, πράγματι είναι νοστιμούλι. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Να περνάς καλά στην αγαπημένη μου Κρήτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI δοκίμασε τη και πες μου εντυπώσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ!
Και λοιπόν;E allora? είναι και ελαφρύ και νόστιμο! Καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήKATERINA μου, ωραία ιδέα το ροκφόρ, δεν το είχα σκεφτεί! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκη, ευχαριστώ και ανταποδίδω εις διπλούν:) Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, δεν αρέσει πολύ το κρέας στην οικογένεια και έτσι τα μπιφτεκάκια είναι αυτό που τρώμε πιο πολύ!Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά γίνονται ζουμερά και πεντανόστιμα! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήthumbelina, δοκίμασε τα και με φέτα και θα τα δοκιμάσω εγώ με γκούντα:)Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο φαίνεται, παρά τη φωτό...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα από ΝΖ...
Καλά που μας διευκρίνισες για τις φωτός (που μια χαρά τις βρίσκω), για να πάρω έναν από κάθε είδος, γιατί σκόπευα να πάρω μόνο έναν;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Artanis, ευχαριστώ! Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα από αύριο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ μου, τι να πεις και συ ο καλλιτέχνης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρτους όλους, μόνο και μόνο για τα καλά σου λόγια;)
το cottage μου αρεσει πολυ σε σαλατα, ψεν το εχω φαει ζεστο, ψητο και μια και ολες πλακωσαν στο αλλο, λεω να το μυραστω με τον μπαμπα σας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλευθερία, να σου πω την αλήθεια και ψημένο, σαν ωμό ήτανε! Όπως το βλέπεις στη φωτό! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή