Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Greek Style Quesadillas/Quesadillas Α-Λα- Ελληνικά

Η συνταγή στα ελληνικά, πιο κάτω
Today we have a very light meal, bursting with flavor and color,easy to make and quick, so that you don't spend too much time in a hot kitchen. ( It's summer after all, or is it? From thunderstorms to sunshine, back and forth we go...)
The ingredients given serve four people.

we need
4 large flour tortillas
2 chicken breasts
4 Tbsps olive oil
salt, pepper and garlic powder, to taste
1/2 tsp oregano
4 oz feta, crumbled
1/2 medium red onion, thinly sliced
1/4 cup chopped cucumber
1/4 cup grape tomatoes, halved lengthwise
12 Kalamata olives, pitted and halved
2 Tbsps Italian parsley, coarsely chopped
1 Tbsp fresh oregano leaves
for the dressing
1/4 cup olive oil
1/4 tsp paprika
1 tsp lemon juice
salt, pepper and garlic powder, to taste

Cut chicken breasts in half and then slice into thin strips. Season with salt, pepper, garlic powder and oregano. In a skillet, stir fry chicken in 4 Tbsps olive oil, remove to a plate and keep warm.
In a bowl, toss crumbled feta with onion, cucumber, grape tomatoes, Kalamata olives, parsley and oregano.
In a small bowl, whisk olive oil with paprika, lemon juice, salt, pepper and garlic powder and pour over feta and vegetable medley. Stir lightly to blend.
Brush tortillas with oil on one side and place on a hot grill or skillet. Top half of each tortilla with chicken strips, then with feta mixture and fold other half over it to create a semicircle.Cook until grill lines start to appear, 2-3 min, then  flip over and continue for another 2 min. Remove carefully to a cutting board, slice in half and serve immediately.
Σήμερα έχουμε ένα πολύ ελαφρύ γεύμα, γεμάτο χρώμα και γεύση, εύκολο και γρήγορο, για να μην περάσουμε πολύ χρόνο σε μια ζεστή κουζίνα. ( Έτσι κι αλλιώς είναι καλοκαίρι, ή μήπως όχι; Πηγαινοερχόμαστε από βροχές και καταιγίδες στις ηλιόλουστες μέρες...)  
Η συνταγή είναι για 4 άτομα.

χρειαζόμαστε
4 μεγάλες τορτίγιες
2 στήθη κοτόπουλου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γ. ρίγανη
120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. αγγούρι, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. ντοματίνια, κομμένα κατά μήκος
12 ελιές Καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι, κομμένες
2 κ.σ. μαϊντανό, χονδροκομμένο
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα ρίγανης
για τη σάλτσα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου

Κόβουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου στη μέση και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες. Τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και ρίγανη. Σωτάρουμε το κοτόπουλο σ' ένα τηγάνι με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, μεταφέρουμε σε πιάτο και διατηρούμε ζεστό.
Βάζουμε τη φέτα, το κρεμμύδι, το αγγούρι, τα ντοματίνια, τις ελιές, το μαϊντανό και τη ρίγανη σ' ένα μπολ. Σε μικρό μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα της φέτας και ανακατεύουμε ελαφρά.
Λαδώνουμε τη μια πλευρά από τις τορτίγιες και τις βάζουμε σε ζεστό γκριλ ή τηγάνι. Βάζουμε στη μισή τορτίγια λίγο από το κοτόπουλο και λίγο από το μείγμα της φέτας και καλύπτουμε με την άλλη μισή τορτίγια, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα ημικύκλιο. Ψήνουμε μέχρι ν' αρχίσουν να σχηματίζονται γραμμές, 2-3 λεπτά, γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ακόμη λεπτά. Μεταφέρουμε προσεκτικά σε πιατέλα, κόβουμε στα δυο και σερβίρουμε αμέσως.

12 σχόλια:

  1. Χαρούλα η ελληνική έκδοση φαίνεται σούπερ, γεμάτη νοστιμιές.
    Δεν κατάλαβα όμως, το κοτόπουλο είναι ήδη μαγειρεμένο όταν το σοτάρεις??
    Η το σοτάρεις ωμό??
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ωμό Έλενα, ψήνεται όμως πολύ γρήγορα γιατί είναι ψιλοκομμένο :)

      Διαγραφή
  2. Σπέσιαλ το αλλά ελληνικά Χαρά και χωρίς πολύ κόπο: )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νοστιμότατη η ελληνική εκδοχή!
    Ελαφριά και παράλληλα χορταστικότατη, είναι ιδανική επιλογή νομίζω για μετά από ένα μπανάκι στη θάλασσα!
    Τότε που πεινάμε πολύ και θέλουμε κάτι νόστιμο εδώ και τώρα!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσο τέλειο και καλοκαιρινό πιάτο!! Μου αρέσει πολύ η δική σας εκδοχή!! Γεμάτη γεύση και υλικά που δίνουν έξτρα νοστιμιά! Φιλιά πολλά καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Αθηνά μου, είναι πράγματι νόστιμο κι ελαφρύ! Καλό Σ/Κ, ΧΟ

      Διαγραφή
  5. Πείνασα!!!Πότε έρχομαι να μου κάνεις το τραπέζι είπαμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Οποτε θέλεις Λίλια, αν και έχουμε κάποια σχετική απόσταση... χιχι

      Διαγραφή
  6. Μου ετρεξαν τα σαλια και ειναι πολυυυ αργά!

    Καλό Σουκου :)
    beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσει η ελληνική εκδοχή των quesadillas με φέτα!!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή