Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Εgg And Parmesan Appetizers/Ορεκτικά Με Παρμεζάνα Και Αυγά

Η συνταγή στα ελληνικά, πιο κάτω
This is a very quick and easy appetizer to make when you have unexpected company, or when you have a craving for something cheesy... The recipe will yield about 22 delicious pieces. Thankfully, I started counting as soon as they were done, because they were vanishing PRETTY FAST...(sadly, I was home alone...lolol...). My excuse is that they're very crispy on the outside, yet unbelievably fluffy inside! The original recipe is from my mom's cookbook.

we need
1/2 cup unbleached flour
1 1/2 tsps baking powder
1 1/2 tsps dried parsley flakes
1 1/2 cups grated parmesan
5 eggs
pepper, to taste
vegetable oil, for frying

In a bowl, combine all dry ingredients. In another bowl, beat eggs lightly. Add dry ingredients to eggs and stir well, until smooth.
In a skillet, heat vegetable oil and drop mixture by Tbsps. Let fry for about 2 min. on one side, then flip to continue frying. When they have a golden brown color, remove to a paper towel-lined tray to drain. Serve immediately.
Σήμερα σας έχουμε ένα πολύ γρήγορο και εύκολο ορεκτικό να φτιάξει κανείς εν όψει απρόσμενης παρέας, ή... μιας τυρένιας λιγούρας... Η συνταγή δίνει περίπου 22 νοστιμότατα κομμάτια. Ευτυχώς, άρχισα να τα μετράω με το που βγήκαν από το τηγάνι, γιατί εξαφανίζονταν ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ...( με λύπη παραδέχομαι ότι ήμουν μόνη στο σπίτι... χιχι...). Η δικαιολογία μου είναι ότι είναι κριτσανιστά στην επιφάνεια και απίστευτα αφράτα στο κέντρο! Η αρχική συνταγή είναι από το βιβλίο μαγειρικής της μαμάς μου.

χρειαζόμαστε
1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 1/2 κ.γ. baking powder
1 1/2 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
1 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
5 αυγά
πιπέρι
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Σ' ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το μαϊντανό, την παρμεζάνα και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σ' ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τ' αυγά ελαφρά. Προσθέτουμε το μείγμα της παρμεζάνας στα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά να γίνει το μείγμα λείο.
Σ' ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα. Αφήνουμε να τηγανιστούν για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα καλυμμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε αμέσως.

19 σχόλια:

  1. Καλημέρα Χαρά !! Τί απίθανο μεζεδάκι είναι αυτό;;; Πιστεύω ότι θα σέρβιρα τα μισά γιατί τα υπόλοιπα θα τα τσάκιζα on the spot!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Χαρά μου! Είναι τόσο ευκολοφάγωτα αυτά που αμφιβάλω αν θα προλάβαιναν να βγουν από την κουζίνα μου και να σερβιριστούν χαχα Μάλλον θα τα έφτιαχνα μόνο για μένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτές οι τυρομπουκιτσες Χαρά μου είναι τέλειες.Τις έφτιαχνα όταν ήμουν νιοπαντρη για καλόπιασμα χαχα,με την διαφορά αντί για παρμεζάνα έβαζα ένα ήπιο κεφαλοτύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ λαχταριστά και κάνω δίαιτα κορίτσια!!! Αχ που θα μου πάνε;;;
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα !!!
    Ελαφρώς βαριά για τα δικά μου γούστα :-) αλλά δείχνουν τόσο λαμπερά και λαχταρτιστά στις φωτογραφίες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα που θα ανοίξουν τα μπαλκόνια μας και πάλι, τέτοια λαχταριστά μεζεδάκια θα είναι σε πρώτη ζήτηση για να συνοδεύσουν την μπυρίτσα μας!
    Καλό απόγευμα Χαρούλα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευκολάκι, αχ αυτά τα τηγανητά όμως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Yummy! Τι άλλο να πω! Είναι αργά και μου τρέχουν τα σάλια! Ευκόλα και γρήγορα για αναπάντεχες καλοκαιρινές επισκέψεις. Πολύ ωραία ιδεά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tηγανητες μπουκιες παρμεζανας;;;;;;; Τρελαινομαιιιιιιι!! Σε καταλαβαινω απολυτα που τα τσακισες με το που βγηκαν απο το τηγανι. Στη θεση σου το ιδιο ακριβως θα εκανα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια χαρα! Λαχταριστα και φουσκωτα εδεσματα!

    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως να μην εξαφανιστούν γρήγορα τόσο νόστιμα και φουσκωτά!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πωωωωωωωωωω λατρευω!!!! σα κασεροκροκετες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραία τυροκροκέτα, μου αρέσει το αλεύρι ολικής που πρόσθεσες, και η παρμεζάνα κορυφαία!!
    Τέλειο αποτέλεσμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με τόσο ωραία υλικά, πώς να μην εξαφανίζονται ταχύτατα οι τυροκροκέτες σου Χαρά;
    Και η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι τα θέλει τα μεζεδάκια του. Πώς αλλιώς θα συνοδεύσουμε την παγωμένη μπυρίτσα μας άλλωστε :)
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αυτές τις τυρένιες λιγούρες τις έχω πολύ συχνά....
    οι τυροκροκέτες σας είναι ότι πρέπει!!
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπημένη παρμεζάνα! Νομίζω ότι θα μου αρέσουν πολύ πολύ αυτές οι κροκέτες! Στην επόμενη μάζωξη θα είναι στη λίστα μου!!! Χάρηκα που σε βρήκα <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Thank you for your visit :)

    Ελένη Καραγιαννίδου, σ' ευχαριστούμε για την επίσκεψη!

    Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπημένα υλικά... πεντανόστιμες κροκέτες!!!! Και το αλεύρι ολικής πρέπει να τους ταιριάζει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σιγα μην έμεναν τέτοιες λιχουδιές. Εννοείται ότι καταναλώθηκαν στα πλάισιας γευστικής δοκιμής πάντα, για να εχεις αποψη τι θα γραψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή