Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Blondies με καφέ/Coffee Blondies

For English, scroll down
Αχ αυτά τα blondies! Που δεν είναι brownies, δεν έχουν πολύ σοκολάτα αλλά είναι το ίδιο νόστιμα...και τα συγκεκριμένα, με υπέροχο άρωμα καφέ που όλοι ξέρετε πια ότι είναι αγαπημένο μου!  Βέβαια στο μέγεθος τα χαλάσαμε λίγο, κανονικά το ύψος στα blondies  είναι πιο χαμηλό, σαν μπάρα, αλλά εγώ  ήθελα να δοκιμάσω το καινούριο μου ορθογώνιο ταψί που ανοίγει και μάλλον του έπεσε μικρό! Τέλος πάντων δε μας χάλασε αυτό,  απλώσαμε και την ωραία κρέμα από πάνω και έγινε πολύ λαχταριστό! Φτιάξαμε αυτό το γλυκό λοιπόν για την γιορτή του πατέρα αφού μπήκε και αυτή η γιορτή πια στο εορτολόγιο μας, για να ευχηθούμε στον δικό μας μπαμπά να είναι πάντα καλά :)

χρειαζόμαστε
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1 αυγό
2 κουταλάκια βανίλια
1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
για την επικάλυψη
60 γρ άχνη
50 γρ τυρί mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ σοκολάτα λιωμένη
2 κουταλιές γάλα ζεστό
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
2 κουταλιές βούτυρο μαλακό

Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε τον καφέ. Αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αυγό, τη βανίλια και το γάλα με τον καφέ. Τα χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτα και ανακατεύoυμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε τετράγωνο ταψί 25εκ περίπου που έχουμε καλύψει με αλουμινόχαρτο και το έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για να φτιάξουμε την επικάλυψη, διαλύουμε τον καφέ στο γάλα. Χτυπάμε το τυρί με το βούτυρο. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και το γάλα με τον καφέ και τη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Σηκώνουμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και βγάζουμε το κέικ. Απλώνουμε την επικάλυψη, κόβουμε σε μικρά ή μεγάλα κομμάτια και σερβίρουμε.
Oh, these blondies... They're not brownies, they don't have a lot of chocolate, yet they're equally tasty...I especially love these coffee flavored ones! I know that blondies normally look like bars, I just wanted to try my new rectangular spring form pan and it seems that it wasn't the right size for them...Anyway, nobody had a problem with that, with the frosting they were really scrumptious! This was our Father's Day treat :)

we need
1 tsp instant coffee granules
1 cup milk
2 cups flour
2 tsps baking powder
1/4 tsp salt
1 cup light brown sugar
1/3 cup butter, softened
1 egg
2 tsps vanilla
1 cup chocolate chunks
for the frosting
2 oz icing sugar
1 2/3 mascarpone, at room temperature
1 1/3 oz chocolate, melted
2 Tbsps hot milk
1 tsp instant coffee granules
2 Tbsps butter, softened

Heat milk and stir in coffee granules to dilute. Let cool. In a bowl, combine flour, baking powder, salt and sugar. Add butter, egg, vanilla and milk with diluted coffee. Beat with mixer for 1-2 min., add chocolate chunks and stir well. Turn mixture into greased and aluminum-layered square 10X10 in. pan. Bake in preheated oven, at 350, for about 40 min. Let cool.
To make frosting, dilute coffee in milk. Beat mascarpone with butter. Slowly add sugar and continue beating. Add milk with diluted coffee and chocolate and beat until fluffy.
Lift aluminum foil from the pan to remove cake. Spread with frosting, cut in pieces and serve.

15 σχόλια:

  1. Μαρία το γλάσο με το μασκαρπόνε όλα τα λεφτά!! Πολύ μου άρεσε!! Πολλά φιλιά καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Coffee blondies, τέλεια Μαράκι!!!!
    Kαι η επικάλυψη, όλα τα λεφτά!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Go coffee blondies!! Και με το γλάσο να κλέβει την παράσταση!
    Καλή εβδομάδα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ανεξήγητους πραγματικά λόγους, blondies δεν έχω φτιάξει ακόμα, ούτε καν δοκιμάσει.
    Η συνταγή σου όμως είναι πολύ δελεαστική Μαράκι!
    Είναι και αυτή η υπέροχη κρέμα της επικάλυψης που υποψιάζομαι ότι τρώγεται άνετα με κουταλάκι!
    Προσωπικά μου αρέσει που έχει ύψος το γλυκάκι σου, είναι ακόμα πιο πλούσιο σε γεύση έτσι!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα ήθελα πολύ ένα κομματάκι για το πρωινό καφέ μου!! μη σου πω και δύο...... ;)
    να τον χαίρεστε τον μπαμπά σας!
    καλή εβδομάδα Μαρία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί να έπρεπε να γίνουν πιο χαμηλά αλλά εδώ στην Ελλάδα τα θέλουμε όλα μπόλικα οπότε είναι στο σωστό μέγεθος! Τέλειο και πολύ αρωματικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωωωωω!!!! Μαράκι μου μίλησες στο στομαχάκι μου χαχαχα Ελπίζω να το φτιάξω πολύ πολύ σύντομα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ μου αρέσουν που εχουν ύψος και ας μην είναι όπως θα έπρεπε να είναι κανονικά και που έχουν αρκετή σοκολατίτσα (το γλάσο πρέπει να ειναι φοβερό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θα τα χαλάσουμε στο ύψος Μαρία ,εγώ μια χαρά το βρίσκω ,αρωματικό και σοκολατενιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρελαινομαι για γλυκα με καφε! Ειναι του γουστου μου και ειδικα το γλασο απολυτα επιβεβλημενο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχα τα blondies Μαρία μου...κι όσο για το ύψος λίγο με ενδιαφέρει μπροστά στη νοστιμιά τους!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έχω φτιάξει ποτέ αυτό το υπέροχο γλυκάκι, αλλά θα το κάνω σύντομα!!
    Υπέροχες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου!
    Γενικά έχω πρόβλημα με την επικάλυψη, δε μου αρέσει και πολύ με τις πολλές κούπες άχνη και προσπαθώ να βάλω όσο γίνεται λιγότερο.
    Το συγκεκριμένο πάντως ήταν πράγματι λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δεν ξερω τα μπλοντις αλλα αυτο το κεικ ανετα το τσακιζα μονη μου!!! τελειο απλα! μου αρεσε το γλασο πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή