For English, scroll down
Πριν μερικές μέρες είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε στα Friday's, με καλούς φίλους, το νέο Mexican street menu. Τα Antojitos είναι οι γευστικές λιχουδιές που βρίσκουν οι μεξικάνοι στις τοπικές υπαίθριες αγορές, με άλλα λόγια το μεξικάνικο street food. Συνδυάζουν φρέσκα υλικά με παραδοσιακές συνταγές και τρώγονται στο χέρι.
Φάγαμε, ήπιαμε (χικ) περάσαμε όμορφα!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μάριον από το blog Cooking (&) Art που μου δάνεισε τις κάτω τρεις φωτογραφίες, γιατί το κινητό μου δε στάθηκε τελικά άξιο των περιστάσεων, χιχι :)
Τα μεξικάνικα μας αρέσουν πολύ. Δοκιμάζω πολλές φορές συνταγές που βρίσκω σε περιοδικά και διαδίκτυο. Άλλες μας αρέσουν και άλλες όχι. Η salsa που φτιάξαμε σήμερα έχει γίνει αγαπημένη μας... λίγο διαφορετική...και με ροδάκινο...πολύ καλοκαιρινή. Ταιριάζει με μαλακό τυρί και μπρουσκέτα, με κίτρινο τυρί και νάτσος που το ψήνουμε για λίγα λεπτά. Εμείς σήμερα το κάναμε σαν dip και το φάγαμε με doritos.
χρειαζόμαστε
1 μεγάλη ντομάτα
2 μικρά ροδάκινα
2 κουταλιές πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιές κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιές κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μέντα ψιλοκομμένη
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα περιοδικό είχα διαβάσει ότι για πιο ωραία, καπνιστή, γεύση στη σάλτσα καλό είναι να ψήνουμε πριν την ντομάτα, οπότε το ίδιο κάνω και εγώ. Κόβουμε στη μέση τα ροδάκινα και βγάζουμε το κουκούτσι. Τα βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα τηγάνι γκριλιέρα και τα ψήνουμε για ένα λεπτό περίπου. Βγάζουμε τα ροδάκινα και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε την ντομάτα στα δύο και βγάζουμε τους σπόρους. Βάζουμε και την ντομάτα στο τηγάνι με την κομμένη πλευρά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε και τη ντομάτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε τα ροδάκινα, τη ντομάτα και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
A few days ago, we were delighted to try the new Mexican street menu at Friday's, in the presence of dear friends. Antojitos are tasty delicacies that Mexicans can buy in the outdoor markets, in other words, Mexican street food. They combine fresh ingredients with traditional recipes and can be eaten by hand.
We ate, we had a couple of drinks, we had a great time!
Ι would like to express my gratitude to Marion from Cooking (&) Art blog, as she provided me with the three bottom pictures, since my cell did not behave appropriately during the event...lol
We like Mexican a lot. Many times, I try recipes I find in magazines or the internet. Some we like, some we don't. The salsa we made today has become our favorite one...slightly different...with peaches...very summer-appropriate. It goes well with a soft cheese and bruschetta, with yellow cheese and nachos, baked for a few minutes. Today we served it as a dip and devoured it with doritos.
we need
1 large tomato
2 small peaches
2 Tbsps green bell pepper, finely chopped
2 Tbsps red bell pepper, finely chopped
2 Tbsps red onion, finely chopped
1 tsp hot pepper, finely chopped
1 Tbsp coriander, finely chopped
1 Tbsp mint, finely chopped
salt and pepper, to taste
I had read in a magazine that it is better to grill the tomato for a smokey salsa taste, so this is what I do first. Cut peaches in half and remove pits. Place them on a grilling skillet, cut side facing down, and grill for approximately 1 min. Remove from skillet and let cool. Cut tomato in half and remove seeds. Grill tomato, cut side down, for 2-3 minutes. Remove tomato and let cool.
Finely chop peaches, tomato and add all other veggies and herbs. Season, stir well and serve.
Πριν μερικές μέρες είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε στα Friday's, με καλούς φίλους, το νέο Mexican street menu. Τα Antojitos είναι οι γευστικές λιχουδιές που βρίσκουν οι μεξικάνοι στις τοπικές υπαίθριες αγορές, με άλλα λόγια το μεξικάνικο street food. Συνδυάζουν φρέσκα υλικά με παραδοσιακές συνταγές και τρώγονται στο χέρι.
Φάγαμε, ήπιαμε (χικ) περάσαμε όμορφα!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μάριον από το blog Cooking (&) Art που μου δάνεισε τις κάτω τρεις φωτογραφίες, γιατί το κινητό μου δε στάθηκε τελικά άξιο των περιστάσεων, χιχι :)
Τα μεξικάνικα μας αρέσουν πολύ. Δοκιμάζω πολλές φορές συνταγές που βρίσκω σε περιοδικά και διαδίκτυο. Άλλες μας αρέσουν και άλλες όχι. Η salsa που φτιάξαμε σήμερα έχει γίνει αγαπημένη μας... λίγο διαφορετική...και με ροδάκινο...πολύ καλοκαιρινή. Ταιριάζει με μαλακό τυρί και μπρουσκέτα, με κίτρινο τυρί και νάτσος που το ψήνουμε για λίγα λεπτά. Εμείς σήμερα το κάναμε σαν dip και το φάγαμε με doritos.
χρειαζόμαστε
1 μεγάλη ντομάτα
2 μικρά ροδάκινα
2 κουταλιές πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιές κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιές κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μέντα ψιλοκομμένη
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα περιοδικό είχα διαβάσει ότι για πιο ωραία, καπνιστή, γεύση στη σάλτσα καλό είναι να ψήνουμε πριν την ντομάτα, οπότε το ίδιο κάνω και εγώ. Κόβουμε στη μέση τα ροδάκινα και βγάζουμε το κουκούτσι. Τα βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα τηγάνι γκριλιέρα και τα ψήνουμε για ένα λεπτό περίπου. Βγάζουμε τα ροδάκινα και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε την ντομάτα στα δύο και βγάζουμε τους σπόρους. Βάζουμε και την ντομάτα στο τηγάνι με την κομμένη πλευρά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε και τη ντομάτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε τα ροδάκινα, τη ντομάτα και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
A few days ago, we were delighted to try the new Mexican street menu at Friday's, in the presence of dear friends. Antojitos are tasty delicacies that Mexicans can buy in the outdoor markets, in other words, Mexican street food. They combine fresh ingredients with traditional recipes and can be eaten by hand.
We ate, we had a couple of drinks, we had a great time!
Ι would like to express my gratitude to Marion from Cooking (&) Art blog, as she provided me with the three bottom pictures, since my cell did not behave appropriately during the event...lol
we need
1 large tomato
2 small peaches
2 Tbsps green bell pepper, finely chopped
2 Tbsps red bell pepper, finely chopped
2 Tbsps red onion, finely chopped
1 tsp hot pepper, finely chopped
1 Tbsp coriander, finely chopped
1 Tbsp mint, finely chopped
salt and pepper, to taste
I had read in a magazine that it is better to grill the tomato for a smokey salsa taste, so this is what I do first. Cut peaches in half and remove pits. Place them on a grilling skillet, cut side facing down, and grill for approximately 1 min. Remove from skillet and let cool. Cut tomato in half and remove seeds. Grill tomato, cut side down, for 2-3 minutes. Remove tomato and let cool.
Finely chop peaches, tomato and add all other veggies and herbs. Season, stir well and serve.
Α φαίνονται λαχταριστά!! Θα πάω να τα δοκιμάσω !! Πολύ ωραία και η δική σου η σως !! Φαίνεται πολύ αρωματική! Πολλά φιλιά καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμ τι καλουδια ειναι αυτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραιο και γευστικο το μπολάκι σου ;)
Καλή εβδομάδα!
http://beautyfollower.blogspot.gr
Πολύ πρωτότυπος συνδυασμός, άκρως καλοκαιρινός!
ΑπάντησηΔιαγραφήGreat combination of flavors and colors - the salsa looks terrific.
ΑπάντησηΔιαγραφήHi my sweet friend, Xara...thank you for you kind words on my blog, i am so happy to be back blogging, to take things off my mind. i left a reply for you on my blog, as well.
ΑπάντησηΔιαγραφήI am so excited about your most unique Mexican salsa with the peach, and tomato combo. I was wondering why no lime juice addition?...maybe because of the fresh mint added; usually and most of the time it's the cilantro addition and the lime juice, but I love the refreshing mint in this recipe! Just the perfect choice for me to make this salsa since I'm back on the WW diet again...lost 10lbs now in 2wks, still aiming for another 20!
Also those yummy parmesan fritters in your previous post...forget about that one for now; but still drooling over it! xoxo
Hi my dear Elisabeth, again, it is so good to have you back! This post is Maria's, my co-blogger's, the reason she didn't put any lime (or actually lemon that she wanted to, initially) is that she found it was quite tangy with the juice the peaches gave. Keep up the good results with the WW diet, XO
Διαγραφήκαλησπέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχος συνδυασμός καλοκαιρινών και αγαπημένων υλικών!! η προσθήκη του ροδάκινου μου αρέσει πολύ!
evi@thehealthycook.gr
Μμμμ αρώματα και γεύσεις απίθανες!! Η σάλτσα σου απίθανη!! Πολλά πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια χρώματα και αρώματα !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήA τί ωραίο είναι αυτό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήDip, σαλάτα, salsa... οπως και να το πεις ειναι ωραίο.
Θα παρω doritos μου φαίνεται και το δοκιμάσω ;)
Φιλιά
(ευχαριστώ για την αναφορά : ) )
Εγώ ευχαριστώ για τις φωτογραφίες :)
ΔιαγραφήΠεράσατε τέλεια κι όλες αυτές οι λιχουδιές είναι ...γιαμιιιιιιιιιιι!!!! Αλλα και η δική σου salsa είναι ακόμα πιο τέλεια!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια σαλάτα, πολύ ενδιαφέρον το ροδάκινο στα λαχανικά, σε σύνολο φαίνεται υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες σου μαγευτικές με τόσα χρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήthank you
سعودي اوتو
Ωραία περάσαμε πάλι Μαράκι :) Άντε και στα επόμενα με καλό πάλι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει που προσθέτεις ροδάκινο στη σάλτσα, δίνει έξτρα πόντους δροσιάς και σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα γεύση.
Είναι και ένα ελαφρύ γεύμα που μπορεί να καταναλωθεί χωρίς τύψεις τώρα το καλοκαίρι.
Φιλιά
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you all :)