Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

μακαρόνι με cottage/Macaroni And Cottage Cheese

For English, scroll down
Τώρα το καλοκαίρι τα φαγητά δε γίνεται να είναι βαριά, όλοι θέλουμε ένα ελαφρύ γεύμα για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια ή για τα μεσημέρια μετά τη θάλασσα. Τα ζυμαρικά που φτιάξαμε σήμερα είναι εύκολα, και με με υλικά που δίνουν μια ιδιαίτερη νοστιμιά. Την αρχική συνταγή την είχα βρει στο σκοροφαγωμένο μαγειρικό βιβλίο του καλού μου και με κάποιες αλλαγές έγινε ένα πολύ νόστιμο φαγητό για όλες τις ώρες!

χρειαζόμαστε
300 γρ κοφτό μακαρονάκι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
50 γρ βούτυρο
250 γρ τυρί cottage
1 φλιτζάνι ξινόγαλο
2 κουταλάκια παπαρουνόσπορο
2 κουταλάκια Worcester sauce
2 κουταλιές σάλτσα chili sauce
αλάτι-πιπέρι
πάπρικα
τριμμένη παρμεζάνα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερο και τα σουρώνουμε. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μακαρόνι. Προσθέτουμε το cottage, τον παπαρουνόσπορο, το ξινόγαλο, τη Worcester sauce, την Chili sauce και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Τα ρίχνουμε σε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια ή ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 25 εκ. περίπου και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 20-25 λεπτά. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
During summer, we can't have heavy meals, we all prefer something light for hot summer nights, or for after swimming lunches. This pasta dish is really easy, made with ingredients that add a lot of flavor. The original recipe is from my hubby's very old cookbook, changed to a very tasty, anytime meal!

we need
10 oz cut macaroni
1/4 cup onion, finely chopped
1 garlic clove
1 2/3 oz butter
8 1/3 oz cottage cheese
1 cup sour milk
2 tsps poppy seed
2 tsps Worcestershire sauce
2 tsps Chili sauce
salt and pepper, to taste
sprinkle of paprika
sprinkle of grated parmesan

Boil pasta according to package directions and drain. In a skillet, saute onion and garlic in butter and add to pasta. Add cottage cheese, poppy seed, sour milk, Worcestershire sauce, Chili sauce, salt, pepper and stir to combine. Turn into oven safe bowls or a 10 in. diameter Pyrex and bake in a preheated oven, at 350F, for 20-25 min. Remove from oven, sprinkle with paprika and grated parmesan and serve.

12 σχόλια:

  1. Τι υπέροχο φαγάκι!!Ελαφρύ, ιδανικό γι'αυτές τις μέρες. Ευχαριστούμε!
    Καλημέρα,φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιότατο πιάτο!! Ελαφρύ και πεντανόστιμο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιδιαίτερη πινελιά στο πολύ νόστιμο φαγάκι σου η προσθήκη του παπαρουνόσπορου, η οποία μου άρεσε πολύ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ μου άρεσε το ξινόγαλο που αντικαθιστά επάξια την κρέμα γάλακτος και είναι κατά πολύ πιο υγιεινή!
    Εξαιρετικό πιάτο και πολύ ελαφρύ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει που χρησιμοποιείς υλικά απλά αλλά με ιδιαίτερη γεύση.
    Ο παπαρουνόσπορος και οι σάλτσες σίγουρα θα δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα!
    Και είναι και ελαφρύ πιάτο οπότε πραγματικά ότι πρέπει για το καλοκαίρι.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και έψαχνα συνταγές με cottage!! Κουτί η συνταγή σου Μαρία μου ! Φαίνονται πολύ ιδιαίτερα γευστικά ! Φιλιά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα πάντως μου τρέχουν τα σάλια...καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι σούπερ αυτή η συνταγή Μαρία, πραγματικά ελαφρύ φαγητό, χωρίς να υστερεί καθόλου σε γεύση, ίσα-ίσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ιδιαίτερα και νόστιμα υλικά έχει αυτή η μακαρονάδα, μου αρέσει πάρα πολύ Μαρία μου!!
    Καλό Σ/Κ, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωραίος συνδυασμός υλικών!!
    καλό σ/κ Μαρία μου!! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Δοκιμάστε το όποτε μπορείτε, είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή