Σούπα κάναμε, φαγητό κάναμε, ε δεν είναι ώρα και για μια σαλάτα; Την είχα φτιάξει σε ένα από τα γιορτινά μας τραπέζια και οι μανιταροφάγοι ξετρελάθηκαν! Νομίζω πως θέλει πολλά μανιτάρια και διαφόρων ειδών. Όσο πιο πολλά τόσο καλύτερα. Εγώ έβαλα πλευρώτους και άσπρα. Τη συνταγή για τα ψητά μανιτάρια την έχω από ένα παλιό περιοδικό και είναι του Βαγγέλη Δρίσκα. Αυτό είναι και το καλύτερο στη σαλάτα, όλα τα άλλα είναι απλώς για να αναδείξουν τη νοστιμιά των μανιταριών και της σάλτσας.
χρειαζόμαστε
250 γρ μανιτάρια άσπρα σε τέταρτα
250 γρ μανιτάρια πλευρώτους σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλάκι εστραγκόν
1 κουταλάκι φρέσκο δενδρολίβανο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πράσινες σαλάτες
2 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι
αλάτι
1/2 φλιτζάνι σύγκλινο (καπνιστό αλλαντικό) σε λεπτά φετάκια
2-3 κουταλιές φλούδες παρμεζάνας
Απλώνουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και το δενδρολίβανο με το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με το μείγμα τα μανιτάρια. Αλατίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 15 λεπτά περίπου.
Κόβουμε σε ένα μπολ τη σαλάτα. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξύδι και λίγο αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Απλώνουμε τα ψημένα μανιτάρια, το σύγκλινο και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τις φλούδες παρμεζάνας.
We had soup, we had our main course, it is now time for a salad, isn't it? I made this one for one of our holiday gatherings and our mushroom lovers adored it! I believe it is best with lots of different kinds of mushrooms. The more the better.. I used oyster and white mushrooms. These are the best part of the salad, all other ingredients are just to accentuate the beautiful taste of mushrooms and sauce.
we need
8 oz white mushrooms, quartered
8 oz oyster mushrooms, sliced
2 garlic cloves, ground
1/2 cup olive oil
1 Tbsp mustard
juice from 2 lemons
1 tsp tarragon
1 tsp rosemary
1/2 cup parsley, finely chopped
10 oz lettuce leaves
2 Tbsps balsamic vinegar
salt
1/2 cup smoked ham, finely sliced
2-3 Tbsps parmesan shavings
Spread mushrooms over bottom of baking pan. Combine parsley, garlic, mustard, lemon juice, tarragon, rosemary and 1/4 cup of the olive oil. Pour mixture over mushrooms. Season with salt and roast in preheated oven, at 400F, for about 15 min.
Turn lettuce leaves into a bowl. Combine remaining olive oil with balsamic vinegar and some salt and drizzle over lettuce. Top with roasted mushrooms, smoked ham and mushroom drippings.
Sprinkle with parmesan shavings.
χρειαζόμαστε
250 γρ μανιτάρια άσπρα σε τέταρτα
250 γρ μανιτάρια πλευρώτους σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλάκι εστραγκόν
1 κουταλάκι φρέσκο δενδρολίβανο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πράσινες σαλάτες
2 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι
αλάτι
1/2 φλιτζάνι σύγκλινο (καπνιστό αλλαντικό) σε λεπτά φετάκια
2-3 κουταλιές φλούδες παρμεζάνας
Απλώνουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί. Ανακατεύουμε το μαϊντανό, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και το δενδρολίβανο με το 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με το μείγμα τα μανιτάρια. Αλατίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 15 λεπτά περίπου.
Κόβουμε σε ένα μπολ τη σαλάτα. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξύδι και λίγο αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Απλώνουμε τα ψημένα μανιτάρια, το σύγκλινο και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τις φλούδες παρμεζάνας.
We had soup, we had our main course, it is now time for a salad, isn't it? I made this one for one of our holiday gatherings and our mushroom lovers adored it! I believe it is best with lots of different kinds of mushrooms. The more the better.. I used oyster and white mushrooms. These are the best part of the salad, all other ingredients are just to accentuate the beautiful taste of mushrooms and sauce.
we need
8 oz white mushrooms, quartered
8 oz oyster mushrooms, sliced
2 garlic cloves, ground
1/2 cup olive oil
1 Tbsp mustard
juice from 2 lemons
1 tsp tarragon
1 tsp rosemary
1/2 cup parsley, finely chopped
10 oz lettuce leaves
2 Tbsps balsamic vinegar
salt
1/2 cup smoked ham, finely sliced
2-3 Tbsps parmesan shavings
Spread mushrooms over bottom of baking pan. Combine parsley, garlic, mustard, lemon juice, tarragon, rosemary and 1/4 cup of the olive oil. Pour mixture over mushrooms. Season with salt and roast in preheated oven, at 400F, for about 15 min.
Turn lettuce leaves into a bowl. Combine remaining olive oil with balsamic vinegar and some salt and drizzle over lettuce. Top with roasted mushrooms, smoked ham and mushroom drippings.
Sprinkle with parmesan shavings.
Καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς μανιταροφάγος, η σαλάτα αυτή μου μοιάζει παραδεισένια! Θα την τιμήσω δεόντως!!
Μου αρέσει πολύ και το σύγλινο, πολύ χαίρομαι που είναι στη συνταγή σου!
Καλημέρα, η σαλάτα με πέτυχαινει απόλυτα στα γούστα μου. Πρασινάδες με μανιτάρακια αγαπημένα, τυρί και αλλαντικό, τι καλύτερο υπάρχει?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠλούσια η σαλατα σου και σε γεύση και σε πρωτεινες , λαχταριστο το καπνιστο σύγκλινο.!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα σ ρωτήσω , το δεντρολίβανο που έβαλες ήτο ξερό ? η φρέσκο?
Τελειααα σαλατα,με το δικαιο τους ξετρελαθηκαν οι καλεσμενοι σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλα τα υλικα που εβαλες ενα προς ενα ειναι εξαιρετικα!!!!
πολλα φιλια!!!
Μου αρέσουν τα μανιτάρια και επειδή ωμά μέσα σε σαλάτα κάπως με ξενίζουν ακόμα, έτσι ψητά και αρωματικά μου φαίνονται ιδανικά! Και μένα του γούστου μου η σαλάτα λοιπόν, ίσως να μην έβαζα καν το αλλαντικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Τρελαίνομαι για μανιτάρια!! Και σύγκλινο ! Τα φιλιά μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλώνω κι εγώ μανιταροφάγος, άρα λάτρης της σαλάτας σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πιστεύω ότι και οι δικοί μου καλεσμένοι θα την λατρέψουν!
Φιλάκια!
Παίζει για κυρίως πιάτο άνετα!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Πολύ ιδιαίτερη σαλάτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανη θα έλεγα!!!
Χορταστική και απολαυστική! Δεν της λείπει τίποτα, τα έχει όλα με το παραπάνω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σάλτσα που βγάζουν τα μανιτάρια πρέπει να είναι σούπερ αρωματική!
Πρόσθεσα ωμή λεντινούλα σε σαλάτα και ήταν υπέροχη αλλά και όλη η δική σου σύνθεση πολύ μου αρέσει, μπορεί να αποτελέσει ένα πιάτο από μόνη της.
ΑπάντησηΔιαγραφήGreat blog ! Do you want to follow each other ?
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://kasjaa.blogspot.com/
Μου αρέσουν πολύ τα μανιτάρια, ονειρεμένη σαλάτα όλα τα υλικά είναι απίθανα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ, φιλάκια.
Φανταστική η σαλάτα σου και επίσης δηλώνω και μανιταροφάγος! Και το σκορδάκι είναι όνειρο αρκεί να μην πρέπει να φιλήσουμε κάποιον!Μου άρεσε πολύ και το μπολ παρουσίασης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μαράκι!
Και μανιτάρια και σκόρδο? Δεν χρειάζεται να ακούσω κάτι άλλο!! Πραγματικά υπέροχη σαλάτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Βράδυ!
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Πράγματι ήταν μια σαλάτα που άρεσε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήDrunk tomato, το δενδρολίβανο ήταν φρέσκο! Σε ευχαριστώ που μου το επεσήμανες για να το προσθέσω στη συνταγή :)
The Dark Chef και εγώ να σου πω, στην αρχή είπα να μη το βάλω, τα μανιτάρια ήταν αρκετά. Αλλά μια και το είχα, είπα να την κάνω πιο πλούσια, πιο γιορτινή!!!
Ξανθή, όσο πιο πολλά και διαφορετικά μανιτάρια τόσο το καλύτερο! Είμαι μανιταροφάγος, τι να κάνουμε ;)
- spoonstories- ή να τον βάλουμε να φάει κι αυτός, χιχιχι!
Τέλεια τα ψητά μανιτάρια και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά νοστιμότατο αποτέλεσμα και ένα πλήρες πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Σαλατούλα μούρλια............ότι πρέπει για μένα που βαρέθηκα τα κρεατικά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και δεν είμαι ιδιαίτερα φαν των μανιταριών, έτσι όπως τα έχεις ταιριάξει με το σύγλινο στη σαλάτα είναι τέλεια! Ωραίο και ελαφρύ γεύμα!
ΑπάντησηΔιαγραφή