Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Φιλέτο γαλοπούλας με μπρόκολο/Turkey Cutlets With Broccoli Florets

Ένα πολύ εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό φτιάχνουμε σήμερα. Δεν έχει σάλτσες, δεν έχει λίπη....μπορείς λοιπόν να το πεις και υγιεινό. Σκέφτηκα πολύ αν θα το βάλω, όχι γιατί δεν είναι νόστιμο απλώς γιατί οι φωτογραφίες δεν είναι καλές. Έσκασα που δεν σκέφτηκα να σταματήσω το μαγείρεμα πριν παραγίνει το μπρόκολο για να έχει εκείνο το ωραίο καταπράσινο χρώμα, να το φωτογραφίσω και μετά να συνεχίσω το μαγείρεμα. Τέλος πάντων, παραβλέψετε το χρώμα στις φωτογραφίες, το φαγητό είναι νοστιμότατο και ελαφρύ!

χρειαζόμαστε (για 3 άτομα)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γρ γαλοπούλα φιλέτο κομμένη σε φετάκια
500 γρ τις φουντίτσες από το μπρόκολο
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
2 κουταλάκια σόγια σος
το ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι
1/8 κουταλάκι μπούκοβο
2 κουταλάκια ζάχαρη
αλάτι
2 κουταλιές ηλιόσπορος
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε τη γαλοπούλα και τη σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπρόκολο και τα σοτάρουμε όλα μαζί για ένα λεπτό ακόμη.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη σόγια, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το μπούκοβο με 1 φλιτζάνι νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό. Αλατίζουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου. Πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο και τον κόλιανδρο και σερβίρουμε αμέσως.
Today we have an easy, quick and tasty dish. There's neither sauce, nor fat so... we'll even call it healthy. I wasn't really sure whether I should post it, not because it's not tasty but because of the pics which weren't good. I was really upset I didn't think of stopping cooking before the broccoli lost its bright green color, take pictures and then continue cooking. Anyway, please disregard the color, the meal is light and delicious!

we need (for 3 people)
3 Tbsps olive oil
13 1/3 oz turkey cutlets
1 lb 2 oz broccoli florets
1 garlic clove, sliced
2 tsps soya sauce
juice and rind of 1 lemon
1/8 tsp red pepper flakes
2 tsps sugar
salt, to taste
2 Tbsps sunflower seeds
1 tsp coriander, finely chopped

Heat olive oil in a deep frying pan. Saute turkey for 2 min. Add garlic and broccoli and saute for 1 more min. In a small bowl, combine soya, lemon rind, lemon juice, sugar, red pepper flakes and 1 cup of water and add to pan. Season with some salt, cover pan and let simmer over medium heat for about half an hour. Sprinkle with sunflower seeds and coriander and serve immediately.

20 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μαρία μου, καλή εβδομάδα!! Τη σημειώνω τη συνταγή ό,τι πρέπει για μία πιο ισορροπημένη διατροφή! Μην σκας για τις φωτό, το περιεχόμενο έχει σημασία. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Μαρία μου!!! Καλή εβδομάδα!!! Είναι ό,τι καλύτερο για τη διατροφή που κάνω!!! Νοστιμιά και υγεία σε ένα υπέροχο πιάτο!!! Οι φωτό είναι μια χαρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αααα μάλιστα!! του υγιεινού κι εσύ χαχαα
    πολύ ωραίο φαγάκι, νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό!

    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι τέτοιες οι μέρες που σηκώνουν ελαφρύ και υγιεινό φαγητό και ας μην είναι καλές οι φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι φωτογραφίες είναι υπέροχες, και το φαγητό ειδικό για να αρχίσουμε διατροφή, για τις γλυκές αμαρτίες
    των γιορτών.
    Καλή σου εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλά έκανες που το φωτογράφισες όπως ακριβώς ήταν.
    Νομίζω αυτό έχει σημασία, όχι ένα τέλεια φωτογραφημένο πιάτο, αλλά ένα "αληθινό" πιάτο.
    Εξάλλου το μπρόκολο πάντα δυσκολεύει στην φωτογράφιση, είναι γνωστό αυτό.
    Το φαγάκι σου είναι νοστιμότατο, το μπρόκολο δίνει πολύ νόστιμα αποτελέσματα όταν συνδυαστεί με κοτόπουλο ή γαλοπούλα!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό πιάτο για ένα γεύμα νόστιμο και γεμάτο υγεία!Είναι ένα πιάτο που άνετα θα έβαζα στο εβδομαδιαίο μου μενού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα συμφωνήσω με την Έλενα. Σημασία έχει να βλέπουμε το φαγητό όπως είναι όταν θα το σερβίρουμε στην οικογένεια, στους φίλους μας, στους καλεσμένους μας. Τον πρώτο ρόλο θα πρέπει να παίζει ένα καλομαγειρεμένο πιάτο, μια πραγματικά καλή συνταγή και μετά η καλή φωτογραφία!
    Το πιάτο σου λοιπόν σίγουρα εκτός από υγιεινό πρέπει να είναι και πολύ νόστιμο, κρίνοντας από τα υλικά που χρησιμοποιείς! Και χωρίς πολλές σάλτσες, σίγουρα γίνεται ελαφρύτερο!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σογια, κόλιανδρος θα πρέπει να το απογειωσαν το πιατο σου!
    Καλή εβδομάδα!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το κοτοπουλο και τη γαλοπουλα τα βρισκω πολυ ωραιο συνδυασμο με το μπροκολο.
    Μην ανησυχεις για το χρωμα του. Μπορουμε να διακρινουμε το νοστιμο και να απομονωσουμε τις φωτογραφιες.
    Πολυ ωραιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέτοιες συνταγές κανουν τη δίαιτα πιο νόστιμη!
    Θα δοκιμαστεί άμεσα Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαίνεται πολύ καλό , είμαι φάν του μπροκολού σε συνδιασμό γαλοπούλας αλλα πιστεύω πως ο ηλιόσπορος και ο κόλιανδρος με τν σόγια σος το ανεβάζουν γευστικά πολλά επιπεδα πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oντως πολύ υγιεινό φαγάκι Μαρία μου
    Κι ωραίο που μαγειρεύετε μαζί το μπρόκολο και παίρνει γεύση & μυρωδιές.

    Μια χαρά είναι στις φωτογραφίες..;)

    Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο κλασικός προβληματισμός για τις φωτογραφίες μας!
    Και πολύ ωραίο πιάτο και ελαφρύ!
    Και εύκολο μιας που όλα μαγειρεύονται σε μια κατσαρόλα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμένα το μπρόκολο μια χαρά μου φαίνεται, πάντως.... Θα συμφωνήσω με τις προαναρτήσασες (καινούρια λέξη) ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να βλέπουμε το πιάτο όπως θα το φάμε και όχι όπως θα είναι πιο "όμορφο".
    Μόνο ο ηλιόσπορος με προβληματίζει λίγο, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στο φαγητό... Κατά τα άλλα, φαίνεται νοστιμότατο και πολύ υγιεινό!! Μπράβο, μπράβο, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαρια μπραβο σου!!!ειναι ενα σουπερ υγιεινο και νοστιμο και πρωτοτυπο πιατο!!!το ειδα στο fb και ξετρελαθηκα και επιτελους βρηκα το χρονο να σου γραψω!!!καλα η ιδεα του ηλιοσπορου...θεικη!!!!!!
    πολλα φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κι εμένα ο ηλιόσπορος στο τέλος μου έκανε κλικ!
    Είπαμε, είναι η εποχή των μπρόκολων και των κουνουπιδιών. Δεν τη πολυθέλω τη σάλτσα σόγιας, ίσως να το έκανα με ελάχιστο νεράκι, κάπως σαν τηγανιά μπρόκολου δηλαδή ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ ωραιο συνδυασμός, τωρα που ξεκινησα διατροφη θα το βάλω στο πρόγραμμα!
    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Όχι ότι είμαστε και πολύ του υγιεινού όπως ξέρετε αλλά πράγματι ήταν νοστιμότατο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή