For English, scroll down
Δεν ξέρω αν σας έχω μιλήσει άλλη φορά για την κρέμα μήλου. Μόλις τα μήλα μας αρχίζουν να παλιώνουν μια νόστιμη κρέμα μήλου γεννιέται!! Εκτός που τρώγεται ωραιότατα και σκέτη, μπορούμε να τη βάλουμε μέσα σε κέικ όπως αυτό, μπορούμε να κάνουμε γλυκόξινα χοιρινά παϊδάκια όπως αυτά ή μπορούμε να κάνουμε και τα σημερινά scones! Μαλακά γλυκά ψωμάκια.....μια διαφορετική πρόταση για πρωινό ή για τον καφέ μας.
για 12 μεγάλα scones
2 φλυτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι baking powder
3/4 κουταλάκι κανέλα
40 γρ βούτυρο σε κομματάκια
1/4 φλιτζάνι κρέμα μήλου *
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
2/3 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
3-4 κουταλάκια νερό
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και την κανέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα να γίνει το μείγμα σαν τρίμματα. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα μήλου και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε και το μήλο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα αφήνοντας απόσταση περίπου 5 εκ. τη μια από την άλλη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 12-14 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε την άχνη με το νερό μέχρι να γίνει ένα γλάσο και ρίχνουμε πάνω στα scones.
* κρέμα μήλου
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να έχουν πιει τα υγρά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα λιώνουμε στο μπλεντεράκι να γίνουν κρέμα. Τη φυλάμε στο ψυγείο....κρατάει για αρκετό καιρό......μη με ρωτήσετε για πόσο.... δεν έχει ποτέ προλάβει να μου χαλάσει ;)
I'm not sure whether or not I've ever said something about apple sauce. As soon as our apples start going brown, a tasty applesauce is about to be born!! It can either be eaten plain, or used in a cake like this one, or in sweet and sour spare ribs like these ones, or in scones, like the ones we have today! Soft and sweet cookie bread... a different breakfast suggestion, or just served with our coffee...
we need
for 12 large scones
2 cups flour
1/2 cup sugar
1 1/2 tsp baking powder
3/4 tsp cinnamon
1 1/3 oz butter, cubed
1/4 cup apple sauce*
1/2 cup milk
1 apple, peeled, cored and chopped
2/3 cup icing sugar
3-4 tsps water
In a bowl, combine flour sugar, baking powder and cinnamon. Add butter and beat with mixer, at medium speed, until crumbly.
Add milk and apple sauce and continue beating for 1-2 more min. Add chopped apple and stir well.
Line baking pan with parchment paper and drop mixture by spoonfuls, spacing them 2 inches apart.
Bake in preheated oven, at 400F, for 12-14 min, or until golden.
Remove from oven and let cool. Add water to icing sugar to make glaze and drizzle scones.
*apple sauce
4 apples, peeled, cored and chopped
3/4 cup apple juice or water
1/4 cup sugar
1/2 tsp cinnamon
Place all ingredients in a saucepan and let simmer for 15-20 min, until apples are soft and liquid is evaporated. Let cool, then puree with blender. Keep refrigerated...it lasts for quite a while.. don't ask me how long though... it never had a chance to go bad :)
2 φλυτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι baking powder
3/4 κουταλάκι κανέλα
40 γρ βούτυρο σε κομματάκια
1/4 φλιτζάνι κρέμα μήλου *
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
2/3 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
3-4 κουταλάκια νερό
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και την κανέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα να γίνει το μείγμα σαν τρίμματα. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα μήλου και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε και το μήλο και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα αφήνοντας απόσταση περίπου 5 εκ. τη μια από την άλλη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 12-14 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε την άχνη με το νερό μέχρι να γίνει ένα γλάσο και ρίχνουμε πάνω στα scones.
* κρέμα μήλου
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια
3/4 φλιτζάνι χυμό μήλου ή νερό
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να έχουν πιει τα υγρά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα λιώνουμε στο μπλεντεράκι να γίνουν κρέμα. Τη φυλάμε στο ψυγείο....κρατάει για αρκετό καιρό......μη με ρωτήσετε για πόσο.... δεν έχει ποτέ προλάβει να μου χαλάσει ;)
I'm not sure whether or not I've ever said something about apple sauce. As soon as our apples start going brown, a tasty applesauce is about to be born!! It can either be eaten plain, or used in a cake like this one, or in sweet and sour spare ribs like these ones, or in scones, like the ones we have today! Soft and sweet cookie bread... a different breakfast suggestion, or just served with our coffee...
we need
for 12 large scones
2 cups flour
1/2 cup sugar
1 1/2 tsp baking powder
3/4 tsp cinnamon
1 1/3 oz butter, cubed
1/4 cup apple sauce*
1/2 cup milk
1 apple, peeled, cored and chopped
2/3 cup icing sugar
3-4 tsps water
In a bowl, combine flour sugar, baking powder and cinnamon. Add butter and beat with mixer, at medium speed, until crumbly.
Add milk and apple sauce and continue beating for 1-2 more min. Add chopped apple and stir well.
Line baking pan with parchment paper and drop mixture by spoonfuls, spacing them 2 inches apart.
Bake in preheated oven, at 400F, for 12-14 min, or until golden.
Remove from oven and let cool. Add water to icing sugar to make glaze and drizzle scones.
*apple sauce
4 apples, peeled, cored and chopped
3/4 cup apple juice or water
1/4 cup sugar
1/2 tsp cinnamon
Place all ingredients in a saucepan and let simmer for 15-20 min, until apples are soft and liquid is evaporated. Let cool, then puree with blender. Keep refrigerated...it lasts for quite a while.. don't ask me how long though... it never had a chance to go bad :)
Μαρία μου φαίνονται λαχταριστά!! Τέλεια ιδέα! Μπράβο! Καλημέρα και φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ όπως ξέρεις με τα μπισκοτοειδή δεν τάχω καλά αλλά τη σάλτσα θα τη φτιάξω για άλλες χρήσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
Yπέροχα κεικομπισκοτάκια για καφέ, πολύ καλή ιδέα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!!
Μιαμ μιαμ, λαχταριστά φαίνονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και πολλά φιλιά σου στέλνω...
Ωραία κι εύκολα μπισκοτάκια, σε ποιον δεν αρέσει η γεύση μήλο - κανέλα σε μπισκότα, κέικ κτλ, εξάλλου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η κρέμα μήλου βλέπω είναι η applesauce που διαβάζω σε ξενόγλωσσες συνταγές και είναι σίγουρα εύκολη στην παρασκευή και πολύ πρακτική!
..κρεμα μηλου,φοβερη ιδεα,την κραταω στα αγαπημενα!!!!!τα μπισκοτοψωμακια ρωματικα και νοστιμα!!!!τελειος ο συνδυασμος!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλα!!!
Κρέμα μήλου φτιάχνω πολύ συχνά, και την βάζω όχι μόνο σε γλυκά, αλλά συνοδεύουμε και ψητό χοιρινό με αυτήν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα scones δείχνουν πολύ νόστιμα!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Μια που αγαπώ τα μπισκότα, μια που λατρευω τα γλυκά που περιέχουν μήλα... μου τρεξαν τα σάλια με τα scones σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι βάζω τον καφέ και σε περιμένω! Μη ξεχάσεις τα sconeeees! Χαχα, υπέροχα Μαρία μου, φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιούνται τα ώριμα μήλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα η συγκεκριμένη κρέμα τρώγεται με το κουταλάκι αλλά και μέσα σε scones θα είναι πολύ καλή.
Τα scones είναι φοβερά συνοδευτικά για τον καφέ! Τρώγονται τόσο ευχάριστα και μου αρέσει που φτιάχνονται έτσι χωρίς πολύ κόπο!
Φιλιά
Μήλο κανέλα δίνουν ωραίο αποτέλεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τον καφέ αυτά είναι τέλεια
Μάλλον χρειάζεται διπλή δόση ;)
Και η κρέμα μήλου πολύ ωραια
Φιλιά :)
η applesauce μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές παρασκευές, αλλά είναι τέλεια και σαν πρωινό με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και λίγη κανελίτσα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτα scones σούπερ!!
Η κρέμα μήλου είναι τέλεια μέσα σε γλυκά!Απίθανα τα ψωμομπισκοτάκια σου Μαρία μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεεεεεύω τα scones και λατρεεεεεεύω και τα μήλα, οπότε.......καταγράφηκε φυσικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλούμπες!
καλό σ/κ :)
δεν εχω δοκιμασει , αλλα το γλασο σου με κολαζει
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται σαν αγοραστά αλλά είναι τόσο μαμαδίστικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρωματικά και αφράτα τα μπισκοτάκια σου Μαρία
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήthehealthiercook έχεις δίκιο. Η applesause στο γιαούρτι είναι το αγαπημένο μου!
Πολύ ωραία ιδέα για τα μπισκότα! Λατρεύω την κρέμα μήλου και να σου πω την αλήθεια την τρώω και σκέτη χαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφή