Στα ξαφνικά χρειάστηκα γλυκάκι και από το τίποτα έφτιαξα αυτή τη νόστιμη τάρτα! Εύκολη, πολύ εύκολη, με υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι (τουλάχιστον εμείς που φτιάχνουμε......και τρώμε γλυκά :))
Λίγη προσοχή χρειάζεται στο ψήσιμο της βάσης, όχι παραπάνω από 10-12 λεπτά, ακόμη και αν όταν το βγάλετε μπορεί να φαίνεται ότι θέλει και άλλο. Και να μη σας πω, που εγώ το ξέχασα πολύ παραπάνω και ενώ όταν το έβγαλα φαινόταν μια χαρά, όταν ήρθε η ώρα να κοπεί.........ας πούμε απλώς ότι δεν ήταν πολύ εύκολο........
χρειαζόμαστε
2 πακέτα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας 2Χ200γρ
50 γρ βούτυρο λιωμένο
100 γρ γάλα
200 γρ κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. λικέρ καρύδι (ή ότι άλλο έχουμε)
100 γρ τριμμένα καρύδια
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλεντεράκι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Στρώνουμε τη ζύμη του μπισκότου σε μια ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 10-12 λεπτά. Τη βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι πριν αρχίσει να βράζει και το ρίχνουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το λικέρ και την άχνη. Όχι όσο τη χτυπάμε για να κάνουμε σαντιγί, σταματάμε αφού έχει αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και τα 50 γρ καρύδια και ανακατεύουμε. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση της τάρτας και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια. Αν θέλουμε στολίζουμε και με μπαλάκια σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σερβίρουμε.
I suddenly had an urge for something sweet and I came up with this delicious tart! It's easy, very easy, with ingredients we all usually have in the pantry (or at least those of us who make...and eat sweets :))
One has just to be cautious as far as the baking time of the crust is concerned, it should be no more than 10-12 min, even though it may look undone when it is out of the oven. I forgot it in the oven much longer and, although it looked fine when it came out, allow me to simply say that when slicing time came... it wasn't that easy...
we need
13 1/3 oz chocolate sandwich cookies
1 2/3 oz melted butter
3 1/3 oz milk
6 2/3 oz baking chocolate
6 2/3 oz whipping cream
2 tsps icing sugar
2 Tbsps walnut liqueur (or any other flavor)
3 1/3 oz ground walnuts
Grind cookies in a blender and combine with butter. Press mixture over bottom and sides of tart pan and bake in preheated oven, at 350F, for 10-12 min. Remove from oven and let cool. Chop chocolate and place in a bowl. Heat milk until just before boiling point and add to chocolate. Stir well until chocolate melts. Beat whipping cream with liqueur and icing sugar. Stop beating when cream starts to thicken. Add melted chocolate and half of the walnuts and stir to combine. Pour mixture into cooled tart shell, level with a spatula and sprinkle with remaining walnuts. Decorate with chocolate balls, if desired. Refrigerate for a couple of hours, until ready to serve.
Λίγη προσοχή χρειάζεται στο ψήσιμο της βάσης, όχι παραπάνω από 10-12 λεπτά, ακόμη και αν όταν το βγάλετε μπορεί να φαίνεται ότι θέλει και άλλο. Και να μη σας πω, που εγώ το ξέχασα πολύ παραπάνω και ενώ όταν το έβγαλα φαινόταν μια χαρά, όταν ήρθε η ώρα να κοπεί.........ας πούμε απλώς ότι δεν ήταν πολύ εύκολο........
χρειαζόμαστε
2 πακέτα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας 2Χ200γρ
50 γρ βούτυρο λιωμένο
100 γρ γάλα
200 γρ κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. λικέρ καρύδι (ή ότι άλλο έχουμε)
100 γρ τριμμένα καρύδια
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλεντεράκι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Στρώνουμε τη ζύμη του μπισκότου σε μια ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 10-12 λεπτά. Τη βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι πριν αρχίσει να βράζει και το ρίχνουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το λικέρ και την άχνη. Όχι όσο τη χτυπάμε για να κάνουμε σαντιγί, σταματάμε αφού έχει αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και τα 50 γρ καρύδια και ανακατεύουμε. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση της τάρτας και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια. Αν θέλουμε στολίζουμε και με μπαλάκια σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σερβίρουμε.
I suddenly had an urge for something sweet and I came up with this delicious tart! It's easy, very easy, with ingredients we all usually have in the pantry (or at least those of us who make...and eat sweets :))
One has just to be cautious as far as the baking time of the crust is concerned, it should be no more than 10-12 min, even though it may look undone when it is out of the oven. I forgot it in the oven much longer and, although it looked fine when it came out, allow me to simply say that when slicing time came... it wasn't that easy...
we need
13 1/3 oz chocolate sandwich cookies
1 2/3 oz melted butter
3 1/3 oz milk
6 2/3 oz baking chocolate
6 2/3 oz whipping cream
2 tsps icing sugar
2 Tbsps walnut liqueur (or any other flavor)
3 1/3 oz ground walnuts
Grind cookies in a blender and combine with butter. Press mixture over bottom and sides of tart pan and bake in preheated oven, at 350F, for 10-12 min. Remove from oven and let cool. Chop chocolate and place in a bowl. Heat milk until just before boiling point and add to chocolate. Stir well until chocolate melts. Beat whipping cream with liqueur and icing sugar. Stop beating when cream starts to thicken. Add melted chocolate and half of the walnuts and stir to combine. Pour mixture into cooled tart shell, level with a spatula and sprinkle with remaining walnuts. Decorate with chocolate balls, if desired. Refrigerate for a couple of hours, until ready to serve.
Grigoro, eykolo kai laxtaristo... Ti allo na zitisei kaneis apo to glykaki tou?!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMiam maimmmmmm
Kali vdomada :-)
Πολύ ωραία τάρτα με υλικά που έχουμε,βουρ για την κουζίνα πάλι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά μας κάνεις,καλή εβδομάδα!!
Πολύ εύκολο και λαχταριστό το γλυκάκι σου! Μπράβο! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ φανταστικο γλυκο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια ταρτα!!
υπέροχη και γρήγορη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι άλλο να ζητήσει κανείς!
καλή εβδομάδα κορίτσια!
Τι θα γίνει βρε κορίτσια με την περίπτωση σας? Θα με αφήσετε να ησυχάσω από τις λιχουδιές σας, ή θα με τυραννάτε αιώνια??
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον θα με τυραννάτε ε?
Οκ, κόψτε κομμάτι τότε..χιχι
Τόσο εύκολη και τόσο λαχταριστή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη δείχνει!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
πανευκολη και πεντανοστιμη!!!! καλη βδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήIt looks delicious and pretty!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έχουμε τα υλικά τα έχουμε χαχα, όπως βλέπεις δεν αγαπάμε καθόλου τα γλυκά και εμείς στο σπίτι μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟοοh! Τι ωραίος τρόπος να ξεκινάς την εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοκολατένια και γλυκά!
Σούπερ η τάρτα!
Μμμμ... αυτή η τάρτα είναι επικίνδυνα εύκολη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι επικίνδυνα νόστιμη!
Μα τι ομορφη και λαχταριστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρααααααα :)
Πολύ λαχταριστή και έυκολη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τοσο ευκολο!!!!!!!Μπραβο,φαινεται νοστιμοτατη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλα φιλιαααα
Mαρία πολύ εύκολο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ σοκολατένιο. Θα το έχω υπόψη για επόμενη φορά ;)
Φιλιά
Έτσι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι καλύτερο από μια καλή δόση σοκολάτας που φτιάχνεται τόσο εύκολα!
Και η σοκολατένια κρέμα υπέροχη! Χωρίς αυγά και πολύ κόπο, τρώγεται φοβερά και με το κουταλάκι!
Φιλιά
Σοκολατένιο όνειρο γλυκό η τάρτα σου Μαρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολη και νοστιμότατη!
Τι να πω εγώ τώρα με τόση σοκολάτα; Είναι δυνατόν να μην είναι καλό;; Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίστε πειρασμός κυρίες μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοκολατένια "αμαρτία" που δεν μπορούμε να της αντισταθούμε!! Υποκύπτουμε αμαχητί σε αυτή την σοκολιχουδιά, Μαρία!! Πόσο μάλλον όταν δεν έχει και πολύ κόπο για να ετοιμαστεί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα.
Στα υπόψη Μαρία μου...για τους σοκολατοφάγους της οικογένειας, αλλά και του ευρύτερου περίγυρου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας γλύκανες το απόγευμα!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή