For English, scroll down
Καλή χρονιά σε όλους φίλοι μας! Υγεία, ευτυχία για εσάς και τους αγαπημένους σας!
Με γλυκάκι είπαμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά. Εύκολο, πολύ νόστιμο και μια λίγο διαφορετική πρόταση για cheesecake. Εγώ το έκανα με μανταρίνι, επειδή είχα την τύχη να πάρω δώρο μπόλικα από την Αργολίδα! Μπορείτε όμως να το κάνετε και με πορτοκάλι ή και με τα δυο μαζί.
χρειαζόμαστε
12 στρογγυλά μπισκότα (εγώ έβαλα σοκολάτας)
2 πακέτα των 200γρ τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές ξύσμα μανταρίνι
1/4 φλιτζάνι μαρμελάδα μανταρίνι
3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια άχνη ζάχαρη
Στρώνουμε με 12 χάρτινες θηκούλες ένα μαφινοταψί. Βάζουμε σε κάθε θηκούλα ένα μπισκοτάκι για βάση. Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλεύρι. Κρατάμε 1/4 κουταλάκι από το ξύσμα μανταρινιού, προσθέτουμε το υπόλοιπο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στις θηκούλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170β για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να δούμε ότι έχει ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά στο ταψί για 10 λεπτά και μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς μια ωρίτσα περίπου. Τα φυλάμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να έρθει η ώρα να τα σερβίρουμε. Μισή ώρα πριν τα σερβίρουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το ξύσμα που έχουμε κρατήσει σε σαντιγί. Απλώνουμε σε κάθε ένα κεκάκι λίγη μαρμελάδα και στολίζουμε με τη σαντιγί. Αν θέλουμε βάζουμε λίγη μαρμελάδα επάνω από τη σαντιγί.
Happy New Year, dear friends! Health and Happiness both to you and you loved ones!
We thought we'd start off the year with a dessert. It's very easy, very tasty, a slightly different cheesecake. I made it with tangerines, since I was lucky to have been given a bunch of them. You may as well use oranges, or a combination of both.
we need
12 round chocolate cookies
14 oz cream cheese
1 cup sugar
2 eggs
1/2 cup plain yogurt
1 Tbsp flour
2 Tbsps tangerine rind
1/4 cup tangerine jam
3/4 cup whipping cream
2 tsps icing sugar
Line a muffin pan with paper cups. Place a wafer in each paper, to be used as a crust. In a bowl, beat cream cheese with sugar for 1-2 min., until fluffy. Add eggs one by one, continuing beating. Blend in yogurt and flour. Reserve 1/4 tsp of the tangerine rind, add the rest to the mixture and stir. Divide mixture among muffin cups and bake in preheated oven, at 325F for about 25 min, or until done.
Allow to cool for 10 min., then remove from pan and let cool completely, about 1 hour. Refrigerate for at least 2 hrs, or until ready to serve. 30 min. prior to serving, beat whipping cream with icing sugar and reserved rind, until stiff. Spread some jam over each cake and top with whipped cream.
Decorate cream with extra jam, if desired.
Καλή χρονιά όλο γλύκα να έχεις σαν το υπέροχο γλυκάκι σου!!1
ΑπάντησηΔιαγραφήBeautiful cheesecakes!! xo Catherine
ΑπάντησηΔιαγραφήHappy New Year!
Καλημέρα Μαρία! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά και στις δυό σας! Με υγεία,αγάπη, νοστιμιές, ευημερία και πολλά χαμόγελα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τί νοστιμιά είναι αυτή;; Λατρεύω το μανταρίνι και με τα μπισκότα σοκολάτας πρέπει να έγινε ένας απίστευτος συνδυασμός!
Καλή χρονιά Μαρία μου με υγεία και χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο το γλυκάκι σου για να ξεκινήσει όμορφα η χρονιά!
Μου αρέσει πολύ που χρησιμοποίησες ολόκληρα μπισκότα σοκολάτας για τη βάση.
Τα μανταρίνια, εξαιρετικά αρωματικά, προσφέρονται για κάθε είδους γλυκάκια!
Φιλιά
Καλή χρονιά Μαράκι, γλυκιά σαν το υπέροχο γλυκάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέτος η μία και μονάκριβη μανταρινιά στο κήπο μας, μας έδωσε πολλά, αλλά πάρα πολλά μιλάμε μανταρινάκια!
Ευκαιρία να τα αξιοποιήσω!
Φιλιά!
Καλή Χρονιά Μαρία, φαίνονται λαχταριστά!! Πολύ πρωτότυπα μπράβο! Και εγώ έχω πολλά πορτοκαλομανταρίνια, να ένας γλυκός τρόπος να τα αξιοποιήσω..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο άρωμα των εσπεριδοειδών πάντα μου άρεσε, όπως και η πρωτοτυπη συνταγη σου! Καλη χρονια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά!! Ωραίο γλυκάκι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤ ε λ ε ι ο!!!!!! Εκανες πολυ καλη αρχη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη χρονια γεματη χαρες!!!!!
Φιλια!!
Τα είχα βάλει κι εγώ κάποτε στο μάτι αυτά τα ατομικά γλυκάκια, είναι υπέροχα κι αν κρίνω από την εμφάνιση και τα υλικά νοστιμότατα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά!
Καλημέρα Μαρία τα muffins φαίνονται Λαχταριστά , την μαρμελάδα μανταρίνι εσύ την έκανες?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά και γλυκιά σαν τα κεκάκια σου!Να πάρω ένα??
ΑπάντησηΔιαγραφήThey look so pretty & delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήM aresei poly to arwma tou mantariniou k tha tairiazei poly me to tyri krema!! Tha ta dokimasw fysika!
ΑπάντησηΔιαγραφήFiloures
Μα πόσο μου αρέσει το μανταρίνι στα γλυκά! Μου έδωσες τέλεια ιδέα Μαρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά να έχουμε!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Εύχομαι υγεία και ευτυχία για την καινούρια χρονιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήDrunk tomato, ναι εγώ, μη φανταστείς ποσότητες, ένα δυο βαζάκια. Όπως το πορτοκάλι την κάνω, με μια συνταγή.... του Μαμαλάκη νομίζω!
Καλή χρονιά Μαράκι μου, με υγεία και πολλές πολλές νοστιμιές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά...
Καλή χρονιά και από εδώ ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία Μαρία και το μανταρίνι ειναι ωραίο. Χειμωνιάτικο cheesecake.
Φιλιά
καλή χρονιά!! χαρούμενη, νόστιμη, γεμάτη υγεία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι ωραία τσιζκέικ!! το μανταρίνι και η σοκολάτα είναι αχτύπητος συνδυασμός!!
φιλιά!
Μα τι ομορφα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονια με Χαρα και Υγεία :)
πολυ ενδιαφερον.. Και φαινεται νοστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφή