Μπισκότα με κάσιους/ Cashew cookies


For English, scroll down

Καλή εβδομάδα σε όλους και καλό καλοκαίρι να έχουμε!
Να πω πρώτα από όλα ότι αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένη, που στην ηλικία μου έχω ακόμα και τους δυο μου γονείς αλλά αυτό φυσικά έχει σαν αποτέλεσμα, όσο περνάνε τα χρόνια, να χρειάζονται όλο και πιο πολύ την προσοχή μου και τη βοήθεια μου! Από την άλλη ο πεθερός της Χαράς είναι από το Πάσχα στο νοσοκομείο! Οπότε, καταλαβαίνετε πιστεύω, γιατί έχουμε ψιλοχαθεί από την παρέα και το blog μας έχει μείνει τόσες μέρες με αυτό το αρνί που μέχρι και εγώ βαρέθηκα να το βλέπω!

Είχα λοιπόν κάτι κάσιους πολύ καιρό και ήθελα να τα ξεφορτωθώ (ναι έγινε και αυτό, τόσο καιρό εκεί και εγώ δεν τα είχα φάει ....πάει χάλασε ο κόσμος....:)
Βρήκα αυτή τη συνταγή του Jamie Oliver που ήταν με αμύγδαλα και κουκουνάρι και τα αντικατέστησα με κάσιους. Έγιναν πολύ νόστιμα, απλώσανε αρκετά αλλά έπρεπε να το καταλάβω αφού ο φίλος μας ο Jamie έγραφε να μην μπούμε στον πειρασμό τα τα πατήσουμε να πλατύνουν όταν τα βάζουμε στο ταψί!
Στην αρχική συνταγή είχε 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι και 1 1/4 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα, εγώ έβαλα κάσιους και αυτή ήταν η μόνη αλλαγή που έκανα.

χρειαζόμαστε
1 2/3  κάσιους
1 1/3 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
7 κουταλιές βούτυρο (100γρ περίπου)
1 αυγό
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180β. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τα κάσιους και τα ψήνουμε για 5 λεπτά. Κρατάμε μισό φλιτζάνι, τα χοντροκόβουμε και τα υπόλοιπα τα τρίβουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τις ζάχαρες, τη σόδα, τη βανίλια, το βούτυρο και το αυγό. Χτυπάμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα ωραίο και μαλακό μίγμα. Προσθετουμε το κουάκερ και τα χοντροκομμένα κάσιους και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε μικρές κουταλιές με αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Όταν τα βγάλουμε μπορεί να είναι σχετικά μαλακά αλλά όταν κρυώσουν σκληραίνουν.


Good morning and a good week to everyone!
For starters,  allow me to say how blessed I am to have both my parents at this age, which naturally results, as time progresses, in greater involvement and care from my part.
On the other hand, Xara's father-in-law has been in the hospital for a month and a half now!
Hopefully, you understand why we haven't been visiting and why our blog is left for so long with this lamb, that I even  got sick from looking at!
I had some cashews for the longest time, that I wanted to get rid of (that's right, they were there for so long and I hadn't eaten them...the world must be coming to an end... :)
I found this recipe by Jamie Oliver which was with almonds and pine nuts, and I used cashews instead.
They turned out very tasty, they spread quite a bit but I should have known better since our friend Jamie had mentioned we should resist the urge to flatten them when we place them on the baking sheet!
The original recipe called for 1/2 cup of pine nuts and 1 1/4 cups of raw almonds, so  substituting both for cashews was the only change I made.

we need
1 2/3 cups cashews
1 1/3 cups flour
1/2 cup sugar
1/2 cup brown sugar
1 tsp. baking soda
7 Tbsps butter
1 egg
2 Tbsps honey
1 Tbsp vanilla essence
1/3 cup oats

Preheat oven at 350F. Spread cashews on baking sheet and bake for 5 min.
Reserve 1/2 a cup to coarsely chop and grind the rest.
Place flour, sugars, baking soda, butter, egg, honey and vanilla in a bowl and beat well, until mixture is soft.
Add in oats and coarsely ground cashews and stir well to blend.
Layer cookie sheet with parchment paper and drop cookie mixture by Tbsps., leaving space in between.
Bake in preheated oven, at 350F, for about 10min or until golden.
They could be quite soft when removed from the oven, they will however harden when cool.


21 σχόλια:

  1. Απέκτησες αυτοέλεγχο Μαράκι, ε;
    Εγώ θα τα είχα τσκίσει!!
    Θέλω 2 μπισκοτάκια παρακαλώ με τον καφέ μου {έλα κι εσύ μαζί να τον πιούμε παρεούλα}.

    Περαστικά σας, Χαρά.
    Φιλάκια και στις δυό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαράκι μου είσαι ευλογημένη! Εγώ τους έχω χάσει και τους δυο όταν ήμουν πολύ νέα και θα έδινα τα πάντα να τους είχα μαζί μου... Ευτυχώς ζουν οι γονείς του Γιάννη!
    Κουράγιο! Εύχομαι να είναι καλά οι δικοί σας και να περνάτε ποιοτικές στιγμές!
    Τα μπισκοτάκια υπέροχα!
    Πολλά φιλιά και στις δυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περαστικά στα αγαπημένα σας πρόσωπα εύχομαι, καλή δύναμη με όλα!
    Ωραιότατα τα μπισκότα, κριτσανιστά και ιδανικά για βουτιές! :)
    Καλή βδομάδα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περαστικά!!!
    Τέλεια τα μπισκότα.
    Φιλιά Μαράκι και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να έχουμε όλοι μας υγεία, αυτό είναι το πρώτο απ'όλα τα υπόλοιπα.....ε και αν έχουμε και μερικά υπέροχα μπισκοτάκια να φάμε...ακόμα καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχα δείχνουν Μαράκι μου!
    Φιλιά και στις δυο σας, και εύχομαι όλα να πάνε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίο χρώμα και ωραία υλικά έχουν τα μπισκότα σου Μαράκι!
    Δεν έχω βάλει ποτέ κάσιους αν και μου αρέσει πολύ ως ξηρός καρπός!
    Περαστικά εύχομαι στον πεθερό της Χαράς, μακάρι σύντομα να βγει ο άνθρωπος από το νοσοκομείο.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Μαράκι μου!!απίστευτα τα μπισκοτάκια σου με τα κάσιους!!κι επειδη λατρεύουμε τα κάσιους στην οικογένεια σημειώνονται για να γίνουν πάραυτα!!φιλάκια και καλό μήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω και εγώ κάτι ξεχασμένα κάσιους, ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω τα μπισκότα σου. Πρέπει να γίνανε πολύ νόστιμα.
    Περαστικά στον πεθερό της Χαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι εγώ έχω κάσιους που θέλω να ξεφορτωθώ και νομίζω ότι αυτός είναι ο σούπερ τρόπος!!

    Ωραία αντικατάσταση ξηρού καρπού έκανες.. Τα κάσιους τα λατρεύω!!

    Φιλιά και περαστικά να είναι τα θέματα που αντιμετωπίζετε κορίτσια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαράκι μου γλυκό καλημέρα,ευχαριστώ κπριτσάκι μου για την επίσκεψή σου στην πέτρινη πόλη μου,αν μου ξαναέρθεις τώρα κοντά πάλι δες προσεκτικά όλο το post μου..φυσικά και μιλάει για ανθρώπους..αυτούς που μας οδήγησαν στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα..Ηθελα πολύ καιρό να στείλω ένα μήνυμα σε όσους μας έκαναν κακό σάν έθνος..το επόμενο όμως που ετοιμάζω είναι ποίηση-παραμυθιού οπότε εκεί υπάρχει αισιοδοξία και όχι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο τόπος μας.σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περαστικά στον πεθερό της Χαράς! Ολα καλά να πάνε!
    Τα μπισκοτάκια σου θα τιμηθούν αλλά δεν είμαι σίγουρη οτι παίζουν κάσιους στο ντουλάπι, κάποιο ξηροκάρπι θα βρω! Φιλιά Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολύ ωραία..και σαν ιδέα μάλιστα υπέροχη να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Και η Χαρά επίσης!
    Kate'sCakeBox μη μου αγχώνεσαι! Κατάλαβα τι λες, στην πραγματικότητα το ίδιο λέμε :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τέλεια τα μπισκοτακια σου Μαρία.Αλλά επειδή θα βάλω αμύγδαλα μια ερώτηση με το φλούδι ή ασπρισμένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μην ανησυχείς, θα βρείτε και πάλι τους ρυθμούς σας! Νομίζω ότι τα μπισκοτάκια είναι μια πολύ καλή επάνοδος! Φαίνονται τραγανά και το χρυσαφένιο χρώμα τους είναι υπέροχο!
    Πολλά φιλιά και περαστικά στον πεθερό της Χαράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δύναμη και στις δύό σας εύχομαι!

    Όσο για τα μπισκότα με ότι ξηρό καρπό και να μου τα έδινες, Μαρία μου, εγώ θα τα "τσάκιζα" σίγουρα με το πρωϊνό μου ρόφημα, αφού είναι μακράν το αγαπημένο μου πρωϊνό "αιώνες" τώρα.

    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δημιουργία, νομίζω με φλούδα γιατί λέει ωμά η συνταγή. Φαντάζομαι ότι όπως και να είναι, θα είναι τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλή δύναμη, περαστικά Μαράκι στα αγαπημένα σας πρόσωπα!
    Τα μπισκοτάκια δείχνουν καταπληκτικά και είμαι σίγουρη πως αν τα είχα μπροστά μου θα τα τσάκιζα!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν χρειάζεται στενοχώρια όλα θα στρώσουν Μαράκι μου και τα δύσκολα περνούν! Καλή δύναμη!
    Τα μπισκότα σου είναι τέλεια!!!
    Γεια στα χέρια σου!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή