Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

τάρτα με ανανά και καρύδα/Pineapple -Coconut Tart

Υπέροχη, υπέροχη, υπέροχη! Δεν έχω λόγια γι αυτή την τάρτα που σας έχω σήμερα. Δροσιστική, ελαφριά, ότι πρέπει για την εποχή! Νευριάζω πολύ όταν η δική μου ασχετοσύνη στις φωτογραφίες δεν μπορεί να δείξει την ομορφιά σε ένα φαγητό ή γλυκό. Και αυτή εδώ είναι μια περίπτωση!!!

χρειαζόμαστε
1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένα digestive (περίπου 200 γρ)
2 κουταλιές ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 πακέτο ζελέ ανανά (100 γρ)
130 γρ τυρί mascarpone
5 φέτες ανανά από κονσέρβα
Το χυμό από την κονσέρβα και όσο νερό χρειάζεται να γίνει 1 φλιτζάνι
1 κουταλάκι εσάνς καρύδας
200 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
1-2 κουταλιές άχνη ζάχαρη

Σε δυο μικρά ταψάκια βάζουμε την καρύδα και το αμύγδαλο στο φούρνο στους 180β για 5 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα. Την καρύδα βγάλτε τη πιο γρήγορα, η δική μου η μισή έγινε καφέ! Κρατάμε στην άκρη 2-3 κουταλάκια από την καρύδα και το μισό αμύγδαλο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα digestive, την καρύδα, τη ζάχαρη και το βούτυρο και το πιέζουμε σε μια φόρμα για τάρτα, στον πάτο και στο πλάι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το χυμό ανανά και το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, το βγάζουμε από το μάτι, ρίχνουμε τη σκόνη το ζελέ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί.
Στο μπλέντερ λιώνουμε τον ανανά να γίνει σαν πουρές.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε, να μαλακώσει και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζελέ. Προσθέτουμε τον ανανά, το άρωμα καρύδας και τέλος 1 φλιτζάνι από τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά, να γίνει μια ωραία κρέμα.
Στη βάση της τάρτας απλώνουμε τα αμύγδαλα και ρίχνουμε την κρέμα.  Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ώρες τουλάχιστον ή και όλη τη νύχτα.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, διακοσμούμε με την υπόλοιπη σαντιγί και πασπαλίζουμε με την καρύδα και τα αμύγδαλα που είχαμε κρατήσει.

Wonderful, wonderful, wonderful!!! I have no other words to describe today's tart. Refreshing, light, just perfect for this time!

we need
1/2 cup grated coconut
1/2 cup sliced almonds
1 1/2 cups digestive biscuits, grated (approximately 7 oz)
2 Tbsps sugar
1/3 cup butter, melted
1 pkg pineapple jello
4 1/3 oz mascarpone cheese
5 pineapple rings (from a can)
Pineapple juice from the can plus water, to make 1 cup
1 tsp coconut essence
7 oz whipping cream
1-2 Tbsps icing sugar

Place coconut and almonds in 2 different pans in oven and bake at 350F for about 5 min, until lightly browned. Bake coconut for less time, half of mine turned brown! Reserve 2-3 tsps coconut and half of the almonds.
Mix coconut, digestive biscuits, sugar and butter in bowl and press down on bottom and sides of tart pan. Bake in preheated oven, at 350F, for 10-12 min. Remove from oven and let cool.
In small pot, bring pineapple juice and water to a boil, then remove from heat, add pineapple jello and stir until completely dissolved. Let cool.
Beat whipping cream and icing sugar until thick.
Puree pineapple in a blender.
In bowl, beat mascarpone until soft, then add jello.
Fold in pinapple, coconut essence and 1 cup of the whipped cream and stir well, to a smooth cream.
Spread almonds over tart base and cover with cream. Refrigerate tart for at least 3 hours, or overnight.
When ready to serve, decorate with remaining whipped cream and sprinkle with reserved coconut and almonds.

23 σχόλια:

  1. Mια χαρά φαίνεται το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες σου Μαρία.
    Πολύ ωραία τάρτα, δροσερή και μυρωδάτη με την καρύδα.

    Φιλιά πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά είναι οι φωτογραφίες και μην στεναχωριέσαι καθόλου. Το "εμπειρο μάτι μας" (ο Θεός να το κάνει) μπορεί να καταλάβει ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Φοβερή και δροσερή τάρτα Μαράκι. Γουστάρω πολύ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο τέλεια η τάρτα σου Μαράκι μου!!!
    Καλοκαιρινή, δροσερή...
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαράκι μου κι όμως η τάρτα σου φαίνεται καταπληκτική και οι φωτογραφίες σου είναι πανέμορφες!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες μου πως η τάρτα της τελευταίας φωτό είναι για μένα!!!
    Δροσερή και πολύ πολύ νόστιμη δείχνει!
    Φιλιά Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι οι φωτογραφίες είναι υπέροχες και για να είμαι ειλικρινής είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που μπαίνω στον πειρασμό να φτιάξω ένα γλυκό! Συν το γεγονός ότι ανανάς και καρύδα είναι αγαπημένες γεύσεις!! Yummmmmmy!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα και καθόλου φωτογραφία να μην υπήρχε στη συνταγή, από τα υλικά και την περιγραφή μπορεί κανείς να πειστεί νομίζω -ειδικά αν είναι και γλυκολιχούδης όπως είμαστε προφανώς όλοι/όλες εμείς ;)
    Ανανάς... πάντα μου θύμιζε χαβαλέ και καλοκαίρι (και μια ταινιοπρόταση: Αν δεν έχετε δει το Pineapple Express δείτε το και λιώστε στα γέλια ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πεντανόστιμη φάινεται και πολυ εξωτική εγώ έχω ένα θέμα με την καρύδα,δε μου αρέσει τι θα μπορουσα να έβαζα αντί γι αυτην για να τη φτιάξω?καλοφάγωτη,φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και μόνο από τα υλικά καταλαβαίνω πόσο υπέροχη είναι!
    Ο συνδυασμός καρύδας με ανανά είναι φανταστικός, πολύ δροσερός και απόλυτα καλοκαιρινός!
    Και από τις φωτογραφίες πάντως φαίνεται ότι είναι φανταστική Μαρία μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωραία η τάρτα σου ..να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ego pandos molis eida ti photo kai prin diavaso to prologo....skeftika...Ti omorfi pou einai!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αμάν ζημιά! Ωραίο πράγμα αδερφάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. What a wonderful combination. My mom used to make something like this and I could eat my weight in it when I was a kid!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Νομίζω καταλάβατε πόσο πολύ μου άρεσε!

    Neli αν δεν έβαζα καρύδα, θα την έκανα πολύ ευχαρίστως και με τριμμένο καρύδι, αμύγδαλο ή φουντούκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την αποθήκευσα ήδη και θα τη φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία! Φαίνεται τέλεια! Και οι φωτογραφίες είναι μια χαρά! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ανανάς δίνει μια πολύ δροσερή αίσθηση και η συνταγή σου κάνει την τάρτα να έχει πολύ ελαφριά, φίνα γεύση!Μπαίνει στο αρχείο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πραγματικά διαβάζεται ως ένα εξαιρετικός συνδυασμός υλικών και αρωμάτων, Μαρία μου καλή, κι' ας λες ότι την αδικεί η φωτογράφισή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μη γκρινιάζεις για τη φωτό καλέ! Μια χαρά είναι! Άσε που δείχνει γιάμι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειχα πολυ καιρο να ερθω απο εδω.Δεν ξεχνώ ποτέ τους μπλοκόφιλους και ετσι περνάω σήμερα για ν αφησω πολλές ευχες για εναν ομορφο μηνα.Καλο καλοκαιρι να περάσεις * • ♫ ♫ ♫ • *** • ♫ ♫ ♫ • ***Τελεια φαινεται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι τάρτα όνειρο είναι αυτή; Είμαι σίγουρη ότι είναι απόλυτα δροσερή και μέσα στις γευστικές προτιμήσεις και του στεφανιού μου!Θα την φτιάξω την ταρτούλα σύντομα! Φιλιά Μαρία μου και καλό μήνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ yummy yummy η καλοκαιρινή σου πρόταση της τάρτας με τον ανανά Μαράκι μου!!μπαίνει σε λίστα αμέσου δράσεως και εκτελέσεως!!καλό μήνα δροσερό και ξένοιαστο και άπειρα φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν ξέρω τι λες εσύ περί φωτογραφίας, μια χαρά φαίνεται το γλυκάκι πάντως στη φωτογραφία (για να σιγουρευτώ στείλε μου ένα κομμάτι όμως)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή