Μη σας ξεγελάει η λέξη "μπάρες" και νομίζετε πως είναι ένα ελαφρύ υγιεινό γλυκάκι για το καλοκαίρι!! Είναι πλούσιο, σοκολατένιο και πολύ πολύ νόστιμο! Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να σταματήσω τα σοκολατένια επειδή καλοκαίριασε....τι καλοκαίριασε δηλαδή...λέμε τώρα:))
Τα υλικά της βάσης θα μπορούσαν να το χαρακτηρίσουν μπάρα αλλά το άλλο μισό θυμίζει πολύ brownie!! Με μια μπάλα παγωτό θα ήταν νομίζω ακόμα πιο υπέροχο!
Η συνταγή είναι από το αγαπημένο μου βιβλίο με σοκολατένια γλυκά του Canadian living!
χρειαζόμαστε
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
2/3 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
1/4 κουταλάκι αλάτι
2/3 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι βούτυρο
125 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια σκόνη καφέ
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
4 κουταλάκια υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι ξερά cranberries
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης με την καφέ ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη βανίλια και το ρίχνουμε το αλεύρι. Aνακατεύουμε μέχρι να είναι το μείγμα σαν να έχει σβολιάσει. Το στρώνουμε σε ένα ταψί 23Χ33εκ. περίπου, το πιέζουμε για να στρώσει καλά. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180β για 10 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και τον καφέ μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας συχνά. κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα cranberries και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Οι άκρες θα φαίνονται τελείως ψημένες αλλά η μέση θα δείχνει ακόμα μαλακή. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και κόβουμε σε μικρά κομμάτια....ή μεγαλύτερα:)
Don't be fooled by the word "bars", thinking this is going to be a light, healthy, summer dessert..It is rich, chocolaty and very tasty!!! Unfortunately, I can't just stop making chocolate desserts because it's summer..if one could ever call this summer..
One could call this a bar, judging from the base ingredients, while the top part resembles a brownie!
I think it would be even better with a scoop of ice cream!
The recipe is from my favourite book of Chocolate Desserts by Canadian Living
we need
2 cups rolled oats
1 cup packed brown sugar
2/3 cup flour
1/2 tsp baking soda
1/4 tsp salt
2/3 cups butter melted
1 tsp vanilla
for the topping
1 cup butter
4 oz unsweetened chocolate, chopped
2 tsp coffee granules
4 eggs
1 1/2 cups granulated sugar
1/2 cup flour
4 tsp vanilla
pinch salt
1 cup dried cranberries
In large bowl stir together rolled oats, brown sugar, flour, baking soda and salt. Mix butter with vanilla. Mix into dry ingredients until crumbly. Press into 13x9 inch pan. Bake in center of 350F oven for 10 minutes.
In saucepan, heat together butter, chocolate and coffee until melted, stirring occasionally. Remove from heat. In large bowl, whisk together eggs, sugar, flour, vanilla and salt and then stir in chocolate mixture and cranberries. Pour topping over crust and bake for 35-40 minutes or until edges are set and filling is still soft. Cool completely and cut into bars.
Τα υλικά της βάσης θα μπορούσαν να το χαρακτηρίσουν μπάρα αλλά το άλλο μισό θυμίζει πολύ brownie!! Με μια μπάλα παγωτό θα ήταν νομίζω ακόμα πιο υπέροχο!
Η συνταγή είναι από το αγαπημένο μου βιβλίο με σοκολατένια γλυκά του Canadian living!
χρειαζόμαστε
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
2/3 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
1/4 κουταλάκι αλάτι
2/3 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι βούτυρο
125 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια σκόνη καφέ
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
4 κουταλάκια υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι ξερά cranberries
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης με την καφέ ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη βανίλια και το ρίχνουμε το αλεύρι. Aνακατεύουμε μέχρι να είναι το μείγμα σαν να έχει σβολιάσει. Το στρώνουμε σε ένα ταψί 23Χ33εκ. περίπου, το πιέζουμε για να στρώσει καλά. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180β για 10 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και τον καφέ μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας συχνά. κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα cranberries και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Οι άκρες θα φαίνονται τελείως ψημένες αλλά η μέση θα δείχνει ακόμα μαλακή. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και κόβουμε σε μικρά κομμάτια....ή μεγαλύτερα:)
Don't be fooled by the word "bars", thinking this is going to be a light, healthy, summer dessert..It is rich, chocolaty and very tasty!!! Unfortunately, I can't just stop making chocolate desserts because it's summer..if one could ever call this summer..
One could call this a bar, judging from the base ingredients, while the top part resembles a brownie!
I think it would be even better with a scoop of ice cream!
The recipe is from my favourite book of Chocolate Desserts by Canadian Living
we need
2 cups rolled oats
1 cup packed brown sugar
2/3 cup flour
1/2 tsp baking soda
1/4 tsp salt
2/3 cups butter melted
1 tsp vanilla
for the topping
1 cup butter
4 oz unsweetened chocolate, chopped
2 tsp coffee granules
4 eggs
1 1/2 cups granulated sugar
1/2 cup flour
4 tsp vanilla
pinch salt
1 cup dried cranberries
In large bowl stir together rolled oats, brown sugar, flour, baking soda and salt. Mix butter with vanilla. Mix into dry ingredients until crumbly. Press into 13x9 inch pan. Bake in center of 350F oven for 10 minutes.
In saucepan, heat together butter, chocolate and coffee until melted, stirring occasionally. Remove from heat. In large bowl, whisk together eggs, sugar, flour, vanilla and salt and then stir in chocolate mixture and cranberries. Pour topping over crust and bake for 35-40 minutes or until edges are set and filling is still soft. Cool completely and cut into bars.
Μαράκι φαίνεται τέλειο! Την μέρα που θα σπάσω την προσεκτική διατροφή μου, θα το ετοιμάσω! Μέχρι τότε θα έρχομαι να το βλέπω!!!!!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου βδομάδα!
i love the look of that gooey brownie bit in the middle, yum!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου τί λες τώρα; Επειδή ήρθε το καλοκαίρι τέρμα οι σοκολάτα;; Ποτέ!!! Εγώ τουλάχιστον δεν την αποχωρίζομαι, είμαι σοκολατομανής παντώς καιρού :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειες οι μπάρες!
Φιλιά!
Σοκολατο-λαχταριστό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο δείχνει Μαράκι!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Υπέροχο φαίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Κι εγώ είμαι από τα άτομα εκείνα που καταναλώνουν σοκολάτα χειμώνα καλοκαίρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως είπες άλλωστε Μαρία μου, με μια μπάλα παγωτού, έχουμε ένα ωραιότατο γλυκάκι παντός καιρού!
Φιλιά!
Μαρία μου υπέροχες οι μπάρες που έφτιαξες...λατρεύω τα φρουτοσοκολατένια γλυκά!!!! Και με το παγωτό... σκέτη κόλαση!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου!
Φιλιά!
Δυσκολεύομαι να διαλέξω μεταξύ μπάρας και τάρτας με ντοματίνια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστές ....μιαμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο! Ἐλπίζω νά τό πετύχω! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμ, όντως έχουν πολλά τέτοια γλυκά/μπάρες/σαν κέικ οι Αμερικάνοι και θα γίνεται μούρλια το συγκεκριμένο! Τόσο η βάση με το κουάκερ και την καστανή ζάχαρη όσο και η πλούσια σοκολατο-καφε-γέμιση (σαν brownie αλήθεια!) με τα κόκκινα αυτά δημοφιλή φρουτάκια είναι σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημειώνω τη συνταγή στα προσεχώς του σκοτεινού μου καταλόγου! :)
Πολύ πρωτότυπη και ιδιαίτερη η συνταγή σου! Πολύ καλά κάνεις και δεν λες να σταματήσεις τα σοκολατένια δημιουργήματα λόγω καλοκαιριού! Άλλωστε, η σοκολάτα είναι ιδανική για όλες τις ώρες και εποχές... :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔείχνουν πεντανόστιμες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ είχα ενδοιασμούς για το σοκολατένιο κέικ που έφτιαξα αλλά σίγουρα δεν είχαν σημασία, όσο και σοκολατένιο να είναι το γλυκό. εμείς οι εθισμένοι bloger θα το εξαφανίσουμε! Πολύ νόστιμο με τα κράνμπερις, σίγουρα δεν θα έμεινε μπουκιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα...έχω φτιάξει πολλές από τις συνταγές σου και έγιναν τέλειες!Θα τη δοκιμάσω και αυτήν και θα σου γράψω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Μα είναι δυνατόν να σταματήσουμε να τρώμε σοκολάτα; Αυτό θα ήταν προδοσία χαχα! Τέλειες μπάρες κορίτσια και το παγωτό απαραίτητο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μου κάνεις τέτοια ώρα βρε Μαρία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην μελετώ και την ξαναμελετώ και λέω στον εαυτό μου κάτσε "φρόνιμα" νυχτιάτικα.
Αλλά για το Σαββατοκύριακο, αν με πάρει ο χρόνος πρέπει να την κάνω οπωσδήποτε την δοκιμή.