For English, scroll down
Καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο να έχουμε. Με σοκολάτα ξεκινάμε τις αναρτήσεις του Φθινοπώρου.
Θα μπορούσαμε να τα πούμε και μικρά κεκάκια τα μπισκότα μας σήμερα. Αφράτα, πολύ σοκολατένια και πολύ νόστιμα. Η συνταγή είναι από το γνωστό πια για το blog μας αλλά πολύ αγαπημένο μου βιβλίο με τα σοκολατένια από το Canadian Living.
Άλλη μια συνταγή που έγινε το Καλοκαίρι και ξαναέγινε, και ξαναέγινε 😋 μέχρι που ήρθε η ώρα της για το blog. Όσοι αγαπούν τα μαλακά μπισκότα πιστεύω θα ενθουσιαστούν.
Μαλακά Σοκολατένια Μπισκότα
Αφράτα, πολύ πολύ σοκολατένια και νοστιμότατα μπισκότα για τον καφέ μας.
Μερίδες:45-50
Συστατικά:
- 80 γρ βούτυρο
- 125 γρ κουβερτούρα γάλακτος
- 100 γρ κουβερτούρα
- 100 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κ.γλ υγρή βανίλια
- 200 γρ αλεύρι γοχ
- 20 γρ κακάο σκόνη
- 1/2 κ.γλ baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 120 γρ άχνη ζάχαρη
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και το αλάτι.
- Σε μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τις σοκολάτες ψιλοκομμένες ανακατεύοντας που και που.
- Μόλις λιώσουν κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε και τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας και προσθέτουμε τη βανίλια.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια του μείγματος με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή και για όλο το βράδυ.
- Κοσκινίζουμε σε ένα ρηχό πιάτο ή ταψί την άχνη ζάχαρη.
- Πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα σε μέγεθος λίγο μικρότερο από ένα καρύδι και τα πετάμε στο πιάτο με την άχνη.
- Κουνάμε το ταψί να πάει η άχνη παντού και τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β στον αέρα για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η ζάχαρη στη συνταγή ήταν πολύ περισσότερη αλλά δεν μας άρεσαν τόσο γλυκά οπότε την λιγόστεψα αρκετά. Αν σας αρέσουν πολύ γλυκά βάλτε τη διπλάσια ζάχαρη.
Διατηρούνται σε κουτί μπισκότων για μια εβδομάδα περίπου. (Σε άλλα σπίτια, τα κανονικά, όχι στο δικό μας 😆)
Διατηρούνται σε κουτί μπισκότων για μια εβδομάδα περίπου. (Σε άλλα σπίτια, τα κανονικά, όχι στο δικό μας 😆)
These cookies could also be considered small cakes. They're fluffy, extremely chocolatey and tasty.
The original recipe is from Canadian Living, my favourite book for chocolate recipes.
I tried this recipe multiple times this past summer 😋 before finally posting it today.
I believe these are perfect for all soft cookie lovers.
Soft Chocolate Cookies
Fluffy and extremely tasty and chocolatey cookies to go with our coffee.
Yield: 45-50 cookies
Yield: 45-50 cookies
INGREDIENTS:
- 2 2/3 oz butter
- 4 1/6 oz milk baking chocolate, chopped
- 3 1/3 oz baking chocolate, chopped
- 3 1/3 oz sugar
- 3 eggs
- 2 tsps liquid vanilla flavouring
- 6 2/3 oz flour
- 2/3 oz cocoa powder
- 1/2 tsp baking powder
- pinch of salt
- 4 oz icing sugar
INSTRUCTIONS:
- In a bowl, sift flour, cocoa, baking powder and salt.
- In a medium pot, melt butter with both kinds of chocolate, stirring from time to time.
- Once melted, remove pot from element, add sugar and stir well.
- Add eggs, one at a time, while stirring, then add vanilla.
- Slowly stir in flour and blend well.
- Cover mixture with sheer plastic wrap and refrigerate for at least 4 hours or overnight.
- Sift icing sugar in a plate or baking pan.
- Shape cookie mixture into walnut size balls and place on icing sugar.
- Shake plate to roll cookies in icing sugar and place them in a parchment paper lined baking pan.
- Bake in a preheated oven, air setting, at 350C, for 10 min. Let cool completely and store in cookie jar.
NOTES
The amount of sugar in the original recipe was much more than I used. We don't like our desserts very sweet, if you however prefer them sweeter, you can double the amount given.
They can be kept in a cookie jar for about a week ( In normal homes, not ours 😆
They can be kept in a cookie jar for about a week ( In normal homes, not ours 😆
Έχουν τέλεια εμφάνιση! Πρέπει να θυμίζουν και κάτι σε brownie από γεύση, φουλ σοκολάτας! Μπράβο, εύκολη και λαχταριστή συνταγή. Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜικρά brownies θα μπορούσαμε να τα πούμε, έχεις δίκιο. Ευχαριστώ :)
ΔιαγραφήΚαλο μήνα Μαρία μου σαν τα τέλεια μπισκοτακια σου που σίγουρα θα δοκιμαστούν γιατί αγαπάμε πολύ τη σοκολάτα !
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, αν τα φτιάξετε ελπίζω να σας αρέσουν όσο άρεσαν σε εμάς :)
ΔιαγραφήΚαλό μήνα Μαρία και Χαρά!!! Αχχχ αυτά τα μπισκοτάκια τα λατρεύω... σου έγιναν τόσο λαχταριστά και νομίζω ότι και στο δικό μας σπίτι δεν πρόκειται να μείνουν για πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Μα είναι τόσο νόστιμα Κική μου! Το προσπάθησα πολύ να τα φυλάξω αλλά δε γίνεται με τίποτα χαχα
ΔιαγραφήΚαλό μήνα Μαρία, αυτά μπορεί να τα φάω επειδή λες αφράτα και σοκολάτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣα μικρά brownies είναι Ξανθή μου, αφράτα και σοκολατένια.
ΔιαγραφήΚαλό Οκτώβρη Μαρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να σου πω τώρα, ότι δεν τα τιμούσα αν τα είχα... Ψέματα θα είναι.
Καθώς έχω καιρό να φτιάξω κάτι παρόμοιο, καθώς το έχω ρίξει στα μουστοκούλουρα πάσης φύσεως τελευταίως, μου δίνει μια καλή "πάσα" για τα επόμενα φουρνίσματα.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Τώρα όμως εγώ λιγουρεύομαι πάσης φύσεως μουστοκούλουρα Πηνελόπη μου!
ΔιαγραφήΕίδες τι μου έκανες; χαχα