Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

συνοδευτικά/ Side Dishes

Για να μη χαλάσουμε την δική μου παράδοση για την Τσικνοπέμπτη και μια και σας έβαλα κρέας στην προηγούμενη ανάρτηση, ας βάλω και φέτος φαγητά για να συνοδέψετε τα κρεατάκια σας. Μια πολύ εύκολη σαλάτα καλαμποκιού και ένα νόστιμο ρύζι.

για τη σαλάτα χρειαζόμαστε
500 γρ καλαμπόκι βρασμένο ή από κονσέρβα
1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
3 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κόκκινο ξύδι
αλάτι-πιπέρι
καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε για μισή ώρα τουλάχιστον να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα!
για το ρύζι χρειαζόμαστε
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σέλερυ ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
3 φλιτζάνια ρύζι σπυρωτό, βρασμένο
2 κουταλιές αμύγδαλο φιλέ
αλάτι-πιπέρι

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το σέλερυ, το κρεμύδι και τα αμύγδαλα. Ψήνουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το λεμόνι, το αλατοπίπερο και το βρασμένο ρύζι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, αφήνουμε να ζεσταθούν για 3 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σεβίρουμε.
My previous post was "meaty", today therefore I will give you two side dishes I made to compliment the meat. A very easy corn salad and a tasty rice.

for the salad we need
1 lb and 1 oz corn kernels, boiled or canned
1 red bell pepper, cubed
3 green onions, finely chopped
1/2 a bunch of Italian parsley, finely chopped
2 Tbsps olive oil
2 Tbsps red wine vinegar
salt and pepper, to taste
1 red hot pepper (optional)

Turn all ingredients together in a bowl and allow to sit for at least 30 min, so that flavours will blend!
for the rice we need
1 Tbsp olive oil
1 cup celery, finely chopped
1/2 cup onion, finely chopped
1 Tbsp parsley, finely chopped
1 Tbsp lemon juice
3 cups boiled rice (parboiled style)
2 Tbsps sliced almonds
salt and pepper, to taste

In large saucepan, heat oil and saute celery, onion and almonds. Continue stirring until fragrant. Add lemon juice, salt and pepper and boiled rice. Mix everything together and continue sauteing for another 3 min, add parsley and serve hot.

10 σχόλια:

  1. πολύ καλή πρόταση..να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία τα συνοδευτικά σου Μαράκι μου απο όλα θα έπαιρνα! φιλάκια, να περάσετε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειδικά το καλαμπόκι το λατρεύω αλλά λόγω διατροφής τώρα πια δεν το πολυτρώω! Τέλεια συνοδευτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία τα συνοδευτικά και τα δύο!!! Ειδικά όμως την καλαμποκοσαλάτα την λατρεύω!!!
    Καλή Τσικνοπέμπτη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία είναι και τα συνοδευτικά, εγώ τα προτιμώ από το κρέας, την καλαμποκοσαλάτα ειδικά την τρώω ευχαρίστως κι είμαι πλήρης!
    Κοίτα σύμπτωση, κι εγώ καλαμποκο-φαγητό ανέβασα σήμερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η σαλάτα καλαμποκιού φαίνεται φανταστική και ιδανική για μπάρμπεκιου!
    Καλά κάνεις Μαράκι και δεν ξεχνάς και τα συνοδευτικά!
    Φιλιά πολλά και να περάσετε όμορφα σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολύ καλύτερες προτάσεις από τα καθιερωμένα κοψίδια Μαράκι μου!!
    καλή βδομάδα κορτσούδια :)
    φιλιάαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία τα συνοδευτικά που μας προτείνεις! Προσωπικά, τα τρώω ευχαρίστως και ως βραδινό!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία, ωραία είναι τα κρεατικά σαν φαγητό, αλλά χρειάζονται και τα συνοδευτικά τους. Τα έχεις φτιάξει όλα πολύ ωραία. Η καλαμποκοσαλάτα, είναι από τις πιο ωραίες σαλάτες.
    Καλή σου εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφήστε μου εμένα τις σαλάτες μπροστά μου και σας χαρίζω όλα τα άλλα! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή