Peppery cheese bread/Πιπερόψωμο

Η συνταγή και στα Ελληνικά, πιο κάτω
Good morning friends, hope that you all enjoyed a great weekend and that you're recharged and ready for an even greater week!
We started ours with a peppery loaf of bread that is bound to vanish upon its coming out of the oven!!!
The original recipe was from an edition of "Better Homes and Gardens", I changed a few ingredients though and the outcome was really good. Enjoy it as is or with butter!

we need
2 1/2 cups all purpose flour
1 Tbsp sugar
1 1/2 to 2 tsps cracked black pepper
1 tsp baking powder
3/4 tsp salt
1/2 tsp baking soda
2 eggs, beaten
8 oz plain Greek yoghurt
1/2 cup cooking oil
1/4 cup milk
1 Tbsp Dijon mustard
1 cup Tex-Mex shredded cheddar cheese
4 green onions, thinly sliced

In large bowl stir together flour, sugar, pepper, baking powder, salt and baking soda. Make a well in centre   of flour mixture and set aside.
In another bowl stir together eggs, yoghurt, cooking oil, milk and mustard and add to flour mixture. Add cheddar cheese and green onions. Stir until just moistened (batter should be lumpy).
Spoon batter into greased 8x4x2 in. loaf pan and spread evenly.
Bake in 350F preheated oven for 45 to 50 min. or until inserted toothpick comes out clean. Cool in pan for 10 min, then remove from pan and cool on wire rack.
Serve warm. Refrigerate leftovers for up to 3 days.

*Even if it looks undercooked in the pictures, trust me, it is just perfectly moist!

Πολύ καλημέρα σας, ελπίζω να περάσατε όμορφα το Σ/Κ και να "επαναφορτίσατε τις μπαταρίες σας" για το ξεκίνημα μιας ακόμη πιο όμορφης εβδομάδας!
Εμείς ξεκινήσαμε ήδη με μια πιπεράτη φρατζολίτσα που το πεπρωμένο της είναι να εξαφανιστεί με την έξοδό της από το φούρνο!!!
Η αυθεντική συνταγή είναι από μια έκδοση του "Better Homes and Gardens", εγώ άλλαξα βέβαια μερικά υλικά και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Απολαύστε το σκέτο ή με βούτυρο!

χρειαζόμαστε
2 1/2 φλ.αλεύρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 1/2 με 2 κουταλάκια χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι baking powder
3/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι baking soda
2 αυγά, χτυπημένα
1 φλ. γιαούρτι σακούλας
1/2 φλ. μαγειρικό λάδι
1/4 φλ. γάλα
1 κουταλιά μουστάρδα Dijon
1 φλ. πικάντικο τυρί τσένταρ, τριμμένο
4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τη baking powder, το αλάτι και τη σόδα σ'ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά, κάνοντας μια λακούβα στη μέση.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα και τη μουστάρδα και ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
Προσθέτουμε το τυρί και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε απαλά. Το μείγμα θα είναι σβολιασμένο.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα ψωμιού 20Χ10Χ5 εκ. και στρώνουμε την επιφάνεια ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180C, για 45 με 50 λεπτά ή μέχρι να βγεί καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα το δοκιμάσουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά κι έπειτα ξεφορμάρουμε κι αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σερβίρεται χλιαρό. Το υπόλοιπο διατηρείται στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες.

*Αν και δείχνει ωμό στις φωτογραφίες, πιστέψτε με, είναι καλοψημένο και όχι "λασπωμένο"

15 σχόλια:

  1. Καλημέρα από εδώ! Τι ωραίο ψωμί/κέικ είναι αυτό? Αν και τέτοια ώρα είναι για μένα αυτή του κέικ βανίλιας/σοκολάτας με καφέ, με ένα δυνατό μαύρο τσάι ευχαρίστως θα δοκίμαζα μια φέτα για πρωινό!
    Πολύ ωραίο μεζεδάκι και για το απόγευμα με μπύρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Χαρά... υπέροχο το αλμυρό σου ψωμάκι... τέλειο σνακ για όλες τις ώρες και για τα παιδιά στο σχολείο και για το κολατσιό στη δουλειά!! Γεια στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή Εβδομάδα...
    Ότι πρέπει για ένα καλό ξεκίνημα!

    Αυτό το πιπερόψωμο φέρνει κάτι από το αλμυρό κέϊκ που κάνω συχνά, αλλά με διαφορά στις ποσότητες.
    Θα το δοκιμάσω και στον αρτοπαρασκευαστή, για να δω τι θα γίνει!!

    Καλό Μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραίο ψωμί!!! Γεμάτο καλούδια και αρώματα! Πρέπει να είναι πεντανόστιμο! Ό,τι πρέπει για σνακ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφράτο, ροδοψημένο και πιπεράτο!
    Τσένταρ και φρέσκο κρεμμυδάκι δίνουν σούπερ γεύση στο ψωμάκι σου Χαρά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή η πιπεράτη φρατζολίτσα μου έκανε πολύ κλικ, δείχνει πολύ γιάμι!!
    Φιλιά Χαρούλα μου, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρέσουν τόσο πολύ οι πιπεριές αλλά ο άντρας μου ούτε να τις βλέπει!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο θα το δοκίμαζα ευχαρίστως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό είναι ότι πρέπει για το σύζυγο που λατρεύει τα πιπέρια κι επειδή εγώ δεν χαλάω χατίρια θα του το φτιάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. με έχει πιάσει κι εμένα τον τελευταίο καιρό ένας παροξυσμός με τα ψωμιά! θα το δοκιμάσω κι αυτό γιατί φαίνεται yummyyyyyyyyyyyy!!
    φιλούμπες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. διαφορετικό και νόστιμο.....να σαι καλά καλή εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχο, γεμάτο ωραία χρώματα και γεύσεις Χαρά μου!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ νόστιμο πρέπει να είναι το αλμυρό ψωμάκι σου Χαρά!! ότι πρέπει για κολατσιό και για μπουφέ. Μπαίνει στα υπόψιν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ωραίο το ψωμάκι σου!
    Θα είναι υπέροχο συνοδευτικό!
    Θα το κάνω σύντομα!
    Φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Thank you all for taking the time to visit and comment :)

    Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τα καλά σας λόγια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή