Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

κροκέτες γαρίδας/Shrimp croquettes

Νόστιμο και εύκολο μεζεδάκι σας έχουμε σήμερα, που δεν είναι νηστίσιμο όμως. Να πω την αλήθεια επειδή εμείς δεν νηστεύουμε, τέτοιες γιορτές τις έχουμε σαν ευκαιρία να το ρίξουμε στα ούζα και τους μεζέδες! (Ζήλια Χαρά:))
Ελπίζουμε να περάσετε μια πολύ όμορφη Καθαρή Δευτέρα και σας ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή!

χρειαζόμαστε
1/2 κιλό γαρίδες μικρές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κιλό πατάτες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 αυγά
αλατοπίπερο
1 φλ.φρυγανιά τριμμένη
1 φλ.αλεύρι

Βράζουμε τις γαρίδες σε λίγο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά και σουρώνουμε.  Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε όπως όταν κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε στον πουρέ τις γαρίδες, ένα αυγό, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Πλάθουμε τις κροκέτες και τις αλευρώνουμε. Χτυπάμε το άλλο αυγό με 2-3 κουταλιές νερό. Βουτάμε τα κροκετάκια, τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Today we have an easy as well as tasty appetizer. In Greece, it is customary to celebrate on the last Monday  before the Easter Lent and that's what we're doing today :))

we need
1 lb small shrimp, finely chopped
1 lb potatoes
2 Tbsps parsley, finely chopped
3 eggs
salt and pepper, to taste
1 cup breadcrumbs
1 cup flour
vegetable oil for frying

Boil shrimp in salted water, for 5-6 min and drain. Boil potatoes in salted water, drain and mash. Add shrimp to the potatoes with 1 egg, parsley, salt and pepper. Blend well, cover and refrigerate for 2-3 hrs. Place flour in small bowl. In another bowl beat 2 eggs with 2-3 Tbsps water. Place breadcrumbs in a third bowl. Shape mixture into croquettes, roll them in flour, dip in egg mixture, roll in breadcrumbs and fry in hot oil.

13 σχόλια:

  1. επειδή ούτε κι εγώ νηστεύω θα τα τιμήσω δεόντως τα μεζεδάκια αλλά χωρίς το ούζο (κλαψ) καθότι θηλάζουσα ακόμα!! μιαμ!!!
    φιλάκια και καλή σαρακοστή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εξαιρετικός μεζές...να σαι καλά παρα πολύ καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν δυο χρόνια έφαγα στη Σαλαμίνα κάτι ανάλογο κι όλο θέλω να το φτιάξω κι όλο αναβολή παίρνει.
    Καλά να περάσετε!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερό μεζεδάκι Μαράκι μου, γεια στα χεράκια σου!
    Εγώ μόνο την Μεγάλη Εβδομάδα νηστεύω, οπότε σου κάνω παρέα στο ουζάκι σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό πρέπει να είναι πολύ νόστιμο,εχει υλικά που ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους,ωραίο μεζεδάκι,καλά κουλουμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Σαρακοστή να έχετε κορίτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε εμείς νηστεύουμε κι επειδή τρελαινόμαστε για τα θαλασσινά θα τις δοκιμάσω τις γαριδούλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. I've never heard of these before but they sound just delicious! What a fun tradition too! Must make an ordinary Monday quite specula!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λες βρε Μαρία μου, μόνον η Χαρά να ζηλεύει!
    Αυτός είναι λαχταριστός μεζές για όλους μας :-))) ειδικά για τους λάτρεις των θαλασσινών!
    Χρόνια σας πολλά, είτε νηστεύετε - είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ εύκολο!!!
    Και νόστιμο σίγουρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή σαρακοστή Μαράκι!
    Τι ωραίες οι κροκετούλες σου, για νηστεύοντες και μη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτός ο μεζές είναι για πολλά ούζα Μαρία :)
    Ετσι δεν τις έχω φάει τις γαρίδες οπότε θα την έχω υπόψη τη συνταγή.

    Καλή σαρακοστή
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή