Νόστιμο και εύκολο μεζεδάκι σας έχουμε σήμερα, που δεν είναι νηστίσιμο όμως. Να πω την αλήθεια επειδή εμείς δεν νηστεύουμε, τέτοιες γιορτές τις έχουμε σαν ευκαιρία να το ρίξουμε στα ούζα και τους μεζέδες! (Ζήλια Χαρά:))
Ελπίζουμε να περάσετε μια πολύ όμορφη Καθαρή Δευτέρα και σας ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή!
χρειαζόμαστε
1/2 κιλό γαρίδες μικρές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κιλό πατάτες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 αυγά
αλατοπίπερο
1 φλ.φρυγανιά τριμμένη
1 φλ.αλεύρι
Βράζουμε τις γαρίδες σε λίγο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά και σουρώνουμε. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε όπως όταν κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε στον πουρέ τις γαρίδες, ένα αυγό, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Πλάθουμε τις κροκέτες και τις αλευρώνουμε. Χτυπάμε το άλλο αυγό με 2-3 κουταλιές νερό. Βουτάμε τα κροκετάκια, τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Today we have an easy as well as tasty appetizer. In Greece, it is customary to celebrate on the last Monday before the Easter Lent and that's what we're doing today :))
we need
1 lb small shrimp, finely chopped
1 lb potatoes
2 Tbsps parsley, finely chopped
3 eggs
salt and pepper, to taste
1 cup breadcrumbs
1 cup flour
vegetable oil for frying
Boil shrimp in salted water, for 5-6 min and drain. Boil potatoes in salted water, drain and mash. Add shrimp to the potatoes with 1 egg, parsley, salt and pepper. Blend well, cover and refrigerate for 2-3 hrs. Place flour in small bowl. In another bowl beat 2 eggs with 2-3 Tbsps water. Place breadcrumbs in a third bowl. Shape mixture into croquettes, roll them in flour, dip in egg mixture, roll in breadcrumbs and fry in hot oil.
Ελπίζουμε να περάσετε μια πολύ όμορφη Καθαρή Δευτέρα και σας ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή!
χρειαζόμαστε
1/2 κιλό γαρίδες μικρές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κιλό πατάτες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 αυγά
αλατοπίπερο
1 φλ.φρυγανιά τριμμένη
1 φλ.αλεύρι
Βράζουμε τις γαρίδες σε λίγο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά και σουρώνουμε. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε όπως όταν κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε στον πουρέ τις γαρίδες, ένα αυγό, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Πλάθουμε τις κροκέτες και τις αλευρώνουμε. Χτυπάμε το άλλο αυγό με 2-3 κουταλιές νερό. Βουτάμε τα κροκετάκια, τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Today we have an easy as well as tasty appetizer. In Greece, it is customary to celebrate on the last Monday before the Easter Lent and that's what we're doing today :))
we need
1 lb small shrimp, finely chopped
1 lb potatoes
2 Tbsps parsley, finely chopped
3 eggs
salt and pepper, to taste
1 cup breadcrumbs
1 cup flour
vegetable oil for frying
Boil shrimp in salted water, for 5-6 min and drain. Boil potatoes in salted water, drain and mash. Add shrimp to the potatoes with 1 egg, parsley, salt and pepper. Blend well, cover and refrigerate for 2-3 hrs. Place flour in small bowl. In another bowl beat 2 eggs with 2-3 Tbsps water. Place breadcrumbs in a third bowl. Shape mixture into croquettes, roll them in flour, dip in egg mixture, roll in breadcrumbs and fry in hot oil.
επειδή ούτε κι εγώ νηστεύω θα τα τιμήσω δεόντως τα μεζεδάκια αλλά χωρίς το ούζο (κλαψ) καθότι θηλάζουσα ακόμα!! μιαμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια και καλή σαρακοστή :)
εξαιρετικός μεζές...να σαι καλά παρα πολύ καλό...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν δυο χρόνια έφαγα στη Σαλαμίνα κάτι ανάλογο κι όλο θέλω να το φτιάξω κι όλο αναβολή παίρνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσετε!1
Φοβερό μεζεδάκι Μαράκι μου, γεια στα χεράκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ μόνο την Μεγάλη Εβδομάδα νηστεύω, οπότε σου κάνω παρέα στο ουζάκι σου!
Φιλιά!
Αυτό πρέπει να είναι πολύ νόστιμο,εχει υλικά που ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους,ωραίο μεζεδάκι,καλά κουλουμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή να έχετε κορίτσια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε εμείς νηστεύουμε κι επειδή τρελαινόμαστε για τα θαλασσινά θα τις δοκιμάσω τις γαριδούλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήI've never heard of these before but they sound just delicious! What a fun tradition too! Must make an ordinary Monday quite specula!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες βρε Μαρία μου, μόνον η Χαρά να ζηλεύει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτός είναι λαχταριστός μεζές για όλους μας :-))) ειδικά για τους λάτρεις των θαλασσινών!
Χρόνια σας πολλά, είτε νηστεύετε - είτε όχι.
Πολύ εύκολο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι νόστιμο σίγουρα!!!
Καλή σαρακοστή Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίες οι κροκετούλες σου, για νηστεύοντες και μη!
Φιλιά πολλά!
Αυτός ο μεζές είναι για πολλά ούζα Μαρία :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι δεν τις έχω φάει τις γαρίδες οπότε θα την έχω υπόψη τη συνταγή.
Καλή σαρακοστή
Φιλιά πολλά
Se ven riquísimas me encantan,saludos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφή