This happens to be a very special recipe, cherished for almost 20 years by my whole family.. It was given to me by a lady who appointed herself "my second mom" and obviously my kids' "ya-ya".. Even though she has passed away, I will dedicate this post to her..
we need
2 cups canola oil
1 cup orange juice, freshly squeezed
1 1/2 cups sugar
1/8 cup brandy
1/2 tsp baking soda
3/4 tsp baking powder
1 1/2 tsps cinnamon
3/4 tsps ground cloves
1/2 tsp orange rind
5- 5 1/2 cups all purpose flour
sesame seeds
In large bowl, beat canola oil and sugar with mixer, for 2-3 min. Dilute baking soda in orange juice, add to bowl and continue beating. Add remaining ingredients and gently knead the formed dough, adding flour until it doesn't stick to your hands. Let dough rest for a few minutes. Take small chunks of dough and roll them with your fingers to make a rope, the diameter of your index finger. Braid dough, make circles or finger like shapes, roll top side in sesame seeds and place on parchment paper lined cookie sheet. Bake in preheated oven at 350F for about 25 min, or until slightly brown. Yields approximately 40-50 cookies.
we need
2 cups canola oil
1 cup orange juice, freshly squeezed
1 1/2 cups sugar
1/8 cup brandy
1/2 tsp baking soda
3/4 tsp baking powder
1 1/2 tsps cinnamon
3/4 tsps ground cloves
1/2 tsp orange rind
5- 5 1/2 cups all purpose flour
sesame seeds
In large bowl, beat canola oil and sugar with mixer, for 2-3 min. Dilute baking soda in orange juice, add to bowl and continue beating. Add remaining ingredients and gently knead the formed dough, adding flour until it doesn't stick to your hands. Let dough rest for a few minutes. Take small chunks of dough and roll them with your fingers to make a rope, the diameter of your index finger. Braid dough, make circles or finger like shapes, roll top side in sesame seeds and place on parchment paper lined cookie sheet. Bake in preheated oven at 350F for about 25 min, or until slightly brown. Yields approximately 40-50 cookies.
Αυτή η συνταγή είναι πολύ ξεχωριστή για μένα, από τις αγαπημένες της οικογένειάς μου τα τελευταία 20 χρόνια..Μου την έδωσε μια κυρία που αυτο-ονομάστηκε "δεύτερη μαμά" μου και προφανώς "γιαγιά" των παιδιών μου..Αν και δε ζει πια, της αφιερώνω αυτή την ανάρτηση..
χρειαζόμαστε
2 φλυτζάνια φυτικό λάδι
1 φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1/8 φλυτζανιού κονιάκ
1/2 κουταλάκι σόδα
3/4 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι κανέλλα σκόνη
3/4 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
5- 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
σουσάμι
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το λάδι και τη ζάχαρη με μίξερ για 2-3 λεπτά. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και προσθέτουμε στο μπολ, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε απαλά, προσθέτοντας αλεύρι μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά. Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης και τα πλάθουμε σε σχήμα κορδονιού, περίπου στη διάμετρο του δείκτη μας. Κάνουμε πλεξούδες, κύκλους ή μπαστουνάκια, βουτάμε την πάνω μεριά στο σουσάμι, και τοποθετούμε σε λαμαρίνα για κουλουράκια, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180C, για 25 περίπου λεπτά. Βγαίνουν περίπου 40-50 κουλουράκια.
Καλημέρα Χαρά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία και αρωματικά τα νηστίσιμα κουλουράκια σου! Τέλεια με έναν ελληνικό καφεδάκο νομίζω!
Φιλιά!
Χαρουλίνι, παρομοια συνταγή έχω και εγώ και βγαίνουν πεντανόστιμα τα κουλουράκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπαίρνω 2-3 για τον καφέ μου.
φιλια πολλά
Πολύ ωραία τα κουλουράκια σου. Την άλλη εβδομάδα που νηστεύουμε θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνταγές συνδεδεμένες με αγαπημένους μας ανθρώπους είναι πάντα νόστιμες γιατί εκτός από τα υλικά έχουν μέσα τους και την αγάπη αυτών που μας την έδωσαν. Τέλεια τα κουλουράκια ειδικά τώρα που είναι νηστεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα πιο αγαπημένα μας καλή μου Χαρά. Τα έφτιαξα κι' εγώ το περασμένο Σάββατο, 4 ταψιά και μόλις και μετά βίας έχουν μείνει 10 κομμάτια :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμα και μοσχοβολιστά τα κουλουράκια σου!!!Ιδανικά για όλες τις ώρες αλλά και για την επόμενη εβδομάδα που νηστεύουμε!Η συνταγή μπήκε κιόλας στις αγαπημένες μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτές οι παλιές συνταγές, που προέρχονται απο μαγείρισσες και νοικοκυρές των περασμένων ετών είναι και οι καλύτερες και οι ποιο δοκιμασμένες. Και μόνο που έχουν σουσάμι αυτόματα γίνονται και για μένα πολύ αγαπημένα κουλουράκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Aυτά τα κουλουράκια είναι για όλες τις εποχές και όχι μόνο για νηστεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι νοστιμότατα.
Φιλιά
Καλησπέρα Χαρά μου!Πολύ νόστιμα και αρωματικά κουλουράκια,ιδανικότατα για περίοδο νηστείας και όχι μόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!!!
Μμμμμ μέχρι εδώ μύρισαν! Πόσο τα λιμπίζομαι δεν μπορείς να φανταστείς! Γειά στα χεράκια σου Χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ τα κουλουράκια, γενικά!!! Υπέροχα... και του χρόνου Χαρά μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Αγαπητές Μαρία και Χαρά σε επίσημη τελετή σας έχω βραβεύσει! Παρακαλώ ενεργείστε καταλλήλως, ώστε να το παραλάβετε! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τα κουλουράκια νόμιζα ότι είχα αφήσει σχόλιο ότι είναι εξαιρετικά, Χαρά μου! Δεν το βλέπω... Πάντως έχω κοπιάρει την συνταγή για να την συσχετίσω με την "δική" μου... Φιλάκια
Que ricooo... galletitas con sésamo me encantan, buena cuaresma y muchas bendiciones para ustedes,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήYour cookies look delicious, and so pretty in the basket! Happy Easter!
ΑπάντησηΔιαγραφήI have to try this recipe.My family really loves sesame cookies and yours sound delicious. I hope you have a great weekend. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου Χαρούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφή