Αρκετό κρέας φάγαμε, άντε καιρός είναι να γυρίσουμε στα καθημερινά!
Εύκολο φαγάκι, για συνοδευτικό ή και για γεύμα αν έχετε καλόβολους πελάτες όπως εγώ:)
χρειαζόμαστε
2-3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1300 γρ πατάτες σε φέτες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 15%
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1 1/2 τριμμένη γραβιέρα
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
Σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα πράσα. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας 7-8 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τις πατάτες την κρέμα, το γάλα, θυμάρι και αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-7 λεπτά περίπου, να δούμε ότι τα υγρά έχουν μειωθεί. Στρώνουμε τις μισές πατάτες σε πυρέξ με καπάκι και πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Στρώνουμε και τις υπόλοιπες πατάτες ρίχνουμε και ότι ζουμί έχει μείνει στο τηγάνι. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180β για 30 λεπτά περίπου. Αν δεν έχουμε καπάκι σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλο ένα δεκάλεπτο ακόμη. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο ένα τέταρτο. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
I think we had enough meat to eat during the Easter festivities, it's about time to go back to regular meals..This is a very easy side dish, or even a main dish for someone as easy going as yours truly.. :)
we need
2-3 leeks, sliced in coins
3 lbs potatoes, peeled and sliced
1 cup table cream (15%)
1/2 cup milk
1/2 tsp thyme
1 1/2 cup sharp cheddar cheese
2 Tps butter
1 tsp salt
pepper
In large pan, melt butter and add leeks. Saute for 7-8 min, then add potatoes, cream, milk, thyme, salt and pepper and blend well. Lower heat and let simmer for 5-7 min, until liquid is visibly reduced. Layer half the mixture in a baking dish with lid and sprinkle with half the cheese. Top with remaining mixture (including liquid), cover and bake at 350 F for 30 min. (If the baking dish has no lid, cover with aluminum foil) Uncover and bake for another 10 min. Sprinkle with remaining cheese and bake for 15 min. Remove from oven and let stand for 10 min before serving.
Αυτό με το κρέας το Πασχαλινό είναι κόλαση. Όλο κρέας, εντόσθια και δε συμμαζεύεται. Υπέροχη η πρότασή σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμ'αρέσει πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μαρία μου και Χρόνια Πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως μετά την κραιπάλη και το τρελό φαγοπότι των πασχαλινών ημερών, ο οργανισμός ζητά ένα πιο ελαφρύ φαγάκι!
Το συγκεκριμένο είναι απλά υπέροχο! Φτιάχνω μια παρόμοια εκδοχή και είναι σκέτη τρέλα!
Ο συνδυασμός πατάτας με πράσο είναι απίθανος και ο εμπλουτισμός του φαγητού με κρέμα γάλακτος και γραβιέρα απλά το απογειώνει!
Φιλάκια πολλά!
Καλημέρα Μαρία μου και για ακόμη μια φορά χρόνια πολλά!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγητό σου είναι καταπληκτικό, καθώς το πράσο είναι η αδυναμία μου, θα τις κάνω αύριο... υπέροχο!!!!
Πολλά φιλιά!!!!!!!!!
Τόσο καλόβολους πελάτες δεν διαθέτω, αλλά θεωρώ το πιάτο σου ένα από τα πιο νόστιμα συνοδευτικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα πράσα έχουμε αδυναμία και ο συνδυασμός με τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά, είναι κόλαση!
Φιλιά Μαράκι!
Χρόνια πολλά και να είσαι πάντα καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγητό σου είναι ότι πρέπει για αυτές τις μέρες.
Χρόνια πολλά Μαράκι ελπίζω να περάσατε όμορφα!Οι πατατατούλες σου είναι τέλειες, ο συνδυασμός πατάτα - πράσο μου αρέσει πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Χριστός Ανέστη!!! Πολύ νόστιμο φαίνεται το φαγητό σου! Φαντάζομαι πως η γεύση του πράσου θα ταιριάζει απόλυτα με τις πατάτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι μου χρόναι πολλά! Τι ωραίο το φαγάκι σου, γουργουρίζει η κοιλίτσα μονο που το βλέπεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Καλώς ήλθατε κι εσείς κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο κρεμώδες φαγητό, ένα light ωγκρατέν δηλαδή κατά κάποιο τρόπο. Και αρέσει σε πολλούς!
Καλή συνέχεια, φιλιά! :)
Αααααχχχχ! Υπέροχο φαίνεται...μια μερίδα παρακαλώ;;;;;;; Να είχα τώρα λίγο...δεν θα έλεγα όχι!!! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθώς ο Κύριος Μαρία!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η πρασοκατάσταση πόσο γλυκό και νόστιμα με σκοτώνει!!!!!!!!
Φιλιααααααααααααααααα
Καλημέρα και χρόνια πολλά!Πολύ νόστιμο και ελαφρύ φαγάκι!Τέλειο για αυτές τις μέρες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Μαρία και Χαρά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί ωραίο πιάτο αυτό! Τα πράσα τα λατερύω αλλά δεν τα έχω φτιάξει ποτέ έτσι. Ευχαριστώ για την πολύ ωραία ιδέα!
Τέλεια ιδέα και σίγουρα πεντανόστιμη!!!!Αγαπάω τα πράσα και θέλω να το κάνω!!!!Φιλάκια!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή