χρειαζόμαστε
6 βρασμένα αυγά
500 γρ κοφτό μακαρονάκι
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1/3 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε το μακαρονάκι μαζί με τον αρακά και σουρώνουμε. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφριά η σάλτσα. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Κόβουμε σε κομματάκια τα ασπράδια των αυγών και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια, τρίβουμε με τα χέρια μας τους μισούς κρόκους επάνω από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε σερβίρουμε τα μακαρόνια στα πιάτα και ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω. Σερβίρουμε με τους υπόλοιπους τριμμένους κρόκους.
Do you ever get to have leftover Easter eggs? I always do! So here's an easy pasta dish with white sauce and boiled eggs! Try it, if you want something different..
we need
6 hard boiled eggs
1lb tubetti pasta
1 cup frozen peas
2 1/2 cups milk
1/3 cup flour
2 Tbsps mustard
Salt and Pepper, to taste
Boil pasta with peas and drain. In medium saucepan, mix milk, flour, salt and pepper and cook over medium heat, stirring until sauce thickens. Remove from heat, add mustard and stir. Chop egg whites and add to sauce. Pour sauce over pasta, crumble half of the egg yolks, add to pasta and blend. If desired, serve pasta in individual plates, then top with sauce. Crumble remaining egg yolks and sprinkle over sauce.
Αλλιώτικα αυτά τα ζυμαρικά, η αλήθεια είναι πως δε θα σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω τα βραστά αβγά του Πάσχα έτσι, μας έδωσες πολύ ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ :)
Φοβερή ιδέαααα! Πρέπει να έγιναν πεντανόστιμααααα!!!! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι πως δεν περισσεύουν τα πασχαλινά αβγά στο σπίτι μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠότε σαν σαλάτα, πότε στο χεράκι πάει τέλειωσαν.
Αλλά αυτή η εκδοχή μου αρέσει.
Φιλιά.
Καλημέρα Μαράκι!!!Ωραία ιδέα και πολύ νόστιμη!!!!Φιλιά πολλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μαρία μου!! Πολύ ωραία συνταγή αξιοποίησης των βραστών αυγών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω μάλιστα ότι αν ανακατέψουμε καλά τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και τα τοποθετήσουμε σε μεγάλο μπολ στο ψυγείο θα είναι φανταστικά και ως σαλάτα!
Φιλιά!
Πολύ ιδιαίτερη η πρότασή σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά έναν περίεργο τρόπο, πασχαλινά αυγά σπάνια μας περισσεύουν.
Αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι Πάσχα για να δοκιμάσουμε το πιάτο σου!
Φιλάκια!
Πάντως σαν ιδέα ακούγεται πάρα πού καλό! Με βάζεις σε πειρασμό για κάτι διαφορετικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ ενδιαφέρουσα πρόταση! Και μου αρέσει πολύ ο αρακάς με τα ζυμαρικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήI love the idea of cream sauce with the eggs and pasta. Looks so good. Comfort food. I'd love a nice dish of that pasta.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι ωραία ιδέα κ έμπνευση είχες πάλι Μαράκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
What a great way to use up the extra Easter eggs. The pasta looks wonderful.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου πολύ ωραία η ιδέα σου και πολύ πρωτότυπη... Είμαι περίεργη για το πως θα είναι... Μου αρέσει!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Εξαιρετική ιδέα, συνήθως φτιάχνω αυγοσαλάτα και την τρώμε στα σάντουιτς αλλά και το μακαρονάκι δείχνει μούρλια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ καλή προταση....και πρωτότυπη....να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήThis really looks delicious. It is a wonderful way to use up extra eggs. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η ιδέα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ έξυπνη συνταγή! Μ'αρέσει αυτή η ιδέα, εύκολη, νόστιμη και χορταστική. Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήfoodaki.gr
Εδώ κόκκινα αυγά δεν έχουν περισσέψει αλλά θα βράσω μερικά μόνο και μόνο για να φτιάξω αυτή την αυγοσαλάτα! ;)
ΑπάντησηΔιαγραφή