Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Ζυμαρικά με αυγά/Post Easter Pasta

Σας περισσεύουν αυγά από αυτά που βάφουμε το Πάσχα; Εμένα πάντα. Ένα εύκολο φαγητό λοιπόν που πιστεύω θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, είναι το κοφτό μακαρονάκι με άσπρη σαλτσούλα και αυγά βραστά. Αν θέλετε δοκιμάστε το, για κάτι διαφορετικό!

χρειαζόμαστε

6 βρασμένα αυγά
500 γρ κοφτό μακαρονάκι
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
1/3 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι

Βράζουμε το μακαρονάκι μαζί με τον αρακά και σουρώνουμε.  Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφριά η σάλτσα. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Κόβουμε σε κομματάκια τα ασπράδια των αυγών και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια, τρίβουμε με τα χέρια μας τους μισούς κρόκους επάνω από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε σερβίρουμε τα μακαρόνια στα πιάτα και ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω. Σερβίρουμε με τους υπόλοιπους τριμμένους κρόκους.
Do you ever get to have leftover Easter eggs? I always do! So here's an easy pasta dish with white sauce and boiled eggs! Try it, if you want something different..

we need
6 hard boiled eggs
1lb tubetti pasta
1 cup frozen peas
2 1/2 cups milk
1/3 cup flour
2 Tbsps mustard
Salt and Pepper, to taste

Boil pasta with peas and drain. In medium saucepan, mix milk, flour, salt and pepper and cook over medium  heat, stirring until sauce thickens. Remove from heat, add mustard and stir. Chop egg whites and add to sauce. Pour sauce over pasta, crumble half of the egg yolks, add to pasta and blend. If desired, serve pasta in individual plates, then top with sauce. Crumble remaining egg yolks and sprinkle over sauce.

18 σχόλια:

  1. Αλλιώτικα αυτά τα ζυμαρικά, η αλήθεια είναι πως δε θα σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω τα βραστά αβγά του Πάσχα έτσι, μας έδωσες πολύ ωραία ιδέα!
    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερή ιδέαααα! Πρέπει να έγιναν πεντανόστιμααααα!!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι πως δεν περισσεύουν τα πασχαλινά αβγά στο σπίτι μας.
    Πότε σαν σαλάτα, πότε στο χεράκι πάει τέλειωσαν.
    Αλλά αυτή η εκδοχή μου αρέσει.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Μαράκι!!!Ωραία ιδέα και πολύ νόστιμη!!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Μαρία μου!! Πολύ ωραία συνταγή αξιοποίησης των βραστών αυγών!
    Νομίζω μάλιστα ότι αν ανακατέψουμε καλά τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και τα τοποθετήσουμε σε μεγάλο μπολ στο ψυγείο θα είναι φανταστικά και ως σαλάτα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ιδιαίτερη η πρότασή σου!!
    Κατά έναν περίεργο τρόπο, πασχαλινά αυγά σπάνια μας περισσεύουν.
    Αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι Πάσχα για να δοκιμάσουμε το πιάτο σου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως σαν ιδέα ακούγεται πάρα πού καλό! Με βάζεις σε πειρασμό για κάτι διαφορετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μμμμ ενδιαφέρουσα πρόταση! Και μου αρέσει πολύ ο αρακάς με τα ζυμαρικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. I love the idea of cream sauce with the eggs and pasta. Looks so good. Comfort food. I'd love a nice dish of that pasta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα τι ωραία ιδέα κ έμπνευση είχες πάλι Μαράκι μου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. What a great way to use up the extra Easter eggs. The pasta looks wonderful.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαρία μου πολύ ωραία η ιδέα σου και πολύ πρωτότυπη... Είμαι περίεργη για το πως θα είναι... Μου αρέσει!!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εξαιρετική ιδέα, συνήθως φτιάχνω αυγοσαλάτα και την τρώμε στα σάντουιτς αλλά και το μακαρονάκι δείχνει μούρλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πολύ καλή προταση....και πρωτότυπη....να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. This really looks delicious. It is a wonderful way to use up extra eggs. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ έξυπνη συνταγή! Μ'αρέσει αυτή η ιδέα, εύκολη, νόστιμη και χορταστική. Φιλιά!

    foodaki.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εδώ κόκκινα αυγά δεν έχουν περισσέψει αλλά θα βράσω μερικά μόνο και μόνο για να φτιάξω αυτή την αυγοσαλάτα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή