Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Τάρτα με φράουλες και λευκή σοκολάτα/Strawberry and White chocolate tart

Από το αγαπημένο μου βιβλίο με σοκολατένια, το Canadian Living's best-chocolate και αυτό το υπέροχο γλυκό. Καταπληκτικό σε εμφάνιση και υπέροχο σε γεύση. Επειδή η βάση είναι φύλλο κρούστας νομίζω ότι είναι καλύτερο να τρώγεται την ίδια μέρα (έτσι κι αλλιώς, εδώ δεν έμεινε για να σας πω εντυπώσεις από την επόμενη:). Όταν το ξαναφτιάξω, γιατί θα το φτιάξω οπωσδήποτε, σκέφτομαι να βάλω φύλλο για κανταΐφι από κάτω, πιστεύω πως θα πηγαίνει πολύ!

χρειαζόμαστε
3 φύλλα κρούστας
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
100 γρ λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
500 γρ φράουλες
250 ml τυρί μασκαρπόνε
1/4 φλιτζάνι κρέμα
4 κουταλάκια ζάχαρη
1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας

Κόβουμε τα φύλα στη μέση και στρώνουμε το πρώτο σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα. Βουτυρώνουμε ελαφρά το φύλλο και συνεχίζουμε τοποθετώντας τα φύλλα και βουτυρώνοντας τα. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα αλλά έτσι ώστε να εξέχουν και λίγο γύρω γύρω. Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με βάρος (φασόλια, ρύζι, ή τις ειδικές πέτρες) και ψήνουμε στους 190β για 10 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο με το βάρος, τρυπάμε με ένα πιρούνι το φύλλο σε διάφορα σημεία και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και απλώνουμε τα 2/3 στην τάρτα. Κόβουμε σε φέτες τις μισές φράουλες περίπου και στρώνουμε μια σειρά επάνω από τη σοκολάτα. Χτυπάμε το μασκαρπόνε, την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και απλώνουμε το μείγμα επάνω από τις φράουλες. Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση και τις στρώνουμε επάνω από την κρέμα. Με την υπόλοιπη σοκολάτα κάνουμε γραμμές πάνω από τις φράουλες.
Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και να περάσετε ένα Χαρούμενο Πάσχα!

This amazing dessert also comes from my favourite chocolate desserts book, Canadian Living's best-chocolate. It looks gorgeous and the taste is amazing. I think it's better when consumed the day it's made ( we didn't really have any leftovers anyway, so I couldn't say what it would taste like the day after ). When I make it again, because I will definitely make it again, I think I'm going to use kataifi fyllo, I believe it will taste great.

we need
3 fyllo pastry sheets
3 Tbsps melted butter
3 1/2 oz white chocolate, chopped
16 oz strawberries
8 oz mascarpone
1/4 cup whipping cream
4 tsps sugar
1/2 tsp vanilla

Cut fyllo pastry sheets in half and place one in a greased rectangular pan. Brush with melted butter,cover with another fyllo and brush with butter,continuing the same procedure until all fyllo is used. Fold fyllo edges towards the inside walls of the pan, making sure they slightly exceed the pan. Cover with aluminum paper and add some weight (beans, rice or the special pebbles) and bake at 375F for 10 min. Remove foil and weight, pierce fyllo with a fork in different places and bake for another 5 min, or until golden. Let cool. Melt chocolate in double boiler and spread 2/3 of it over pastry. Slice half the strawberries and layer over the chocolate. Beat mascarpone, cream, sugar and vanilla and spread over sliced strawberries. Cut remaining strawberries in half and arrange over the cream mixture. Drizzle top with leftover chocolate.

21 σχόλια:

  1. Υπέροχο Μαρία μου!!! Και από φωτογραφίες... Λατρεύω τις φράουλες...
    Να είσαι καλά.. εύχομαι καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση να έχεις!!! Να περάσεις υπέροχα!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά δείχνει τέλειο Μαρία μου! Πιστεύω θα του πήγαινε και η σφολιάτα σαν βάση! Πάντως όπως είπες είναι και πολύ εντυπωσιακό! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα και σε σένα και στη Χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείχνει τόσο λαχταριστό!Αν δεν είχαμε νηστεία θα το έφτιαχνα σήμερα κιόλας αλλά προς το παρόν το σκέφτομαι για το πασχαλινό τραπέζι!Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. wow! this looks amazing and i'm sure the flavours are sensational :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με αυτό θα σπάσω την δίαιτα! Έχω να φάω γλυκό από τα Χριστούγεννα...
    Υπέροχα υλικά! Νομίζω ότι με το φύλλο είναι καλύτερο απ ότι με κανταΐφι...
    Και η εμφάνισή του είναι εξαιρετική!
    Σ ευχαριστώ Μαράκι! Θα το φτιάξω για το Πάσχα! Ευτυχώς προλαβαίνωωωωωω
    Οι ευχές μου σε ακολουθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαράκι μου είναι τέλειο μπράβο , μου αρέσει πολύ, σκίζει απο εμφάνιση !!!Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι ωραιο και ελαφρύ γλυκό και τρώγεται ακόμα πιο εύκολα.

    Καλές Πασχαλιάτικες γιορτές και Καλή Ανάσταση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό Πάσχα Μαράκι, Καλή Ανάσταση με Υγεία κι ευτυχία!!!
    Καλά να περάσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δείχνει ωραίο κι ελαφρύ γλυκάκι!!! Πρέπει να έγινε νοστιμότατιο!!! Καλό Πάσχα, με υγεία και χαρά!!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. LIKE!!!!!!!
    Καλή Ανάσταση!!!
    Πολλές-πολλές ευχές για ένα αξέχαστο Πάσχα!!! (και όσο το δυνατόν πιο χαμογελαστό!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα τι όμορφο που είναι! Και σίγουρα πολύ ωραίο σε γεύση!
    Καλό Πάσχα Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλη Ανασταση και Καλο Πασχα .Η χαρη του Χριστου να σου χαρισει ο,τι αναζητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οτι έχει φράουλα...αγαπημένο!Στείλε τώρα τη...μισή διαδικτυακά από το ..σύρμα για καλή Ανάσταση!Καλό Πάσχα φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η επόχή της φράουλας που λατρευω!!!


    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλη ανασταση καλό πάσχα...υγεία ευτυχία..πάντα νόστιμη και γευστική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αντεύχομαι ολόψυχα Χαρά!!! Πολλές ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλή Λαμπρή!!! Χ0Χ0Χ0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. this looks so fresh and good for spring - xronia polla and happy easter!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ¸.•°`♥✿⊱╮
    FELIZ PÁSCOA!!!

    ( ),,( )
    (=':'=)
    (,,)♥(,,)
    º°❤.•°º╮

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχη η τάρτα φράουλα.Χριστός Ανέστη.Χρόνια Πολλά ΠΟλλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρόνια Πολλά κορίτσια, Χριστός Ανέστη!!
    Ελπίζω να περάσατε όμορφα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή