Η συνταγή στα Ελληνικά, πιο κάτω
And the countdown to Christmas is on!!!
Hello friends, I've sincerely missed you..My computer got a nasty virus and had to be hospitalised for a few days, then slowly nursed back to health ..It's not in full recovery yet, so I've been having trouble visiting you and leaving comments.. :(
Now back to cooking..I chose this very easy ham recipe for today to kick off the week :)
We need
3 lbs of smoked boneless ham
1 18 oz can of maple syrup
1 14 can of pineapple chunks
Preheat oven to 325F. Place ham in dutch oven, pour maple syrup and pineapple juice and chunks over it. Cover and bake for about 1 1/2 hours, basting it every 20 min. An absolute must for a holiday gathering!!!
Enjoy, FALALALALALALALALA...LOL
Και η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε!!!
Γεια σας φίλοι, πραγματικά μου λείψατε....Το κομπιούτερ μου κόλλησε ιό και έπρεπε να "νοσηλευτεί" για μερικές μέρες και σιγά σιγά να επανέλθει στη ζωή...Δεν έχει γίνει εντελώς καλά ακόμη, γι αυτό και έχω πρόβλημα να επισκέπτομαι ορισμένα blogs και κυρίως να αφήνω σχόλια:(
Πίσω στη μαγειρική λοιπόν..Διάλεξα αυτή την πολύ εύκολη συνταγή σήμερα να ξεκινήσουμε την εβδομάδα:)
Χρειαζόμαστε
1350 γρ καπνιστό ζαμπόν χωρίς κόκκαλο
500 γρ σιρόπι σφενδάμου ( maple syrup)
400 γρ ανανά από κονσέρβα σε κομματάκια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165β. Βάζουμε το ζαμπόν σε γάστρα, ρίχνουμε από πάνω το maple syrup, και την κονσέρβα τον ανανά με το χυμό και τα κομματάκια. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα, ραντίζοντας το με τους χυμούς του κάθε 20 λεπτά περίπου. Για εμάς αυτό το φαγητό είναι απαραίτητο για κάθε γιορτινή συγκέντρωση. FALALALALALALALALA...LOL
Ωωωω! Πεθαίνω για κάτι τέτοια! Τη σημειώνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήWhat a delicious ham! And it looks kind of pretty too!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis sounds like a lovely holiday recipe. I glad the worst of your computer problems have been solved and that "Hal" is on the mend. I hope you have a good evening. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύκολη και πολύ νόστιμη η συνταγή σου! Βολεύει και σε τραπέζια που έχουμε πολλά φαγητά γιατί δεν έχει καθόλου κόπο και άρα δεν σου τρώει πολύ χρόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεθαίνω για τα γλυκόξινα!!!!!! Τρέλα είναι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτική συνταγή για γιορτινό τραπέζι. Φιλιά πολλά. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για γιορτινό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!!
Συμφωνώ απολύτως! Είναι υπέροχο για γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Το φτιάχνω και εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔες την πρόταση σερβιρίσματός μου: http://hungryforhungry.blogspot.com/2008/01/glazed-gammon.html
Χαρά μου, περαστικά στο pc σου!! Πολύ εορταστική η συνταγή σου, εύκολη και ιδιαίτερη! Φιλιά πολλά, καλή συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Χαρούλα!! Ωραία συνταγή διάλεξες να μας σερβίρεις σήμερα:-) Κλασσικό και ωραίο Αμερικάνικο εορταστικό πιάτο!! Γειά στα χέρια σου!! Φιλιά και καλή εβδομάδα:-) Άννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο Χαρά μου, φέτος θα το φτιάξω και εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχομαι να φτιάξει γρήγορα το computer σου γιατι μου έλειψες απο το αγγλικο!!
Φιλάκια πολλά!
Χαρά υπέροχο, πολύ ωραία εορταστική πρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
Για πρώτη φορά δοκίμασα αυτό το ζαμπόν όταν σπούδαζα στην Αμερική! Μου άρεσε πάρα πολύ και από τότε θέλω να το φτιάξω και εδώ. Δείχνει εξαιρετικά νόστιμο! Περαστικά στον υπολογιστή σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά πιο εύκολο δεν γίνεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σίγουρα πολύ νόστιμο. Ο ανανάς του πάει.
Νοστιμιά γλυκόξινη! Μία φορά δοκίμασα σε φιλικό σπίτι και μου άρεσε! Κουράγιο με το pc!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη
We went to the thanksgiving party and was served with turkey and ham. So I decide to make my 1st ever glazed ham leg and roasted turkey this Christmas. I'd love a big slice of ham from yours! HOHOHO!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωωωω Χαρά μου είναι τρέλλα!!! Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!!! Περαστικά στο pc σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήHi Xara-thanks for letting me know about your computer, and all the problem you're having with the virus! So sorry to hear that. I also get problems, as well, but as for "virus" I try to protect my computer with all kinds of firewall protection, but sometimes that doesn't help...hope you got things under control now!
ΑπάντησηΔιαγραφήYour ham looks so delicious and inviting. The pineapple addition is always so nice with the ham!
Thanks for sharing the lovely recipe!
Hugs,
So sorry about your computer - it's really crippling to be without it, isn't it. Kind of like loosing a friend!
ΑπάντησηΔιαγραφήYour ham sounds lovely for a holiday breakfast!
Sorry about the computer issues, I know how frustrating that is. Great looking ham, such great flavors, love maple and pineapple with ham!
ΑπάντησηΔιαγραφήSorry about the computer issues. The ham looks wonderful!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκόξινο τέλειο και το χαμ ακόμα πιο τέλειο πήραμε μια γερή δόση απο γιορτές να είσαι καλά και περαστικά στο εργαλείο.Ροδάνθη
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου το βρίσκεις το ζαμπόν; Στο χασάπη; Είναι καπνιστό;
ΑπάντησηΔιαγραφήEl problema informático me parece que está en todos lados,me pasa lo mismo.El jamón preparado de esta forma se ve exquisito y maravilloso,abrazos y saludos.
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ, κι είναι μια ώρα δύσκολη, πεινάω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ο μπαμπάς μου σα λάτρης σου ανανά θα εκτιμήσει πολύ αυτή τη συνταγή!! Φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήxrysa , Πιστευω οτι μπορεις να το βρεις στο ΣΜ,ειναι καπνιστο,με η χωρις κοκκαλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυάου!!! πραγματικά γιορτινό φαγητό. Και εγώ έχω κάτι θεματάκια με τον η/υ...
ΑπάντησηΔιαγραφήτα περαστικούλια μας στον υπολογιστή! Τι θεικό πιάτο! ο,τι πρέπει για χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Φιλιά πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήawesome!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you all for visiting and leaving your kind comments :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστουμε για την επισκεψη και τα ευγενικα σας σχολια :)