Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Ham with maple syrup and pineapple/Καπνιστό ζαμπόν με maple syrup και ανανά

And the countdown to Christmas is on!!!
Hello friends, I've sincerely missed you..My computer got a nasty virus and had to be hospitalised for a few days, then slowly nursed back to health ..It's not in full recovery yet, so I've been having trouble visiting you and leaving comments.. :(
Now back to cooking..I chose this very easy ham recipe for today to kick off the week :)

We need
3 lbs of smoked boneless ham
1 18 oz can of maple syrup
1 14 can of pineapple chunks

Preheat oven to 325F. Place ham in dutch oven, pour maple syrup and pineapple juice and chunks over it. Cover and bake for about 1 1/2 hours, basting it every 20 min. An absolute must for a holiday gathering!!!
Enjoy, FALALALALALALALALA...LOL

Και η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα ξεκίνησε!!!
Γεια σας φίλοι, πραγματικά μου λείψατε....Το κομπιούτερ μου κόλλησε ιό και έπρεπε να "νοσηλευτεί" για μερικές μέρες και σιγά σιγά να επανέλθει στη ζωή...Δεν έχει γίνει εντελώς καλά ακόμη, γι αυτό και έχω πρόβλημα να επισκέπτομαι ορισμένα blogs και κυρίως να αφήνω σχόλια:(
Πίσω στη μαγειρική λοιπόν..Διάλεξα αυτή την πολύ εύκολη συνταγή σήμερα να ξεκινήσουμε την εβδομάδα:)

Χρειαζόμαστε
1350 γρ καπνιστό ζαμπόν χωρίς κόκκαλο
500 γρ σιρόπι σφενδάμου ( maple syrup)
400 γρ ανανά από κονσέρβα σε κομματάκια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165β. Βάζουμε το ζαμπόν σε γάστρα, ρίχνουμε από πάνω το maple syrup, και την κονσέρβα τον ανανά με το χυμό και τα κομματάκια. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα, ραντίζοντας το με τους χυμούς του κάθε 20 λεπτά περίπου. Για εμάς αυτό το φαγητό είναι απαραίτητο για κάθε γιορτινή συγκέντρωση. FALALALALALALALALA...LOL

31 σχόλια:

  1. Ωωωω! Πεθαίνω για κάτι τέτοια! Τη σημειώνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. What a delicious ham! And it looks kind of pretty too!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. This sounds like a lovely holiday recipe. I glad the worst of your computer problems have been solved and that "Hal" is on the mend. I hope you have a good evening. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη η συνταγή σου! Βολεύει και σε τραπέζια που έχουμε πολλά φαγητά γιατί δεν έχει καθόλου κόπο και άρα δεν σου τρώει πολύ χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πεθαίνω για τα γλυκόξινα!!!!!! Τρέλα είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταπληκτική συνταγή για γιορτινό τραπέζι. Φιλιά πολλά. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ότι πρέπει για γιορτινό!!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απολύτως! Είναι υπέροχο για γιορτινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Το φτιάχνω και εγώ!
    Δες την πρόταση σερβιρίσματός μου: http://hungryforhungry.blogspot.com/2008/01/glazed-gammon.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαρά μου, περαστικά στο pc σου!! Πολύ εορταστική η συνταγή σου, εύκολη και ιδιαίτερη! Φιλιά πολλά, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο Χαρούλα!! Ωραία συνταγή διάλεξες να μας σερβίρεις σήμερα:-) Κλασσικό και ωραίο Αμερικάνικο εορταστικό πιάτο!! Γειά στα χέρια σου!! Φιλιά και καλή εβδομάδα:-) Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέλειο Χαρά μου, φέτος θα το φτιάξω και εγώ!
    Ευχομαι να φτιάξει γρήγορα το computer σου γιατι μου έλειψες απο το αγγλικο!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαρά υπέροχο, πολύ ωραία εορταστική πρόταση!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για πρώτη φορά δοκίμασα αυτό το ζαμπόν όταν σπούδαζα στην Αμερική! Μου άρεσε πάρα πολύ και από τότε θέλω να το φτιάξω και εδώ. Δείχνει εξαιρετικά νόστιμο! Περαστικά στον υπολογιστή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαρά πιο εύκολο δεν γίνεται.
    Και σίγουρα πολύ νόστιμο. Ο ανανάς του πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νοστιμιά γλυκόξινη! Μία φορά δοκίμασα σε φιλικό σπίτι και μου άρεσε! Κουράγιο με το pc!
    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. We went to the thanksgiving party and was served with turkey and ham. So I decide to make my 1st ever glazed ham leg and roasted turkey this Christmas. I'd love a big slice of ham from yours! HOHOHO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πωπωωωω Χαρά μου είναι τρέλλα!!! Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!!! Περαστικά στο pc σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Hi Xara-thanks for letting me know about your computer, and all the problem you're having with the virus! So sorry to hear that. I also get problems, as well, but as for "virus" I try to protect my computer with all kinds of firewall protection, but sometimes that doesn't help...hope you got things under control now!

    Your ham looks so delicious and inviting. The pineapple addition is always so nice with the ham!
    Thanks for sharing the lovely recipe!
    Hugs,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. So sorry about your computer - it's really crippling to be without it, isn't it. Kind of like loosing a friend!
    Your ham sounds lovely for a holiday breakfast!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Sorry about the computer issues, I know how frustrating that is. Great looking ham, such great flavors, love maple and pineapple with ham!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Sorry about the computer issues. The ham looks wonderful!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γλυκόξινο τέλειο και το χαμ ακόμα πιο τέλειο πήραμε μια γερή δόση απο γιορτές να είσαι καλά και περαστικά στο εργαλείο.Ροδάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Που το βρίσκεις το ζαμπόν; Στο χασάπη; Είναι καπνιστό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. El problema informático me parece que está en todos lados,me pasa lo mismo.El jamón preparado de esta forma se ve exquisito y maravilloso,abrazos y saludos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. αχ, κι είναι μια ώρα δύσκολη, πεινάω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Νομίζω ο μπαμπάς μου σα λάτρης σου ανανά θα εκτιμήσει πολύ αυτή τη συνταγή!! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. xrysa , Πιστευω οτι μπορεις να το βρεις στο ΣΜ,ειναι καπνιστο,με η χωρις κοκκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ουάου!!! πραγματικά γιορτινό φαγητό. Και εγώ έχω κάτι θεματάκια με τον η/υ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. τα περαστικούλια μας στον υπολογιστή! Τι θεικό πιάτο! ο,τι πρέπει για χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Thank you all for visiting and leaving your kind comments :)
    Σας ευχαριστουμε για την επισκεψη και τα ευγενικα σας σχολια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή