Η συνταγή με πολύ μικρές αλλαγές, ανάξιες λόγου, είναι από το περιοδικό Womans world.
χρειαζόμαστε
4 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια τριμμένη κανέλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
2 μεγάλα πράσινα μήλα κομμένα σε κομματάκια
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
5 αυγά
1/4 φλιτζάνι μέλι
1 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλο
4-5 κουταλιές χυμό μήλου ( ή οποιοδήποτε χυμό από κουτί)
450-500 γρ άχνη ζάχαρη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα μήλα και τις σταφίδες σε 3 κουταλιές από το μείγμα με το αλεύρι.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το μέλι. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το ξινόγαλο, ξεκινώντας και τελειώνοντας με αλεύρι. Προσθέτουμε τα μήλα με τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, βγάζουμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ με την άχνη ζάχαρη ρίχνουμε το χυμό και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό γλάσο. Ρίχνουμε πάνω από το κέικ και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
we need
4 cups flour
2 tsps ground cinnamon
1 tsp baking powder
1 tsp baking powder
1 tsp salt
2 large green apples, cut up in small pieces
1 cup raisins
1 1/2 cups butter, at room temperature
2 cups brown sugar
5 eggs
1/4 cup honey
1 1/2 cups buttermilk
4-5 Tbsps apple juice (or any other juice from concentrate)
1lb-1lb 2oz icing sugar
Ground walnuts
In a bowl, blend flour, cinnamon, baking powder, baking soda and salt. In another bowl mix apples and raisins with 3 Tbsps of the flour mixture. Beat butter with sugar until light and fluffy. Incorporate eggs, one at a time, and honey. Continue beating, alternating flour and buttermilk, starting and ending with flour. Mix in apples and raisins and stir. Turn batter into buttered Bundt pan and bake at 350F for about 1 hr and 20 min. Let cake stand for 15 min, remove from pan and allow it to cool completely.
In a bowl, beat icing sugar and juice to a soft glaze. Pour on the cake and sprinkle with ground walnuts.
Καταλαβαίνεις βέβαια ότι θα έτρωγα όλο το γλάσο με το δάχτυλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου ωραιότατο και γιορτινό το κεκάκι σου,εγω δεν θα έτρωγα μόνο το γλάσο,θα έπερνα όλο το κέικ και θα έτρεχα.Σ΄ευχαριστούμε καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωωωωωω! Τέλειο Μαρία μου!!! Γειά στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελειο! καλημέρα σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήBeautiful!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο κεκάκι.....αν ήμουν κοντά θα ερχόμουν για καφέ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο κεκάκι.....αν ήμουν κοντά θα ερχόμουν για καφέ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!Εγώ θα σταματήσω στο κέικ, το γλάσο το δίνω στην Κική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά Χριστούγεννα!!
Μηλοκεκάκι τέλειο, θα πάρω δύο κομμάτια!
ΑπάντησηΔιαγραφήκορίτσια φαίνεται τέλειο!!!! Καλες γιορτές να έχουμε όλοι μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου να είστε καλά κορίτσια! Υπέροχο το κέικ με το πάντα αγαπημένο μήλο! Φιλιά πολλά, καλή συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο το χιονισμένο κέικ! Στο πνεύμα των Χριστουγέννων και πολύ εύκολο να το φτιάξουμε ταυτόχρονα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτινές προετοιμασίες! :)
Παίρνω μηλοκεκάκι (μεγάλη φέτα εννοείται) και εύχομαι να έχουμε όλοι καλές γιορτές κορίτσια, με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Πολύ ωραίο και "τούμπανο" το κέικ Μαρία μου! Πολύ ωραίο και το Χριστουγεννιάτικο ντεκόρ σας! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήAγαπημένη γεύση ...και πράγματι μυρωδιά γιορτής....με το καλό να έρθουν οι γιορτές!!!!καλησπέρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήφανταζομαι τη μυρωδιά...και.........!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε το γλάσο από πάνω ήρθε κι έδεσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜυρωδάτο κεκάκι.
Ωραια στολίσατε. Και του χρόνου :0)
Καλές γιορτές! Με υγεία και κάθε καλό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική άσε κάτω το γλάσσο καλέ! Θέλω κι εγώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εφη
η σφαγή του Αγίου Βαρθολομαίου γίνεται για το κέικ σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήπού να προλάβω εγώ...???
γι 'αυτό θα το φτιάξω μόνη μου και άσε τις άλλες να σκοτώνονται για το γλάσο...
καλημέρες...-:))
Un dulce especial para navidad ,luce estupendo una gran receta,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω να φτιάξω τέτοιο κέικ πολύ καιρό αν και το λαχταράω συνέχεια! Τα μήλα σε κέικ είναι αδυναμία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο φαίνεται και τόσο γιορτινό!
Καλό μήνα!!
Είχα μέρες να σας επισκεφθώ κορίτσια και τελικά καλώς έκανα υπομονή!:-) Έπεσα πάνω σε ένα όμορφο και σούπερ φουσκωτό κέικ!! Γειά στα χέρια σου Μαρία και γειά στα χέρια σας με τον όμορφο στολισμό!!! Και του χρόνου να' στε καλά!! Φιλιά:-) Άννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!