Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Fettuccine Alfredo with smoked salmon/Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό

A simply delicious pasta dish today, colourful and flavourful!! My men were thrilled, especially because I made an extra effort to "decorate" their plates more than usual and because I added more salmon..( They don't know just yet about the chores I'm accumulating for them..hahaha..) Seriously now,

we need
1lb spinach fettuccine
1/2 cup butter
1 cup whipping cream
1/2 cup parmesan cheese, grated, plus extra
8 oz smoked salmon, cut up
capers
dill
salt and freshly ground pepper, to taste

In large pot, cook fettuccine in salted boiling water for about 9-11 min (until tender but firm). Drain water and return pasta to pot. In the meantime, combine butter and cream in another pot and bring to a slow simmer over medium-low heat. Add cream mixture to pasta along with parmesan and salmon, then toss gently. Serve garnished with capers, dill, freshly ground pepper and extra parmesan. Enjoy!(...the chores are awaiting...)
Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με ζυμαρικά σήμερα, πολύχρωμο και γευστικό!! Οι άντρες μου ενθουσιάστηκαν, κυρίως επειδή προσπάθησα να διακοσμήσω το πιάτο τους καλύτερα από άλλες φορές και έβαλα και περισσότερο σολομό..(δεν ξέρουν ακόμα τις δουλειές που έχω σχεδιάσει να μου κάνουν, χαχαχα..)

χρειαζόμαστε
450 γρ ζυμαρικά με σπανάκι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
200 γρ σολομό καπνιστό σε κομματάκια
κάπαρη
άνηθο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 9-11 λεπτά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και βάζουμε πάλι τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Σε ένα κατσαρολάκι, σιγοβράζουμε το βούτυρο και την κρέμα και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά μαζί με την παρμεζάνα και το σολομό. Ανακατεύουμε απαλά. Γαρνίρουμε με κάπαρη, άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
Ελπίζω να το απολαύσετε όπως και οι δικοί μου. (...και οι δουλειές τους περιμένουν...)

21 σχόλια:

  1. Χαρά καλησπέρα στα ζυμαρικά δε λέμε ποτέ οχι όπως και να είναι δε μας χαλάει καθόλου ειδικά οταν υπάρχει κάτι θαλασσινό!!!!!!Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Χαρά μου! Τέλειο το πιάτο σου μια και τα ζυμαρικά κι ο καπνιστός σολομός είναι αγαπημένα!!! Να είσαι καλά, καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστικό Χαρά μου, εγώ βάζω και λίγη βότκα!
    τέλειο το φετουτσίνι με σπανάκι έρχεται σε πολύ ωραία σύνθεση με το τέλειο χρώμα του καπνιστού σολομού!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. This is so rich and decadent! Love the salmon in it! A delicious idea.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. What a great idea! I haven't never try putting smoked salmon with pasta, can image the extra taste enhance with it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τέλειο πιάτο!!! Και εγώ με βότκα το έχω δοκιμάσει αλλά η περιγραφή του δικού σου πιάτου μου κάνει πέρα για περα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΠραγματικα υπεροχη συνταγη, ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι όμορφα που δένει ο σολομός με τα ζυμαρικά!!
    Καλή βδομάδα με πολλές νοστιμιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλειος και απολαυστικός συνδυασμός! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχει μερικά χρόνια που ψάχνω να βρώ αυτόν τον έρημο Αλφρέντο και πάντα τον βρίσκω με άλλο πρόσωπο!!!!!!!

    Τέλειος ο συνδυασμός των "σπανακούχων" ζυμαρικών με τον σολομό!!

    Τις Καλημέρες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο Χαρούλα, πολύ ωραία η συνταγή σου! Μου αρέσει ιδιαίτερα που διάλεξες τις πράσινες ταλιατέλες!! Πεντανόστιμο φαίνεται! Φιλιά:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίο πιάτο...gourmet..ωραία τα ζυμαρικά με σπανάκι...μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. My, this sounds just wonderful. I love the addition of smoked salmon in this dish. My daughter would enjoy this very much. Blessings for a beautiful day. Catherine xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σολωμός, ζυμαρικά με σπανάκι, παρμεζάνα !!!!! Το φαγητό μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαρά πολύ ωραίος συνδυασμός. Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Adoro las pastas y éstas te han quedado de lujo con ingredientes especiales y ricos,me encanta el salmón también,abrazos grandes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. This is a delight to the eye and enormously flavorful. I can't wait to give it a try. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. I haven't made Fettucine Alfredo in at least one year. So pretty with the green pasta, and the rosy color smoked salmon. Love the flavor combination, and the appearance of this comforting dish!

    ΑπάντησηΔιαγραφή