Hello friends! We're happy and honoured to announce today that we've reached 400 readers!!! To celebrate the occasion, I thought I'd share a family favourite dessert...I've been making this for the past 15 years for Thanksgiving and Christmas and I dare not remove it from the menu, just because it is greatly liked! I'll give you two different ways to make it and I'm sure you'll appreciate them both :)
For "Fancy" we need
2 pkgs cream cheese, 8oz each, room temperature
2 cups sweetened whipping cream, whipped
2 cups icing sugar
2 tsps vanilla essence
Beat cream cheese with mixer until smooth, add icing sugar and continue beating, then fold in vanilla and whipped cream and beat until just well blended. Divide among bowls or pretty glasses and set aside.
For the topping
1/2 cup water
2 tsps cornstarch
1/4 cup granulated sugar
10 oz frozen blueberries
Combine all ingredients in saucepan and bring to a boil over low heat. Allow cooking for 5-7 min, stirring from time to time, until it thickens and has a deep colour. Remove from heat and cool completely. Top the mousse and refrigerate for at least 8 hours.
For "Regular" we need
Same ingredients and preparation as above
For the crust we need
1 1/4 cups Graham Crumbs
1/4 cup melted butter
1 Tbsp granulated sugar
1 tsp cinnamon
Combine all ingredients well and press down on bottom of round pie plate. Bake in pre-heated oven at 325F for 8 min. Remove from oven and let cool completely. Spoon cream cheese mixture over pie crust and smooth surface. Cover with plasic wrap and refrigerate for at least 24 hours or freeze.
For the topping I use stawberry jam, with whole stawberries in it. You can obviously use any jam you prefer, or just fresh fruit..
We thank you again for following our cooking explorations! Stick around, there's more to come!
Γεια σας φίλοι! Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι φτάσαμε τους 400 αναγνώστες. Για να το γιορτάσουμε σκέφτηκα να σας προσφέρω το αγαπημένο γλυκό της οικογένειας. Το φτιάχνω τα τελευταία 15 χρόνια για τη γιορτή των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα και δεν τολμώ να το βγάλω από το μενού μου γιατί τους αρέσει πολύ. Θα σας πω δυο διαφορετικούς τρόπους να το κάνετε και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν και οι δυο:)
για το "εορταστικό" χρειαζόμαστε
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
280 γρ κατεψυγμένα βατόμουρα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει το μείγμα πιο πηχτό και να πάρει σκούρο χρώμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Καλύπτουμε τη μους και αφήνουμε στο ψυγείο 8 ώρες τουλάχιστον.
Για το "κανονικό" χρειαζόμαστε
Τα ίδια υλικά και την προετοιμασία για την κρέμα
Για τη βάση χρειαζόμαστε
1 1/4 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πιέζουμε στον πάτο μιας φόρμας για τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160β για 8 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Απλώνουμε το μείγμα του τυριού πάνω από την τάρτα. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να την βάλουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Για επικάλυψη χρησιμοποιώ μαρμελάδα φράουλα με ολόκληρες φράουλες αλλά φυσικά μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα θέλετε ή φρέσκα φρούτα.
Σας ευχαριστούμε και πάλι που συμμετέχετε στις μαγειρικές μας εξερευνήσεις! Μείνετε κοντά μας, ακολουθούν περισσότερες!
For "Fancy" we need
2 pkgs cream cheese, 8oz each, room temperature
2 cups sweetened whipping cream, whipped
2 cups icing sugar
2 tsps vanilla essence
Beat cream cheese with mixer until smooth, add icing sugar and continue beating, then fold in vanilla and whipped cream and beat until just well blended. Divide among bowls or pretty glasses and set aside.
For the topping
1/2 cup water
2 tsps cornstarch
1/4 cup granulated sugar
10 oz frozen blueberries
Combine all ingredients in saucepan and bring to a boil over low heat. Allow cooking for 5-7 min, stirring from time to time, until it thickens and has a deep colour. Remove from heat and cool completely. Top the mousse and refrigerate for at least 8 hours.
For "Regular" we need
Same ingredients and preparation as above
For the crust we need
1 1/4 cups Graham Crumbs
1/4 cup melted butter
1 Tbsp granulated sugar
1 tsp cinnamon
Combine all ingredients well and press down on bottom of round pie plate. Bake in pre-heated oven at 325F for 8 min. Remove from oven and let cool completely. Spoon cream cheese mixture over pie crust and smooth surface. Cover with plasic wrap and refrigerate for at least 24 hours or freeze.
For the topping I use stawberry jam, with whole stawberries in it. You can obviously use any jam you prefer, or just fresh fruit..
We thank you again for following our cooking explorations! Stick around, there's more to come!
Γεια σας φίλοι! Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι φτάσαμε τους 400 αναγνώστες. Για να το γιορτάσουμε σκέφτηκα να σας προσφέρω το αγαπημένο γλυκό της οικογένειας. Το φτιάχνω τα τελευταία 15 χρόνια για τη γιορτή των Ευχαριστιών και τα Χριστούγεννα και δεν τολμώ να το βγάλω από το μενού μου γιατί τους αρέσει πολύ. Θα σας πω δυο διαφορετικούς τρόπους να το κάνετε και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν και οι δυο:)
για το "εορταστικό" χρειαζόμαστε
2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια σαντιγύ
2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
2 κουταλάκια άρωμα βανίλιας
Χτυπάμε το τυρί στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τη βανίλια και τη σαντιγύ και ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν τα υλικά. Χωρίζουμε σε ατομικά μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Για την επικάλυψη2 φλιτζάνια σαντιγύ
2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
2 κουταλάκια άρωμα βανίλιας
Χτυπάμε το τυρί στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τη βανίλια και τη σαντιγύ και ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν τα υλικά. Χωρίζουμε σε ατομικά μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
280 γρ κατεψυγμένα βατόμουρα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει το μείγμα πιο πηχτό και να πάρει σκούρο χρώμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Καλύπτουμε τη μους και αφήνουμε στο ψυγείο 8 ώρες τουλάχιστον.
Για το "κανονικό" χρειαζόμαστε
Τα ίδια υλικά και την προετοιμασία για την κρέμα
Για τη βάση χρειαζόμαστε
1 1/4 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα
1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πιέζουμε στον πάτο μιας φόρμας για τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160β για 8 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Απλώνουμε το μείγμα του τυριού πάνω από την τάρτα. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να την βάλουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Για επικάλυψη χρησιμοποιώ μαρμελάδα φράουλα με ολόκληρες φράουλες αλλά φυσικά μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα θέλετε ή φρέσκα φρούτα.
Σας ευχαριστούμε και πάλι που συμμετέχετε στις μαγειρικές μας εξερευνήσεις! Μείνετε κοντά μας, ακολουθούν περισσότερες!
Είναι πολύ ωραία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!
Να τους χιλιάσετε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο γλυκό!!
Και σε ακόμη περισσότερους με ακόμη πιο όμορφες αναρτήσεις εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου ήσουν σήμερα που σε γύρευα κυρία μου? Γιατί αργησες να κανεις ανάρτηση? Εκεί είναι χθες ή αυριο? μπερδεύομαι κιόλας! και εκανα μους αηδία με γιαούρτι και ζελέ...ίδιο με τα επιδόρπια γιαουρτιού φτηνού σουπερ μαρκετ ήταν! Λοιπόν αυτό θα κάνω για εορταστικό γλυκάκι κι εγω! Φίνο και νόστιμο...εχω και τις κατάλληλες θήκες! Σούπερ! Λέω να πάρω μαρμελάδα λεμόνι ή να τη φτιάξω αντί για βατόμουρα...που να τα βρω εδώ! Αλλιώς τα βυσσινα είναι σουπερ! καλά φέτος θα κάνω πολύ βύσσινο κορίτσια! Χρειάζεται τελικά για να ξεντροπίαζεσαι όλο το χρόνο αξιοπρεπώς!Ευχές και ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις αγαπημένες μου γεύσεις...καλό μήνα...και καλές επιτυχίες...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο κορίτσια! Χαίρομαι πολύ που είμαι 1 εκ των 400! Άντε και για τους 500 τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκό υπέροχο και η παραλλαγή με τη βάση απλά λατρεία!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Μαρία - Χαρά να τους χιλιάσετε τους αναγνώστες και γρήγορα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντα να μας γλυκαίνετε.
Το κέρασμα υπέροχο.
Φιλιά
Μαρία, μόλις τώρα απαντούσα στο σχόλιό σου... με πρόλαβες με την επίσκεψη!:-) Λοιπόν, να' στε καλά και να τους χιλιάσετε και να τους ξεπεράσετε!!!! Μα πάνω απ' όλα σας εύχομαι ολόψυχα να είστε πάντα τόσο αγαπημένες!!!! Φιλιά και καλό βράδυ:-)) Άννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το τσιζκέικ μου αρέσει και οι 400! Και στους 1000!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια Ladies και σε ανώτερα! Όσο για το γλυκό ΥΠΕΡΟΧΟ, προσωπικά...λόγω απληστίας, προτιμώ το "Fancy". Καλό σας Μήνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήNα τους χιλιάσετε εύχομαι, υπέροχο γλυκό αγαπημένο όλων μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι να χιλιάσεις τους αναγνώστες σου. Ήρθα να κεραστώ από το γλυκάκι σου και από τους δύο τρόπους οπωσδήποτε. Θα το φτιάξω γιατί φαίνεται πάρα πολύ ωραίο. Καλό μήνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια να τους χιλιάσετε του αναγνώστες σας εύχομαι από καρδιάς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για το γλυκάκι Χαρά, βρήκες το αδύνατο σημείο μου.... κι αυτό είναι μείον μου ;-)
Πάω να σερβιριστώ!
Φιλάκια!
Να τους χιλιάσετε και ακόμη παραπάνω γιατι το αξίζετε!!! Τέλειο το γλυκό αλλά και η τουρτα Χαρά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Αγαπημένο γλυκό και φαίνεται ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ.Να τους χιλιάσεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέχρι να προλάβω να ευχηθώ γίναν κιόλας 404..... Ακριβώς ετσι μου αρέσει το κατα την γνώμη μου ελληνικότατο τσιζκεικ :) Έτσι το φτιάχνει η πεθερά μου και τρελαινόμαστε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλιάμου και να τους χιλιάσεις!
Να είστε καλά Χαρά μου, να τους χιλιάσετε τους αναγνώστες σας και να μας δίνετε πάντα χαρά με τις υπέροχες αναρτήσεις σας!!!Παίρνω γλυκάκι (πειράζει να πάρω 2 μεριδούλες γιατί λατρεύω το cheesecake;;;)και καλό σας βράδυ!!! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήOr dear god! Latrevo cheese cake!!! Me kolazeis tora!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπόμενος στόχος η χιλιάρα την όποια την έχετε σίγουρη!! Λατρεμένο το cheese cake και από ότι βλέπουμε πρέπει να σας πέτυχε τέλεια!! Φιλάκια πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τους εκατονταπλασιάσετε τους αναγνώστες σας και πάντα με τόσο νόστιμες συνταγές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
να τους χιλιάσετε κορίτσια μου τους φίλους-αναγνώστες, και να μας κερνάτε χιλιάδες νοστιμιές!!!!!! σλουρπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια
Congrats on 400 readers! What a delicious way to celebrate!
ΑπάντησηΔιαγραφήEstupendo luce delicioso y tentador,una exquisitéz,abrazos grandes.
ΑπάντησηΔιαγραφήδιαπιστώνω οτι εχεις πέσει με τα μουτρα στα γλυκα :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήnadia , piga sto blog sou kai ektos apo ti photographia kai ton titlo tis syntagis(glyko mwsaiko) i selida evgaine aspri..Elpizw to provlima na einai mono diko mou..
ΑπάντησηΔιαγραφήGasteroplix , hairomai gia tin episkepsi sou giati opws sou eipe kai i Maria i teleftaia anartisi sou pou mas vgainei einai prin 3 mines.Dokimasa prin dyo meres na erthw sta blog sou alla evgaine ena minyma pou elege oti den borousa hwris tin egrisi sou..Elpizw na ftiaxei i syndesi...
Kai loipon;E allora? Gi'afto akrivws den ehoume tis photographies mas sto blog..hahaha
Thank you all for your visits and wishes!
Sas efharistoume gia tin episkepsi kai tis efhes sas!