Συνεχίζω με τη συνταγή, που είναι αυτά τα νόστιμα και εύκολα μπισκοτάκια, από το βιβλίο με τα σοκολατένια του Canadian Living.
χρειαζόμαστε
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι βούτυρο
2 κουταλάκια καλαμποκέλαιο
2 αυγά
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι κακάο κοσκινισμένο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και το σπορέλαιο μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το άρωμα βανίλιας και το άρωμα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να κολλάει ελαφρά. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, με αλευρωμένα χέρια, πλάθουμε μια μπάλα. Χωρίζουμε στη μέση και φτιάχνουμε 2 μπαστούνια περίπου 15 εκ. μακριά. Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα πατάμε λίγο με το χέρι να πλατύνουν και τα ψήνουμε στους 160β για 30 περίπου λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 3 λεπτά.
Τα μεταφέρουμε με μεγάλη σπάτουλα σε βάση κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 1-1 1/2 εκατοστό περίπου. Απλώνουμε τις φέτες στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 35 λεπτά περίπου. Γίνονται περίπου 24 μπισκότα.
I'll begin this post by excusing myself for not having been around lately, there's a lot going on, even a new job (that's right, after 3 years of having been unemployed, in today's Greece, I finally have a job..hahaha..)
On with the recipe, these tasty and easy to make biscuits, from the book "Canadian Living's Chocolate".
we need
3/4 cup sugar
1/3 cup butter
2 tsps corn oil
2 eggs
1 tsp vanilla essence
1/2 tsp almond essence
1 1/2 cups flour
1/2 cup sifted cocoa
2 tsps baking powder
1/4 tsp salt
1/2 cup almonds or hazelnuts, coarsely chopped
In bowl, beat sugar, butter and corn oil with mixer until light and fluffy. Add eggs one by one, then vanilla and almond essence and continue beating for 1-2 min. In another bowl mix flour, cocoa, baking powder and salt. Fold into butter mixture and blend gently until it becomes a soft and slightly sticky dough, that sticks to your hands. Add almonds. With floured hands, on floured surface, knead dough to form a ball. Divide in half and shape into two logs, about 6 inches long. Place in pan lined with parchment paper, press down to slightly flatten and bake at 325F for about 30min. Let cool for 3 min. Transfer with spatula to cutting board and, using a sharp knife, cut in 3/4 inch slices. Place slices in pan and bake for another 35min (approximately). Yields about 24 biscuits.
Καλημέρα!!να είσαι χαρούμενη που έχεις δουλειά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα άλλα όλα περιμένουν!!Πολλά φιλιά
Καλή σου ημέρα και με το καλό η καινούργια δουλειά! Παίρνω από τα ωραιότατα μπισκοτάκια σου να συνοδεύσω τον καφέ μου! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήμούρλια, με το καλό στη νέα δουλειά, καλοστέριωτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι Μαράκι, βάζε τέτοια γιατί με έχουν ξετινάξει με το κυλικείο και βαριούνται τα ίδια συνέχεια...Στα προσεχώς! Να σου ευχηθώ και από εδώ καλό ξεκίνημα, όλα καλά να πάνε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά! Εφη
πολύ μ'αρέσουν τα biscotti! φαίνονται πεντανόστιμα, καταγράφονται !!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά
Maria B.
Μπράβο Μαράκι! Όλα καλά με την καινούρια δουλειά εύχομαι! Πολύ όμορφα τα μπισκοτάκια σου! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου, αυτό με την δουλειά, είναι πολύ ωραίο και αισιόδοξο μήνυμα, κι' αυτό υποσκιάζει τα μπισκότα σου στη σημερινή ανάρτηση :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήThey look excellent, nutty and chocolaty. I wish I had some of those with my coffee this morning, would be such a nice way to start the day!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠα΄ρνω λαχταριστό μπισκοτάκι για να σου ευχηθώ καλοστέριωτη στην δουλίτσα σου και όλα καλά να πάνε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Μαρία καλοστέριωτη στη δουλειά σου είσαι μάλλον απο τις τυχερές στις δύσκολες μέρες που ζούμε.Τα μπισκοτάκια σου τέλεια,να είσαι καλά καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα που έχεις δουλειά...έχει καταντήσει να είναι πρωτότυπο που κάποιος έχει δουλειά...πολύ λαχταριστά τα μπισκοτάκια σου...θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμορφα τα σοκολατενια μπισκοτακια σου.Ολα καλα να σου πανε στη νεα σου δουλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήκλαψ! δεν επρεπε να μπω εδω...από το Πάσχα και μετα είπε ο γιατρός! σνιφ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαρία για την δουλειά.. ευχάριστο είναι αυτό στις εποχές που ζούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μπισκότα πολύ ωραία. Μου αρέσουν τ αμύγδαλα και τα φουντούκια και το άρωμα αμύγδαλου & βανίλιας που βάζεις. Πρέπει να είναι πολύ μυρώδάτα.
Φιλιά
una verdadera delicia,luce espectacular,abrazos grandes.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαράκι μου, καλοστέριωτη στη δουλειά και μη στενοχωριέσαι εμείς πάντα περιμένουμε τις υπέροχες αναρτήσεις σου!!! Σημασία έχει να είσαι καλά!!! Τα μπισκότα σου μοσχοβόλισαν αμύγδαλο και ξηροκάρπια!!!! ΜΕ ΞΕΛΙΓΩΣΑΝ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, χαρηκα με τα νέα σου Μαρία και γέλασα που διαβάζω την συνταγη του "Canadian Living's Chocolate" από εδώ :)
Σου βγήκαν πολύ επιτυχημένα, αρέσουν και σε μας και τα τρώμε συχνά, βλέπεις τα συμπεθεριά μου είναι Ιταλικής καταγωγής και είναι απαραίτητα για τους καφέδες τους.
Την Καλημέρα μου!
Xara, and Maria-I'm totally loving your biscotty with the cocoa powder, which I prefer more than chocolate, and the chopped hazelnuts. I make biscotti a few times a year, and putting this perfect and yummy on my list for future biscotti!
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks for sharing, ladies!
Hugs,
I love biscotti but don't tend to make them much. I hope to change that neext year.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλορίζικη Μαράκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήόσο για τα μπισκοτάκια σου πολύ μου άρεσαν...
κι έβαλα στο μάτι να φτιάξω κι εκείνα τα κουλουράκια λεμονιού...-:))
Μπράβο Μαράκι για την δουλειά!!!! Καλορίζικη.
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου. φιλάκια
Μαρία μου πολύ χαίρομαι για σένα!! Αυτό που σου συμβαίνει είναι πολύ ενθαρρυντικό και για άλλους... Καλορίζικη η καινούργια δουλειά και καλή συνέχεια να έχεις!!! Πολλά φιλιά:-))
ΑπάντησηΔιαγραφήi've never tried to make biscotti - looks great!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου χαίρομαι, καλορίζικη η δουλειά. Κι εγώ απουσιάζω τελευταία, πολύ τρέξιμο και πήξιμο μαζί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μπισκοτάκια λαχταριστά!!
Φιλάκια
Υέλω να τα φτιάξω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Νομίζω από τότε που έκανε μια σχετική ανάρτηση η Αθηνά. Είναι τα αγαπημένα της πεθεράς μου παρεπιμπτόντως αλλά και των παιδιών! Για σοκολατένια δεν είχα συνταγή οπότε... θα σου πω εντυπώσεις! Και καλό ξεκίνημα στην δουλίτσα σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλος πειρασμός πάλι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία να σου πάνε όλα καλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι για τα μπισκότι,εμένα μ αρέσουν όλα αυτά, ειδικά να τα βουτάω στο γάλα!(επειδή δεν πολυπίνω καφέ!)
Yummy! I'd love one (or two)these with a cup of tea!
ΑπάντησηΔιαγραφήI have never made biscotti before even though I have collected a few recipes. Your biscuits look crunchy with full of flavour.
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεια τα μπισκοτα σου!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιχα πολυ καιρο να περασω απο εδω καιεπανορθωνω :)) αφηνοντας πολλες ευχες για μια καλη εβδομαδα.
ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ η δουλεια σου.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια και τις ευχές:)
ΑπάντησηΔιαγραφή