Η συνταγή και στα Ελληνικά, πιο κάτω
Hello friends! I've been enjoying the exceptionally good weather we've been having lately and I've been feeling somehow sad at the same time, looking at the last round of leaves falling...Winter is not far away...That means more time spent indoors, more time in the kitchen, to be more precise...I hope you'll like my choice for today, "shepherd's pie" the way we have it at home.
we need
3 cups frozen peas
3 cups frozen corn kernels
1 tsp sugar
3 Tbsps butter
2 lbs ground beef
6 Tbsps olive oil
1 medium onion, finely chopped
3 stalks of celery, finely chopped
3 cups beef broth
3 Tbsps flour
6 medium potatoes
1/4 cup butter
1 cup 35% cream
2-3 cups reserved liquid from boiled potatoes
2 tsps garlic powder
2 cups shredded cheddar cheese
salt and pepper, to taste
Γεια σας φίλοι! Απολαμβάνω τον πολύ καλό καιρό που έχουμε αυτές τις μέρες, αλλά την ίδια στιγμή λυπάμαι που βλέπω τα τελευταία φύλλα να πέφτουν... Ο χειμώνας δεν είναι πολύ μακρυά... Αυτό φυσικά σημαίνει, περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι, περισσότερο χρόνο στην κουζίνα για να είμαι πιο ακριβής... Ελπίζω να σας αρέσει η επιλογή μου για σήμερα"πίτα του βοσκού" όπως τη φτιάχνω εγώ.
χρειαζόμαστε
3 φλιτζάνια κατεψυγμένο αρακά
3 φλιτζάνια κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 κουταλάκι ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο
900 γρ μοσχαρίσιο κιμά
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κοτσάνια σέλερυ ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια ζωμό από μοσχάρι
3 κουταλιές αλεύρι
6 μεσαίες πατάτες
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35%
2-3 φλιτζάνια υγρό από τις βραστές πατάτες
2 κουταλάκια σκόνη σκόρδου
2 φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ
αλάτι-πιπέρι
Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τον αρακά και το καλαμπόκι και βράζουμε για 5-7 λεπτά. Σουρώνουμε. Λιώνουμε 3 κουταλιές βούτυρο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25Χ40εκ περίπου (ή και μεγαλύτερο). Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά με 6 κουταλιές λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλερυ, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, ρίχνουμε 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και το στρώνουμε πάνω από τα λαχανικά. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε αλλά κρατάμε 2-3 φλιτζάνια από το νερό που τις βράσαμε. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με 1/4 φλιτζάνι βούτυρο και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε την κρέμα και όσο υγρό από τις βρασμένες πατάτες χρειάζεται για να κάνουμε τον πουρέ όπως μας αρέσει. Ανακατεύουμε την σκόνη σκόρδου και αλάτι και στρώνουμε πάνω από τον κιμά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β (ή στους 165β αν χρησιμοποιήσουμε πυρέξ όπως εγώ) για 40-50 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, καλύπτουμε με το τριμμένο τσένταρ και το βάζουμε πάλι στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά τουλάχιστον πριν το κόψουμε. Σερβίρουμε με κέτσαπ!
ΜΜ !!!!! ΩΡΑΙΑΑ! ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ, ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΠΕΙΡΑΖΕΙ; ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΣΑΛΑΤΕΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΛΥΣΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙ ΝΑ ΦΑΜΕ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!
Φαίνεται υπέροχη..θα τη δοκιμάσω σίγουρα..φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραια φαινεται! Για την κετσαπ πρωτη φορα το βλεπω, αλλα πρεπει να ταιριαζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά μου πρίν δώ όλη την συνταγή προσπαθούσα να καταλάβω τί σόι μουσακάς είναι, αλλά διαβάζοντας είδα οτι είναι ένα ωραιότατο φαγητό που άνετα μπορεί κανείς να το βάλει και σε γιορτινό τραπέζι(λόγο των γιορτών που έρχονται).Να είσαι καλά φιλιά Ροδάνθη
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκιά μου Χαρά, ωραία θα είναι και τον χειμώνα μέσα στο σπίτι, θα έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε περισσότερο με το σπιτι και να μαγειρέψουμε, να δουμε ταινίες, να διαβάσουμε βιβλία και τα λοιπά.. την βλέπω παντού αυτη την πίτα αλλά δεν την έχω φτιάξει ποτέ, ειναι ευκαιρία τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Νοστιμότατο και πολύ ωραία ιδέα για παιδιά σαν και την κόρη μου που είναι περίεργη με το φαγητο!
ΑπάντησηΔιαγραφήI love shepherds pie! And yours looks so good!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν έτυχε, πέτυχε!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις πιο παραδοσιακές εγγλέζικες συνταγές. Πολύ ωραία σου έγινε Χαρά, ο πουρές φαίνεται τόσο αφράτος!! Από τα αγαπημένα πιάτα του άντρα μου αλλά όχι και δικό μου λόγω του αρνίσιου κιμά που η αυθεντική πίτα του βοσκού προστάζει... περί ορέξεως όμως... Καλό βράδυ:-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα αντισταθώ με τίποτα σε ένα μεγάαααλο κομμάτι, τέλεια σου έγινε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
επιτρέπετε..μου μύρισε κατι πολύ καλό....μμμμ...θα μου επιτρέψετε...υπέροχη ιδέα..και νόστιμη ναστε καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήXara-I haven't made shepherd's pie in a long time, now, I get inspired by your comforting and super delicious pie, made exactly the way I make it. Love the nice golden top of the potatoes. So yummy!
ΑπάντησηΔιαγραφήxoxo
I forgot to mention that I really appreciate your encouraging words, re: some not so nice bloggers. It was a little uncomfortable, and on the most part, everyone else were really very nice, and friendly. You can find rude people everywhere; the only difficult problem is, when they make a rude remark like like that particular person did! Thanks for your kind support!
ΑπάντησηΔιαγραφήHugs,
Μια πίτα που λίγες φορές έχω φτιάξει (ίσως όχι πάνω από δύο) αλλά προσωπικά μου αρέσει ιδιαίτερα. Πρέπει κάποια στιγμή να την βάλω στο πρόγραμμα... αν και φοβάμαι ότι θα την φάω και πάλι μόνη μου μιας και τα λαχανικά της δεν αρέσουν στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντω όπως και να 'ναι παραμένει πάντα νόστιμη και λαχταριστή. Ευχαριστούμε που μας την θύμισες καλή μου.
It looks tasty and comforting.
ΑπάντησηΔιαγραφήWow, this is defiantly a delicious looking comfort food! I"ve never made Shepherd's Pie but yours is quite enticing!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά μου αυτή η πίτα σου είναι όνειρο! Όσο για το χειμώνα ίσως είναι και ωραίο να είσαι περισσότερο καιρό μέσα στο σπίτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήOh, this just looks delicious and perfect for the cool weather we are having. I love it. Blessings, Catherine xo
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χαρά είναι κι ο χειμώνας, όλες οι εποχές έχουν τις χάρες τους!! νοστιμότατο φαίνεται κορίτσια, μας ανοίξατε την όρεξη!!! Φιλιαααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν την έχω δοκιμάσει αλλά την έχω ακούσει αυτή την κυρία.... λες να ήρθε η ώρα της;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω φτιάξει ποτέ τέτοιου είδους πίτα αλλά αυτή εδώ δείχνει εξαιρετικά λαχταριστή! Καλή Εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφή