For English, scroll down
Εδώ είμαστε κι εμείς! Εντάξει αργήσαμε λίγο αλλά τι να πω, καλοκαίρι είναι αυτό, που διάθεση για μαγειρέματα και blogging. Έτσι κι αλλιώς δε λείπαμε μόνο εμείς, οι περισσότεροι λείπατε και όπως να το κάνoυμε τα μαγειρέματα δεν έχουν γούστο άμα δεν τα μοιράζεσαι με φίλους.
Οι διακοπές μας λοιπόν μπορεί να τελείωσαν αλλά η διάθεση είναι ακόμα καλοκαιρινή, όπως και η συνταγή μας σήμερα! Οι λίγο μεγαλύτεροι θα το θυμούνται αυτό το παγωτογλυκό που υπήρχε σε όλα τα ζαχαροπλαστεία της εποχής μαζί με το ice cream soda, το banana split, το δικό μου αγαπημένο Chicago, και δε θυμάμαι ποιο άλλο.
Peach Melba λοιπόν ένα επιδόρπιο με ροδάκινα, σάλτσα βατόμουρου και παγωτό βανίλια. Σύμφωνα με τη Wikipedia ανακαλύφθηκε το 1892 ή το 1893 από τον Γάλλο σεφ Auguste Escoffier στο ξενοδοχείο Savoy, στο Λονδίνο, για να τιμήσει την αυστραλιανή σοπράνο Nellie Melba.
Peach Melba
Ελαφρύ, δροσερό και εύκολο γλύκισμα, το κατάλληλο καλοκαιρινό επιδόρπιο.
Μερίδες: 6
Συστατικά:
- 500 ml νερό
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ ζάχαρη
- 3 ροδάκινα
- 150 γρ βατόμουρα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- παγωτό βανίλια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Τα βάζουμε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Καθαρίζουμε τα ροδάκινα, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια.
- Ρίχνουμε τα ροδάκινα στο σιρόπι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τα ροδάκινα να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.
- Στο μπλέντερ βάζουμε τα βατόμουρα, την άχνη και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε. Σουρώνουμε τον πολτό πιέζοντας να περάσει ο χυμός από το σουρωτήρι.
- Μοιράζουμε το παγωτό σε μπολ. Βάζουμε ένα κομμάτι ροδάκινο στο καθένα και περιχύνουμε με τη σάλτσα βατόμουρο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μπορούμε τα ροδάκινα να τα κάνουμε από την προηγούμενη και να τα φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε το παγωτό.
Μια διαφορετική πρόταση για τα ροδάκινα είναι αντί να τα βράσουμε στο σιρόπι να τα ψήσουμε στο γκριλ αφού τα έχουμε αλείψει με βούτυρο και πασπαλίσει με ζάχαρη και κανέλα.
And we're back! Slightly delayed, yet, what can I say...we're in no mood for cooking and blogging in the summertime. Most people were on vacation anyway and there is no fun in cooking when it can't be shared with friends.
Even though our summer vacation is over, we're still on summer mode, like the recipe we have for today! I'm sure the older ones among us remember this ice cream dessert we used to order at the ice cream parlour, along with ice cream soda, banana split and others.
Peach Melba is an ice cream dessert, made of peaches, raspberry sauce and vanilla ice cream. According to Wikipedia, it was first introduced in 1892 or 1893 by the French chef, Auguste Escoffier, at the Savoy hotel, in London, in honour of the Australian soprano Nellie Melba.
Peach Melba
A light, refreshing and easy dessert, perfect after a summer meal.
Yield: 6
INGREDIENTS:
- 16 oz water
- 2 tsps vanilla extract
- 3 1/3 oz sugar
- 3 peaches
- 5 oz raspberries
- 1 tsp lemon juice
- 1 2/3 oz icing sugar
- vanilla ice cream
INSTRUCTIONS:
- Measure water, sugar and vanilla in a saucepan. Let simmer for 2-3 min while stirring, until sugar is dissolved.
- Peel and halve peaches, remove pits.
- Transfer peaches to saucepan and let simmer in the syrup for 10-12 min, or until soft.
- Remove saucepan from element and let peaches cool in the syrup.
- Turn raspberries, icing sugar and lemon juice in a blender and purée. Press pulp through a sieve.
- Scoop ice cream into bowls, top with a half peach and generously drizzle with raspberry sauce.
NOTES
Peaches can be prepared one day ahead of time and kept refrigerated until ready to use.
Instead of boiling the peaches in syrup, we can butter them, sprinkle them with sugar and cinnamon and grill them.
Instead of boiling the peaches in syrup, we can butter them, sprinkle them with sugar and cinnamon and grill them.
Καλώς την! Καλό μήνα! Τι όμορφα που είναι αυτά τα ρετρό γλυκά και πόσο ωραία ιδέα θα ήταν κάποια ζαχαροπλαστεία να αρχίσουν να τα ξαναφτιάχνουν. Εγώ μόνο το παγωτό σικάγο πρόλαβα αλλά είμαι σίγουρη πως αυτό θα μου αρέσει εξίσου έτσι φρουτένιο και αρωματικό που είναι. Και πολύ δελεαστικά τα χρώματά του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ Έφη μου καλώς σας βρήκα. Καλό Φθινόπωρο να έχουμε!
ΔιαγραφήΣικάγο και δικό μου αγαπημένο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο γλυκό!! Το ροδακινο γίνεται σαν κομπόστα. Μου αρέσει.
Νομίζω από τα πιο ωραία καλοκαιρινά γλυκά. Δροσερό, νόστιμο κι ευπαρουσίαστο.
Κι ωραίες φωτογρααφίες.
Μπράβο Μαρία!!!
Χαίρομαι που σου αρέσουν οι φωτογραφίες Μάριον! Να είχαμε ένα Σικάγο τώρα :)
Διαγραφή