Εδώ είναι και η Μαρία, μαγειρεύει που και που:))
Πατάτες και γλυκοπατάτες λοιπόν!
Οι γλυκοπατάτες γενικά δε με ξετρελαίνουν αλλά το συγκεκριμένο φαγητό είναι νόστιμο και εμφανίσιμο, ότι πρέπει για ένα γιορτινό τραπέζι.
χρειαζόμαστε
4 κουταλιές βούτυρο
1 μήλο ψιλοκομμένο
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
900 γρ πατάτες
900 γρ γλυκοπατάτες
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
πιπέρι
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το μήλο και τα κρεμμύδια και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 20 λεπτά περίπου. Σε δυο κατσαρόλες βάζουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες χωριστά, με νερό να τις σκεπάζει. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε τις πατάτες χωριστά. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και χτυπάμε με το μίξερ, μαζί με το 1 αυγό, 1 κουταλάκι αλάτι και το εβαπορέ. Προσθέτουμε και το μήλο με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Αν θέλουμε καλύτερα είναι να τα έχουμε λιώσει πριν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τις γλυκοπατάτες, με την πάπρικα, το πιπέρι, τα 2 αυγά και το άλλο 1 κουταλάκι αλάτι. Βάζουμε τα δυο μίγματα σε κορνέ, ή βάζουμε κουταλιές από το κάθε μείγμα και στρώνουμε εναλλάξ σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190β για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.
This is Maria,cooking from time to time..:))
So, potatoes and sweet potatoes for the menu today!
Sweet potatoes don't really "thrill me", however, this particular dish is quite tasty as well as presentable, appropriate for our festive table.
we need
4 Tbsps butter
1 apple, finely chopped
1 onion, finely chopped
2 lbs potatoes
2 lbs sweet potatoes
3 eggs
1/2 cup evaporated milk
2 tsps salt
1 tsp smoked paprika
pepper to taste
Melt butter in non-stick pan, add apple and onion and cook until soft, for about 20 min. Fill two separate pots with water enough to cover potatoes and sweet potatoes. Boil them on high for a few min, then lower to medium temperature and boil for 15-20 min until soft. Drain potatoes separately. Place potatoes,1egg, 1 tsp salt and evaporated milk in a bowl and beat with mixer. Fold in apple and onion and stir to mix well. If desired, we can puree them ahead of time. In another bowl beat sweet potatoes with paprika, pepper, 2 eggs and remaining salt. Using pastry tube, alternate piping potatoes and sweet potatoes, or drop by spoonfuls, into a buttered pan. Bake in pre-heated oven at 375F for 20-25 min, or until they have a light golden colour.
Πατάτες και γλυκοπατάτες λοιπόν!
Οι γλυκοπατάτες γενικά δε με ξετρελαίνουν αλλά το συγκεκριμένο φαγητό είναι νόστιμο και εμφανίσιμο, ότι πρέπει για ένα γιορτινό τραπέζι.
χρειαζόμαστε
4 κουταλιές βούτυρο
1 μήλο ψιλοκομμένο
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
900 γρ πατάτες
900 γρ γλυκοπατάτες
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
πιπέρι
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το μήλο και τα κρεμμύδια και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 20 λεπτά περίπου. Σε δυο κατσαρόλες βάζουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες χωριστά, με νερό να τις σκεπάζει. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε τις πατάτες χωριστά. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και χτυπάμε με το μίξερ, μαζί με το 1 αυγό, 1 κουταλάκι αλάτι και το εβαπορέ. Προσθέτουμε και το μήλο με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Αν θέλουμε καλύτερα είναι να τα έχουμε λιώσει πριν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τις γλυκοπατάτες, με την πάπρικα, το πιπέρι, τα 2 αυγά και το άλλο 1 κουταλάκι αλάτι. Βάζουμε τα δυο μίγματα σε κορνέ, ή βάζουμε κουταλιές από το κάθε μείγμα και στρώνουμε εναλλάξ σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190β για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.
This is Maria,cooking from time to time..:))
So, potatoes and sweet potatoes for the menu today!
Sweet potatoes don't really "thrill me", however, this particular dish is quite tasty as well as presentable, appropriate for our festive table.
we need
4 Tbsps butter
1 apple, finely chopped
1 onion, finely chopped
2 lbs potatoes
2 lbs sweet potatoes
3 eggs
1/2 cup evaporated milk
2 tsps salt
1 tsp smoked paprika
pepper to taste
Melt butter in non-stick pan, add apple and onion and cook until soft, for about 20 min. Fill two separate pots with water enough to cover potatoes and sweet potatoes. Boil them on high for a few min, then lower to medium temperature and boil for 15-20 min until soft. Drain potatoes separately. Place potatoes,1egg, 1 tsp salt and evaporated milk in a bowl and beat with mixer. Fold in apple and onion and stir to mix well. If desired, we can puree them ahead of time. In another bowl beat sweet potatoes with paprika, pepper, 2 eggs and remaining salt. Using pastry tube, alternate piping potatoes and sweet potatoes, or drop by spoonfuls, into a buttered pan. Bake in pre-heated oven at 375F for 20-25 min, or until they have a light golden colour.
Καλημέρα Μαρία! Τι ωραία συνταγή είναι αυτή! Αν δε διάβαζα ότι πρόκειται για φαγητό με πατάτες θα νόμιζα από τη φωτο ότι είναι μπεζεδάκια, χε χε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι περίεργη για τη γεύση που θα δίνει το μήλο! Θέλω πολύ να το φτιάξω αυτό! :)
Θα το δοκιμάσω!!!Καλημέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν γλυκό μου φάνηκε με την πρώτη ματιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία και εμφανίσιμη εκδοχή για τις πατάτες.
Έρχονται και τα Χριστουγεννιάτικα τραπεζώματα και είναι πολύ καλή πρόταση (πρέπει να καλύψω πολλά βίτσια).
Καλημέρα!!
Πραγματικά εντυπωσιακή παρουσίαση και παρά τον λίγο "μπελά" που διαβλέπω στην προετοιμασία, αξίζει τον κόπο νομίζω η όλη προσπάθεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες.
i am drooling over this
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη ιδέα για το γιορτινό τραπέζι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήlooks delicious, sweet potatoes definitely thrill me!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι υπέροχη εμφάνιση! Και σίγουρη επιτυχία! Τα Χριστούγεννα θα είναι στο τραπέζι μου! Ευχαριστώ πολύ! :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ γιορτινό πιάτο! Και μ' αρέσει γιατί χωρίς να είναι πολύπλοκο, είναι πολύ ιδιαίτερο! Εύγε Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή και πολύ εμφανίσημη! Και ταιριάζει με τα κρέατα που σίγουρα θα σερβίρουμε στα γιορτινά μας τραπέζια! Εντυπωσιακότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήμούρλια, και πολύ εμφανίσιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε εμφάνιση σκίζουν! Θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήtis ftiaxnoun suxna edw sto borra aytes tis patataes
ΑπάντησηΔιαγραφήsugnwmh gia th greeklish alla den eimai sto pc
kailoipon :)
So...... pretty and delicious looking. It's funny I did something similar on my blog today! We're thinking alike!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι εντυπωσιακά και σε τίτλο και σε εμφάνιση!!!! και σε γεύση φαντάζομαι
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι αλήθεια δεν σου πολυαρέσουν οι γλυκοπατάτες???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιλάμε τις λατρεύω!!!
Το πιάτο σου είναι άκρως εντυπωσιακό!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Μμμμμ! Τί υπέροχη εμφάνιση!!! Η αλήθεια είναι ότι γλυκοπατάτες δεν έχω δοκιμάσει αλλά θα το κάνω σύντομα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι φανταστική πρόταση ειναι αυτη Μαρία μου, εγώ τρελαινομαι για τις γλυκοπατάτες! Τις προτιμώ αν και ταιριάζουν τέλεια με τις κανονικές πατάτες, οπότε αυτο το ορεκτικό θα ειναι φανταστικο! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιπλοπατάτες, γλυκοπατάτες γενικώς πατάτες είναι το αγαπημένο μου φαγητό.Πολύ ωραία πρόταση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήmia maria ...νοστιμότατο φαίνεται και εμφάνιση τέλεια....ειδικά για το γιορτινό τραπέζι....
ΑπάντησηΔιαγραφήYour potatoes should look very nice on the plate with some roast meat. I've not tried putting apple into mash potatoes, would love to try that!
ΑπάντησηΔιαγραφήDear Mia Maria, These potatoes would grace any dinner table. They are not only delicious, they are beautiful. They are a work of art. Blessings, Catherine xo
ΑπάντησηΔιαγραφήUna novedosa y exquisita forma de preparar las papas,lucen increíble,abrazos y saludos.
ΑπάντησηΔιαγραφήThis is so pretty! And they sound absolutely delicious with the smoked paprika!
ΑπάντησηΔιαγραφήHi Maria-these potatoes look so pretty! At first glance they look like cookies...LOL
ΑπάντησηΔιαγραφήLove the combination of the two potatoes, so creative and elegant. One thing that surprises me is that the white potatoes get the sweet taste, and the sweet potatoes get the savory taste. Makes sense; since one is sweet and the other potato is savory, and you just switched it around for the flavor, and texture?
Beautifully done, with the piping method!
Σας ευχαριστώ για την κοινή χρήση η συνταγή
xoxo
Πολύ ωραίο το πιάτο και νόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Ωραία παρουσίαση Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι έτσι όπως έχεις συνδυάσει και τα δύο είδη πατάτας είναι πολύ ωραίο.
Φιλιά
Πολύ ωραίος ο συνδυασμός τους! Και ωραίο στήσιμο! Εφη
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ όλους! Έχει λίγη διαδικασία είναι αλήθεια αλλά είναι πολύ εμφανίσιμο και αρκετά νόστιμο, να σας αρέσουν οι γλυκοπατάτες!
ΑπάντησηΔιαγραφή