Η συνταγή στα Ελληνικά, πιο κάτω
Just a few more days till Christmas and I'm still running around like a maniac to finish shopping, cooking and adjusting plans for the Holiday season...I sincerely hope you're in better shape ...LOL
I thought I'd post a Quebec recipe today, traditionally served at Christmas time, Christmas Eve to be more precise...When the French migrated to Quebec, they brought with them their favourite recipes from home. Tourtiere was one of them. This savory meat pie is served with ketchup and pickled beets.The crust is preferably made with lard for a flakier result, I, however, made it with butter.
we need
2 lbs ground pork
2 lbs ground beef
1 medium onion, chopped
5 cups water
3 medium potatoes, peeled and sliced
3 Tbsps *pickling spice, tied in cotton bag
2 tsps salt
1/2 tsp pepper
1/2 tsp garlic powder
This Pie crust pastry doubled
*Pickling Spice
6 Tbsps mustard seed
3 Tbsps whole allspice
6 tsps coriander seed
6 whole cloves
3 tsps ground ginger
3 tsps red pepper flakes
3 bay leaves, crushed
3 cinnamon sticks, broken into smaller pieces
Store in an air-tight container, in a cool and dry place
Combine ground pork, beef, onion and water in large pot. Heat to boiling, stirring often. Boil slowly for 15 minutes. Add potatoes and pickling spice. Simmer, covered, for 1 hour. Add salt, pepper and garlic powder. Continue simmering for 1/2 hour. Mash potatoes in pot as well as possible and cool to lukewarm.
Roll out pastry to fit pie plates and fill with meat filling. Dampen edge, cover with rolled pastry and crimp edges to seal. Cut slits on top and bake in pre-heated oven at 400F for about 30 min, or until browned.
Both the pastry and the tourtiere ingredients will yield two pies. If you prefer them with less meat, you could stretch them to four, in which case you'd have to double the pastry recipe. You could prepare them ahead of time and freeze. Serve hot or at room temperature.
Μόλις λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και ακόμα τρέχω σαν τρελή να τελειώσω με τα ψώνια, το μαγείρεμα και τα σχέδια για τις γιορτές....ελπίζω εσείς να είστε καλύτερα...LOL
Σκέφτηκα να γράψω σήμερα μια παραδοσιακή συνταγή του Quebec που σερβίρεται τα Χριστούγεννα, την παραμονή για να είμαι πιο ακριβής. Όταν οι Γάλλοι μετανάστευσαν στον Καναδά έφεραν μαζί τους τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές και μια από αυτές είναι το Tourtiere. Αυτή η πολύ νόστιμη πίτα σερβίρεται με κέτσαπ και παντζάρια τουρσί. Η βάση της πίτας κανονικά γίνεται με λαρδί, ίσως για πιο αφράτο αποτέλεσμα, εγώ όμως την κάνω με βούτυρο.
χρειαζόμαστε
900 γρ κιμά χοιρινό
900 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φλιτζάνια νερό
3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
3 κουταλιές *pickling spice σε ένα τουλπάνι ή διχτάκι
2 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
Αυτή τη ζύμη για τάρτα Χ2
*Pickling Spice
6 κουταλιές σπόρους μουστάρδας
3 κουταλιές ολόκληρο μπαχάρι
3 κουταλάκια σπόρους κόλιανδρου
6 γαρίφαλα
3 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
3 κουταλάκια σπόρους καυτερής πιπεριάς.
3 φύλλα δάφνης σπασμένα
3 ξυλαράκια κανέλας σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και το αποθηκεύουμε σε αεροστεγή συσκευασία σε ξερό μέρος.
Just a few more days till Christmas and I'm still running around like a maniac to finish shopping, cooking and adjusting plans for the Holiday season...I sincerely hope you're in better shape ...LOL
I thought I'd post a Quebec recipe today, traditionally served at Christmas time, Christmas Eve to be more precise...When the French migrated to Quebec, they brought with them their favourite recipes from home. Tourtiere was one of them. This savory meat pie is served with ketchup and pickled beets.The crust is preferably made with lard for a flakier result, I, however, made it with butter.
we need
2 lbs ground pork
2 lbs ground beef
1 medium onion, chopped
5 cups water
3 medium potatoes, peeled and sliced
3 Tbsps *pickling spice, tied in cotton bag
2 tsps salt
1/2 tsp pepper
1/2 tsp garlic powder
This Pie crust pastry doubled
*Pickling Spice
6 Tbsps mustard seed
3 Tbsps whole allspice
6 tsps coriander seed
6 whole cloves
3 tsps ground ginger
3 tsps red pepper flakes
3 bay leaves, crushed
3 cinnamon sticks, broken into smaller pieces
Store in an air-tight container, in a cool and dry place
Combine ground pork, beef, onion and water in large pot. Heat to boiling, stirring often. Boil slowly for 15 minutes. Add potatoes and pickling spice. Simmer, covered, for 1 hour. Add salt, pepper and garlic powder. Continue simmering for 1/2 hour. Mash potatoes in pot as well as possible and cool to lukewarm.
Roll out pastry to fit pie plates and fill with meat filling. Dampen edge, cover with rolled pastry and crimp edges to seal. Cut slits on top and bake in pre-heated oven at 400F for about 30 min, or until browned.
Both the pastry and the tourtiere ingredients will yield two pies. If you prefer them with less meat, you could stretch them to four, in which case you'd have to double the pastry recipe. You could prepare them ahead of time and freeze. Serve hot or at room temperature.
Μόλις λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και ακόμα τρέχω σαν τρελή να τελειώσω με τα ψώνια, το μαγείρεμα και τα σχέδια για τις γιορτές....ελπίζω εσείς να είστε καλύτερα...LOL
Σκέφτηκα να γράψω σήμερα μια παραδοσιακή συνταγή του Quebec που σερβίρεται τα Χριστούγεννα, την παραμονή για να είμαι πιο ακριβής. Όταν οι Γάλλοι μετανάστευσαν στον Καναδά έφεραν μαζί τους τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές και μια από αυτές είναι το Tourtiere. Αυτή η πολύ νόστιμη πίτα σερβίρεται με κέτσαπ και παντζάρια τουρσί. Η βάση της πίτας κανονικά γίνεται με λαρδί, ίσως για πιο αφράτο αποτέλεσμα, εγώ όμως την κάνω με βούτυρο.
χρειαζόμαστε
900 γρ κιμά χοιρινό
900 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φλιτζάνια νερό
3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
3 κουταλιές *pickling spice σε ένα τουλπάνι ή διχτάκι
2 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
Αυτή τη ζύμη για τάρτα Χ2
*Pickling Spice
6 κουταλιές σπόρους μουστάρδας
3 κουταλιές ολόκληρο μπαχάρι
3 κουταλάκια σπόρους κόλιανδρου
6 γαρίφαλα
3 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
3 κουταλάκια σπόρους καυτερής πιπεριάς.
3 φύλλα δάφνης σπασμένα
3 ξυλαράκια κανέλας σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και το αποθηκεύουμε σε αεροστεγή συσκευασία σε ξερό μέρος.
Βάζουμε τους κιμάδες, το κρεμμύδι και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν ανακατεύοντας συχνά. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και το pickling spice και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για μια ώρα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου και κατσαρόλα σιγοβράζουμε για άλλη μισή ώρα. Μέσα στην κατσαρόλα λιώνουμε τις πατάτες όσο μπορούμε και αφήνουμε το φαγητό να γίνει χλιαρό. Απλώνουμε τη ζύμη ώστε να χωράει στο ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση. Βρέχουμε τις άκρες, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και σουρώνουμε λίγο τη ζύμη γύρω-γύρω για να ενωθεί καλά. Χαράζουμε 4 ακτίνες στην επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε στους 200C για περίπου 30 λεπτα, η μέχρι να ροδίσει.
Τα υλικά είναι για 2 κιμαδόπιτες.Αν τις προτιμάτε με λιγότερο κρέας, μπορείτε να φτιάξετε 4, διπλασιάζοντας όμως τη ζύμη. Μπορείτε να τις ετοιμάσετε και να τις καταψύξετε για μετέπειτα χρήση. Σερβίρονται ζεστές η σε θερμοκρασία δωματίου.
Oh my!!!Xara, I just love your traditional meat pie, so flavorful, and delicious! What a work of art, and labor of love you put into this lovely pie with all those amazing ingredients. I would love to be a guest at your Christmas table with all the good food, and desserts you make:DDD
ΑπάντησηΔιαγραφήWishing you, and Maria a Merry Christmas!
Καλά Χριστούγεννα!
Μία κάπως διαφορετική κιμαδόπιτα, η οποία μου φαίνεται εξαιρετική!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές.
Πολύ ωραία ιδέα για το γιορτινό τραπέζι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραια πρεπει να ναι αυτη η πιτα! Γεια στα χερια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα πρόταση!!Καλές γιορτές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩΡΑΙΑ , ΜΑΘΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!
πάρα πολύ ωραία ιδέα...τέλειο συμπλήρωμα για το γιορτινό - και όχι μόνο - τραπέζι,αντί για τις συνηθισμένες τυρόπιτες...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι σε μπουφέ θα την έβγαζα...
κάνω κλόπυ πέιστ τη συνταγή και ευχαριστώ που τη μοιράστηκες...
Καλές και Χαρούμενες Γιορτές και στις δυό σας...-:))
Καλες Γιορτές κορίτσια !!!! Φαίνεται πολύ νόστιμη και εύκολη ! ! ! Για περάστε και μια βολτούλα από το blog μου ...ψαχνω κάποιες ιδέες ακόμα!!! xxx
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπώ τις πίτες!!!Γεια στα χέρια σου..πρέπει να είναι νοστιμότατη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπολύτως του γούστου μου! Καταγράφεται για τις μαζώξεις που έρχονται! Καλές γιορτές να έχουμε κορίτσια! Με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟνειρο θα ειναι Χαρά μου, είμαι σίγουρη! Καλό κουράγιο, όλα θα είναι τέλεια, φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήEnjoy the Holiday season!
Thank you ladies!!
ΑπάντησηΔιαγραφή*CORRECTION* in the pie crust recipe...OOPS
Ευχαριστω σας κοριτσια!! χιχι
*ΔΙΟΡΘΩΣΗ* στη ζύμη τάρτας..ΟΥΠΣ
εξαιρετική πιτούλα, με υγεία να γιορτάσουμε και φέτος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά μου φαίνεται απίθανη, και ξεχωριστή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην αρχή μου φάνηκε μεγάλη η ποσότητα των κιμάδων, αλλά μετά είδα ότι είναι για 2 πίτες!
Καλές γιορτές σου εύχομαι, όλα θα τα έχεις στην εντέλεια!
Φιλιά!
Χαρούλα μου τέλεια η tourtiere και θα την φτιάξω οπωσδήποτε. Ξέρεις την τρέλλα μου με το Κεμπέκ!!! Πολλά φιλιά κι ευχαριστώ που την μοιράστηκες μαζί μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ξεχωριστή συνταγή! Πραγματικά ιδιαίτερη!!! Ειναι μια συνταγή που αξίζει να δοκιμαστεί! Ευχαριστούμε πολύ και καλά Χριστούγεννα!
ΑπάντησηΔιαγραφήI'm so glad you shared! I have been wanting to make this! Sounds hearty and delicious, my family would love it.
ΑπάντησηΔιαγραφήWooow ...que delicia al paladar luce tentadora,abrazos y feliz navidad,hugs,hugs.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ιδιαίτερη συνταγή. Καλές γιορτές και στις δύο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή! Καλές γιορτές!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you all,ladies!ΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ κορίτσια! Φιλάκια!
Wow, I'm speechless with those pastry! Only if I can eat the photo would be great, hahaha.
ΑπάντησηΔιαγραφή