Δεν το έχω το καλλιτεχνικό, δεν το έχω, το έχουμε πια όλοι καταλάβει. Τώρα όμως το αγνόησα το θέμα και έφτιαξα αυτά τα πολύ όμορφα και εύκολα στεφανάκια με σφολιάτα και αμυγδαλόπαστα από τα αμερικάνικα περιοδικά της Χαράς, βασισμένη σε συνταγή της Paula Deen.
χρειαζόμαστε
150 γρ αμυγδαλόπαστα
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλάκια γάλα
1 φύλλο σφολιάτας
ζάχαρη για πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190β. Θρυμματίζουμε την αμυγδαλόπαστα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, τον κρόκο του αυγού και το γάλα. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ένα μείγμα. Εγώ χρειάστηκε να το βάλω στο μικρό μπλεντεράκι που πιστεύω ότι όλοι έχουμε γιατί το μίξερ μου δεν κατάφερνε να την κάνει τη δουλειά. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Το κόβουμε κάθετα στα δύο και απλώνουμε το μείγμα στο ένα. Με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε λίγο λαδώσει για να μην κολλάει πιέζουμε το μείγμα επάνω στη σφολιάτα για να είναι παντού ομοιόμορφο. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό φύλλο και κόβουμε με τον κόφτη που κόβουμε την πίτσα σε λωρίδες 2-2,5 εκ περίπου και μετά στη μέση. Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι, το γυρίζουμε 2-3 φορές, το ενώνουμε και φτιάχνουμε στεφανάκια. Πιέζουμε στην ένωση να κολλήσουν καλά, αλείφουμε με το ασπράδι ελαφρά χτυπημένο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190β για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Διακοσμούμε όπως θέλουμε.
I don't have an artistic flare, I just don't, we all know by now...I totally ignored the subject however, and made these very beautiful and easy wreaths, using puff pastry and almond paste (based on a Paula Deen recipe, from xara's American magazines).
we need
5 oz almond paste
1/4 cup brown sugar
1 egg, separated
2 tsps milk
1 puff pastry sheet
sugar for sprinkling
Pre-heat oven at375F. Crumble almond paste in a bowl, add brown sugar, egg yolk and milk. Beat everything together until well blended. I had to use a mini blender, which I believe we all have, because my mixer didn't do the job. Place the puff pastry sheet on a lightly floured surface. Cut vertically in two pieces and spread mixture over one of them. Using a sheet of parchment paper, coated with non-stick spray, press mixture evenly down on puff pastry. Cover with remaining pastry and cut in 3/4 in - 1 in slices, using a pizza cutter, then cut in the middle. Take one piece at a time, twist 2-3 times and press ends to join well, in order to form little wreaths. Brush with lightly beaten egg white, sprinkle with sugar and bake for 12-15 min or until they have a golden colour. Decorate at will :))
χρειαζόμαστε
150 γρ αμυγδαλόπαστα
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 αυγό
2 κουταλάκια γάλα
1 φύλλο σφολιάτας
ζάχαρη για πασπάλισμα
I don't have an artistic flare, I just don't, we all know by now...I totally ignored the subject however, and made these very beautiful and easy wreaths, using puff pastry and almond paste (based on a Paula Deen recipe, from xara's American magazines).
we need
5 oz almond paste
1/4 cup brown sugar
1 egg, separated
2 tsps milk
1 puff pastry sheet
sugar for sprinkling
Pre-heat oven at375F. Crumble almond paste in a bowl, add brown sugar, egg yolk and milk. Beat everything together until well blended. I had to use a mini blender, which I believe we all have, because my mixer didn't do the job. Place the puff pastry sheet on a lightly floured surface. Cut vertically in two pieces and spread mixture over one of them. Using a sheet of parchment paper, coated with non-stick spray, press mixture evenly down on puff pastry. Cover with remaining pastry and cut in 3/4 in - 1 in slices, using a pizza cutter, then cut in the middle. Take one piece at a time, twist 2-3 times and press ends to join well, in order to form little wreaths. Brush with lightly beaten egg white, sprinkle with sugar and bake for 12-15 min or until they have a golden colour. Decorate at will :))
Τι όμορφα είναι τούτα :)) Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria these are really lovely and festive. A joy to any celebratory table this Christmas.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ! Τι εντυπωσιακα! Κι ας λες εσυ! Αν κατάλαβα καλα, είναι σαν σάντουιτσς ε; Πάνω κάτω σφολιάτα και στη μέση αμυγδαλόπαστα. Σωστά; Πάλι σε μπελά θα με βάλεις! Χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο εσένα Κικίτσα, αμ, εμένα??? Τι ομορφιά είναι αυτό? Εσύ είσαι που δεν το έχεις??χαχαχχ!!! Φιλιά! Εφη
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ομορφα στεφανακι ειναι αυτα? Καταπληκτικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι κι αν λες είναι πανέμορφα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΜΜ! ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!
They look not only beautiful, but delicious and festive!
ΑπάντησηΔιαγραφήMerry Christmas!
δηλαδή αν το είχες το καλλιτεχνικό δαιμόνιο, τι θα βλέπαμε; θέλω ένα ταψίιιιιι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε Μαράκι εκπληκτικά είναι, τι δεν έχεις το καλλιτεχνικό;;; Γεια στα χεράκια σου, και του χρόνου με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιό καλλιτεχνικό δεν έχεις; Αστεία μας λες. Η θέλεις κοπλιμέντα. Και η κατασκευή πρωτότυπη και οι φωτογραφίες πάάάάάρα πολύ ωραίες.Και του χρόνου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέψου και να το χες το καλλιτεχνικό, χα χα χααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦέρε τώρα 2-3 από αυτά τα απαίσια, κακόγουστα, χάλια μαύρα στεφανάκια, για να μάθεις να λες ψέματα:P
Φιλιά Μαράκι!
ποιος το λεει καλε??είσαι σούπερ καλλιτεχνης...κοιτα τι έφτιαξες!...είναι πανεμορφα Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλά κι ευχες για καλες γιορτες
What gorgeous pics you took of the food. Looks insanely delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοσχοβολάει Χριστούγεννα ....και μ αρέσει!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρααααα...
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΕΙΑ ΤΑ Χριστουγεννιάτικα στεφανάκια!!!!!
ΚΑΙ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΛΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚικίτσα έτσι ακριβώς σαν σάντουιτς γίνεται.
Και μη νομίζετε ότι ψάχνω για κομπλιμέντα. Για να στολιστούν αυτά τα λίγα που βλέπετε εδώ, ξέρετε τι αγώνα έκανα;-)
Πολύ όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω αν το έχεις ή δεν το έχεις πάντως αυτά τα στεφανάκια τα πέτυχες το δίχως άλλο! Πολύ γιορτινά και νόστιμα! και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα πάντως στην συγκεκριμένη παρασκευή μου φαίνεται ότι το έχεις το καλλιτεχνικό!! Μπράβο! Πολύ ωραία παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαίρνω ένα-δύο και φεύγω!!!!Πολύ όμορφα!!!Καλό βράδυ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThey are so beautiful, Maria. I've just made some wreath bread as well. Have a joyful Christmas and Great NY! XOX
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πανέμορφα !! Καλά Χριστούγεννα
ΑπάντησηΔιαγραφήhow sweet, you don't see christmas treats like that here. i would love to find time to try it!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε δυο-τρεις μέρες θα παρακαλάω να φύγουν σύντομα τα Χριστούγεννα, για να μην μπαίνω σε άλλους πειρασμούς...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλλιτεχνικό μπορεί εσύ να μην το έχεις Μαρία μας, αλλά εκείνο όλο και κάπου σε γυροφέρνει για να σε κάνει να το αποδεχτείς!
Καλά Χριστούγεννα σε σένα και την οικογένειά σου εύχομαι.
These are almost too pretty to eat! I think I might need to hand them on my Christmas tree!
ΑπάντησηΔιαγραφήHow pretty and Christmassy!!
ΑπάντησηΔιαγραφή