χρειαζόμαστε
3 1/2 - 4 φλιτζάνια αλεύρι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 κουταλάκι σπόρους κύμινου
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
3/4 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι σταφίδες, μαύρες και ξανθές
3 αυγά
1 1/3 φλιτζάνι ξυνόγαλο
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη βρώμη αφού έχουμε κρατήσει μια κουταλιά για πασπάλισμα στο τέλος. Ανακατεύουμε και τις σταφίδες. Χτυπάμε ελαφρά τα δυο αυγά και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε και το ξυνόγαλο και πλάθουμε τη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι ή όσο χρειάζεται για να μην κολλάει στα χέρια. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε τη ζύμη σε μια φρατζόλα ή τη χωρίζουμε και πλάθουμε μικρά σταφιδόψωμα. Βάζουμε σε ταψί ελαφρά λαδωμένο η στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα μαχαίρι κάνουμε ένα Χ πάνω στο ψωμί. Χτυπάμε το τρίτο αυγό και αλείφουμε τη ζύμη. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη βρώμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160β για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να το χτυπήσουμε από κάτω και να κάνει έναν κούφιο ήχο. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.
we need
3 1/2-4 cups all purpose flour
2/3 cup sugar
1 cup old fashioned rolled oats
1 Tbs. caraway seeds
1 Tbs. baking powder
1 tsp. baking soda
3/4 tsp. salt
1 cup raisins
3 eggs
1 1/3 cups buttermilk
Reserve 1 Tbs. oats. In large bowl combine 3 1/2 cups flour, sugar, caraway seeds, baking powder, soda, salt and remaining oats. Toss in raisins. Beat 2 eggs lightly and add them to the mixture. Add buttermilk and knead dough. Add remaining flour or as much as needed until dough doesn't stick to the hands. On lightly floured surface shape dough into one loaf or divide and shape into smaller loaves of raisin bread. Line pan with baking paper or grease it and place raisin bread.Using a sharp knife,carve an X on the bread. Beat the third egg and brush the dough with it.Sprinkle with reserved oats. Bake in pre-heated oven at 325F for about 1 hour or until it makes a hollow sound when tapped on bottom. Allow to cool and slice.
Πολύ αγαπημένο του γιου μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ
Το ΛΑΤΡΕΥΩ το σταφιδόψωμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Μαρία μου μοσχοβόλισε μέχρι εδώ και μου έφερε πολλές αναμνήσεις.. Διάβασμα πανελληνίων αγκαλιά με σταφιδόψωμο στις 5 το πρωί πριν να πάω στο σχολείο.. Απο τις πιο δυνατές μυρωδάτες αναμνήσεις..!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
What a lovely recipe! We have been having raisin toast for a while and I should try this for a great afternoon tea.
ΑπάντησηΔιαγραφήEste pan es una verdadera delicia,estupenda y muy linda receta,abrazos grandes.
ΑπάντησηΔιαγραφήWould be my favorite thing to eat first thing in the morning with a huge cup of java
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα το κλικ μου το έκαναν η βρώμη και οι σπόροι κύμινου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να γίνεται πολύ ωραίο πάντως, μου αρέσουν αυτές οι "τσαχπίνικες" πινελιές στις συνταγές σου που κάνουν τη διαφορά!
Καλό Σ/Κ!
Μμμμμμ! μυρίζει τέλεια κι αυτή η γεύση της σταφίδας...με ξετρελλαίνει! Τόσο νόστιμο και τόσο υγιεινό (λατρεύω τη βρώμη και τις σταφίδες)!!! Γειά στα χεράκια σου Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό Σ/Κ
Μαρία τι ωραίο σταφιδόψωμο είναι αυτό και πόσο θα μοσχομυρίζει!! Δεν είμαι οπαδός των τσουρεκιών και των συναφών ψωμιών, αλλά μια φετούλα θα την ήθελα τώρα με τον καφέ μου. Με ξεσήκωσες! Το κύμινο, βλέπεις, μου έκανε κλικ:-) Καλό Σαββατοκύριακο Άννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν τα σταφιδόψωμα! Στο εξής θα αντικαθιστώ το ξυνόγαλο με κεφίρ αφού το δοκιμασω πρώτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήτι μου κάνεις!ειναι το αγαπημένο μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλό μου φαίνεται... υπάρχει τρόπος να ανικατασταθούν τα αυγά....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιλικρινά το λατρεύω το σταφιδόψωμο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκάκι που μου ξυπνάει μόνο όμορφες αναμνήσεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι τους σπόρους κύμινου που τους βρίσκεις??
Πολλά φιλιά!
I love thought of a morning pick me up This plum bread sounds delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημενο και τρωγεται το ατιμο χωρις να το καταλαβεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιοτατο!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχομαι μια καλη χαμογελαστη εβδομαδα με τα λιγοτερα προβληματα.Να εισαι καλα!!
Τι ωραίο Μαράκι μου !!!! Σήμερα κιολας που δεν δουλεύω θα το φτιάξω!! Φιλάκια πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα
Α! τα κιλά Μαρία μου, είναι μια αξιοποίηση χρόνου, επιμονής, υπομονής και χρήματος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σωστά πολύ σωστά το τοποθετείς το θέμα, όσο για το σταφιδοψωμάκι πολύ-πολύ νόστιμο ειδικά άμα είναι φρέσκο και ζεστούτσικο.
What an unusual and different raisin bread recipe...without the yeast, sounds easier. Also the addition of the caraway seeds, which I love so much is a nice combination with raisins, and oats. A must try! Lovely:DDD
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks for sharing...Maria, and Xara!
xoxo
δεν έχω προσπαθήσει ποτέ να φτιάξω αν και μου αρέσει πολυ....
ΑπάντησηΔιαγραφήλες?????????
Πράγματι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα μοσχομυρωδάτο φρέσκο σταφιδόψωμο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήmia δεν ξέρω αν μπορούν να αντικατασταθούν τα αυγά. Η Κική από τη "Mικρή κουζίνα" στο βιβλίο της που έχει σταφιδόψωμο με μαγιά δεν έχει αυγά αλλά εγώ δεν το έχω φτιάξει.
ΕΛΕΝΑ τους σπόρους κίμινου τους έχω πάρει από το Μπαχάρ.
ζαχαρούλα, φτιάξε το και πες μου εντυπώσεις:)
i love raison bread, looks so good!!
ΑπάντησηΔιαγραφήYour bread looks so soft and scrumptious! I love raisin bread especially toasted!
ΑπάντησηΔιαγραφή