Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

BBQ Rubs/ μείγμα μπαχαρικών για BBQ



Taken from "First" magazine (July 2010) these rubs, will surely send your metabolism soaring and will give your palate a good "tingling" ...Risking an almost definite disapproval by my "not so hot spiced" inclined better blog half (I won't mention any names:) I present them to you:
                                                     
FOR STEAK: Texas Lone Star Rub (makes 1 cup)
1/4 cup kosher salt
1/4 cup  cracked black pepper
2 Tbsps Paprika
1 1/2 Tbsps chili powder
1 Tbsps garlic powder
1 Tbsps  cayenne pepper
2 tsp ground cumin,
2 tsp dried oregano 
2 tsp dried thyme

In bowl, combine all ingredients.Transfer to airtight container and store in a cool place.

FOR CHICKEN AND RIBS: Kansas City Dry Rub (makes 3/4 of a cup)
1/4 cup packed brown sugar
2 Tbsps paprika
2 Tbsps smoked Spanish paprika
1 Tbsp ground black pepper
1 Tbsp garlic powder
1 Tbsp chili powder and
1 Tbsp onion powder
1 tsp cayenne pepper
2 tsp kosher salt

In bowl, combine all ingredients. Transfer to airtight container and store in cool dry place.

FOR PORK: Memphis-Style Rub (makes 2/3 cup)
1/4 cup sweet paprika
1 1/2 Tbsps coarsely ground black pepper
1 Tbsp granulated sugar
1 Tbsp  kosher salt
1 Tbsp  packed brown sugar
1/2 Tbsp celery salt
1/2 Tbsp cayenne pepper
1/2 Tbsp garlic powder
1/2 Tbsp dry mustard
1/2 Tbsp ground cumin

In bowl, combine all ingredients. Transfer to airtight container and store in cool dry place.
Are you ready for a barbecue yet???
Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο σε όλους! Στο περιοδικό " first" του Ιουλίου 2010, είχα βρει αυτά τα μείγματα μπαχαρικών που πιστεύω ότι θα ανεβάσουν το μεταβολισμό σας και θα "γαργαλήσουν" τον ουρανίσκο σας. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι το έτερον ήμισυ του blog δε θα επικροτήσει τις καυτερές προτάσεις μου αλλά την αγνοώ και προχωρώ:)

ΓΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ: Texas Lone Star Rub (1 φλιτζάνι)

1/4 φλιτζάνι χοντρό αλάτι
1/4 φλιτζάνι μαύρο τριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές πάπρικα
1 1/2 κουταλιές σκόνη τσίλι
1 κουταλιά σκόνη σκόρδο
1 κουταλιά πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια τριμμένο κύμινο
2 κουταλάκια ρίγανη
2 κουταλάκια θυμάρι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε σε ξηρό και δροσερό χώρο.

ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΑΪΔΑΚΙΑ: Kansas City Dry Rub (3/4 φλιτζάνι)

1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές πάπρικα
2 κουταλιές καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι τριμμένο
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά σκόνη τσίλι
1 κουταλιά σκόνη κρεμμυδιού
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια χοντρό αλάτι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε σε ξηρό και δροσερό χώρο.


ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ: Memphis-Style Rub (2/3 φλιτζάνι)

1/4 φλιτζάνι γλυκιά πάπρικα
1 1/2 κουταλιά χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά χοντρό αλάτι
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλιά σέλερυ μπαχαρικό
1/2 κουταλιά πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλιά σκόνη μουστάρδας
1/2 κουταλιά τριμμένο κύμινο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε σε ξηρό και δροσερό χώρο.
Είσαστε έτοιμοι για BBQ λοιπόν;

15 σχόλια:

  1. Χαρά μου πεθαίνω για καυτερα! Τέλειες οι σάλτσες για μπάρμπεκιου!
    Ηθελα να σου πω οτι δημιουργείται τώρα το Canada Food Bloggers Association μπορει και να το ξέρεις, απλά είπα να σου το αναφέρω γιατι φυσικά το blog σας έχει σχέση και με Καναδά..
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1000 ευχαριστώ γι αυτό το post! Βαρέθηκα το θυμάρι και τη ρίγανη με αλατοπιπερο που βάζω συνήθως! Τη χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλό μήνα! Υπέροχη ανάρτηση, πολύ χρήσιμη και πολύ ενδιαφέρουσα κι ότι το Σ/Κ θα έχουμε μπάρμπεκιου... Ευχαριστώωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα, Καλό Μήνα κορίτσια!!!
    Πολύ ωραία ανάρτηση, λατρεύω τα πικάντικα και ειδικά τη σάλτσα BBQ...

    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. haha love your intro, my better half would love them :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς και το δικό μου έτερον ήμισυ δεν θα χαρεί αν τα δοκιμάσει, αλλά εγώ αγαπάω τα καυτερά!!
    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ !!!!!!!!!!!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ . ΕΙΜΑΙ Η ΕΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ααααα... και σε μας αρέσουν τα πικάντικα, καλά κάνεις και αγνοείς το έτερόν σου ήμισυ χα χα χαα!
    Καλό μήνα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλο μηνα με ωραια μαγειρεματα!μου αρεσουν πολυ τα μπαχαρικα, πολυ ωραια προταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ μπορεί και να μείνω νηστική αν δω καυτερά...αλλά υπάρχουν αλλες ψυχές εδώ μέσα που θα έκαναν τούμπες!!!

    Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο!!!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. I am always on the lookout for new dry rub recipes... they look great.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πωωωω πωωω τι παλι τουτο !!!!!τρελενομαι για τετοιες γευσεις!!!θα τα σημειωσω οοοολαααα!!!!
    Να σαι καλα και να σε βρει ενα ομορφο ξεγνοιστο και δημιουργικο φθινοπωρο!!!!!
    φιλια πολλα χ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Bookmarked this page for all these amazing rubs! I am so thrilled, and will want to make these to pack in jars to keep in the fridge.
    Thank you so much, for sharing these recipes!
    Hugs,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέλεια παιδια ευχαριστουμε πολυ
    ετσι για να ξεφυγουμε απο τα ιδια και τα ιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή