Η συνταγή γράφει 1 κουταλάκι φρέσκο και εγώ έβαλα 1/2 κουταλάκι ξερό, από ότι φαίνεται ήταν πολύ.
χρειαζόμαστε
1 μεγάλο ή δυο μικρότερα ροδάκινα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (εγώ έβαλα μαϊντανό)
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ξύσμα από φρέσκο τζίντζερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
6 κομμάτια στήθος ή μπούτι κοτόπουλου
μπαχάρι τριμμένο
σκόνη σκόρδου
θυμάρι
κανέλα
καυτερή πάπρικα
αλατοπίπερο
1 κουταλιά σκούρα ζάχαρη
1 κουταλιά σόγια
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ροδάκινο, την ντομάτα, το κρεμμύδι, κόλιανδρο, τζίντζερ, χυμό λεμονιού και το 1/2 κουταλάκι αλάτι.
Σε άλλο μικρό μπολάκι ανακατεύουμε μπαχάρι, σκόρδο, θυμάρι, κανέλα, παπρικα, αλατοπίπερο (όλα μαζί να είναι περίπου 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού) με τη ζάχαρη και τη σόγια να γίνει μια πάστα. Δεν είναι πολύ καυτερό το μείγμα, τουλάχιστον έτσι όπως το έκανα εγώ (είμαι σίγουρη ότι η Χαρά δε συμφωνεί καθόλου μαζί μου:) Αλείφουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ψήνουμε στην ψηστιέρα ή στο φούρνο στους 200β. Σερβίρουμε με τη σάλτσα ροδάκινου και όσο και αν σας κάνει εντύπωση είναι πραγματικά πολύ γευστικός συνδυασμός.
Το μπαχαρικό για το κοτόπουλο που γράφει το περιοδικό είναι 2 κουταλάκια jerk seasoning. Με βάση λοιπόν τις διάφορες συνταγές που βρήκα, έφτιαξα το μείγμα όπως το ήθελα εγώ.
1 large ripe peach, pitted, diced
1 large tomato diced
1/2 chopped onion
2 Tbs. chopped fresh cilandro
1 Tbs. lemon juice
1 tsp grated fresh ginger
1/2 tsp. salt
6 chicken breasts or thighs
ground allspice
garlic powder
thyme
cinnamon
hot paprika
salt and pepper to taste
1 Tbsp brown sugar
1 Tbsp soya sauce
In bowl, combine peach, tomato, onion, cilantro, ginger, lemon juice and 1/2 tsp of salt. In another bowl, mix allspice, garlic, thyme, cinnamon, paprika, salt and pepper (all spices should yield about 1 1/2tsps) with sugar and soya, to form a paste. It's not a very hot combination, at least the way I made it. (I'm pretty sure Xara totally disagrees with me) Baste the chicken with it and BBQ or bake in the oven at 400F. Serve with peach salsa and you'll have a surprisingly easy combination indeed.
The spice for the chicken mentioned in the magazine, is 2 Tbsps of jerk seasoning. Based on the various recipes I found, I adjusted the spice mix the way I preferred it.
wow!!!!πολυ εξωτικο!!! τελειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, έχω πάρει παιδάκια κοτόπουλου για μαζί μας πρέπει να οργανωθώ για τα υπόλοιπα υλικά για΄τι στο χωριό που να τα βρω
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά.
Γεια σου Μαρία, δεν τρώτε καρπούζι με φέτα!!??!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια ειναι οτι τα γούστα στη γέυση ειναι αρκετά προσωπικό θέμα, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν τρώω και εγώ, ο άντρας μου δε.. δεν τρώει τα μακαρόνια!
Πολύ ωραία η συνταγή, τωρα που ηρθα και εγώ εδώ, βλέπω στο food network μαγειρικές εκπομπές και ειναι τρελοι οι άνθρωποι με το τζίντζερ.. Το βάζουν πάρα πολύ και σε μεγάλες ποσότητες..
Εγώ το έχω βάλει φρέσκο στην κατάψυξη (και αυτο εδώ το είδα) και οποτε ειναι να το χρησιμοποιήσω τρίβω λίγο στο εργαλείο για το ξύσμα..
Φιλάκια πολλά!
Exquisito y contundente plato muy bien elaborado,abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμμ! Είναι πολύ κακό που εγώ λατρεύω τα φαγητά με φρέσκα φρούτα;;; Υπέροχο φαίνεται και είναι..... Τέλειο, γειά στα χέρια σας!!!! Να πάρω λίγο; Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήνα και μια συνταγή με κοτόπουλο που μπορώ να φάω! Thanks κοριτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήMy favorite part of the chicken is the drumstick, and this recipe is so beautiful and colorful with the peach salsa. I love the way you adjusted the seasoning for what it called for, the jerk seasoning.
ΑπάντησηΔιαγραφήThis, surely is a must for my chicken recipe collection. Thanks for sharing, Maria, and Xara!
xoxo
εγω εχω τρελα για φαγητα με φρουτα..θα την δοκιμασω με στην εβδομαδα την συνταγη σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο επιφυλακτική με τα φρούτα στα φαγητά, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, αλλά μια δοκιμή δεν βλάπτει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Such a beautiful fruit topping to go with the spicy chicken! I do like most fruit with my savory meals - peach and chicken is a good combo!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο και εξωτικό, εμένα μ΄αρέσουν οι συνδυασμοί φρούτων και κρέατος, και θα το δοκιμάσω οποσδήποτε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Αν, το ροδάκινο είναι και νεκτραρίνι που είναι λίγο ξυνούτσικο στην γεύση, νομίζω πως θα είναι άκρως πρωτότυπο πιάτο Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια καποιο λογο δε μπορω να σου αφησω μνμ μεσω του blogger και σου ξαναγραφω ως ''Ανωνυμος''. Σούπερ η συνταγή. Το ροδακινο ή νεκταρίνι είναι όντως εκπληκτικός συνδιασμός μην το φοβηθεί καμιά σας!Δειχνει λαχταριστο!
ΑπάντησηΔιαγραφήfoivi geller
I was introduced to peach salsa years ago while working as a white water rafting guide. A local B&B would sometimes cater meals for us to carry down the river for our guest. I love your combination with the baked chicken.
ΑπάντησηΔιαγραφήHi Maria, and Xara-I posted the award, and will be paying it forward later today! I really love it, and thank you so much for honoring me with it!
ΑπάντησηΔιαγραφήxoxo
Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Ελπίζω αν το δοκιμάσετε να σας αρέσει όσο και εμάς. Και το νεκταρίνι θα πηγαίνει πολύ, όπως είπαν τα κορίτσια.
ΑπάντησηΔιαγραφήEri κάπου και εγώ στα περιοδικά της Χαράς το είχα διαβάσει πολύ παλιά και το έτριψα και το έβαλα στην κατάψυξη, νομίζω ότι ολόκληρο όπως το κάνεις εσύ θα είναι καλύτερα. Πάντως δίνει ωραία γεύση.
Λατρεύω τα φρούτα στα φαγητά! Σημειώνωωωω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι πολύ νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήτα φαγητα, και ιδιαιτερα το κρεας με τα φρουτα δεν τα γνωριζα, αρχισα να τα μαθαινω απο τον συζυγο και απο εναν φιλο απο sri lanka.
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτο πριν απο διαφορα χρονια. απο τοτε δεν υπαρχει περιπτωση να σερβιρω βραστο η ψητο χωρις φρουτα φιαγμενα με διαφορους τροπους.
η προταση σου ειναι ενδιαφερουσα.