χρειαζόμαστε
3 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα
100 γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια
1 1/3 φλιτζάνι ξινόγαλο
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί cheddar
1 αυγό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι, τη μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα, μέχρι να γίνει το μίγμα σαν χοντρά ψίχουλα. Κρατάμε δυο κουταλιές από το ξινόγαλο, ρίχνουμε το υπόλοιπο στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Συνήθως δεν έχω ξινόγαλο στο σπίτι. Όπως έχω ξαναπεί λοιπόν, βάζω 1 κουταλιά ξύδι μέσα στο απαιτούμενο γάλα της συνταγής και το αφήνω για 5 λεπτά. Ξινόγαλο μπορεί να μην είναι αλλά κάνει την ίδια δουλειά. Προσθέτουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το ένα φλιτζάνι από το τυρί, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το δυόσμο. Πλάθουμε σε μαλακή ζύμη, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Σε αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη αλλά σε ένα αρκετά παχύ κομμάτι (περίπου 2 εκ). Κόβουμε με κουπ πατ στρογγυλό και βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο ξινόγαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220β για 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε άλλα 4-5 λεπτά.
Σας εύχομαι να περνάτε καλά όπου και να βρίσκεστε!
We'll be away for a few days, so we'll treat you with these easy and tasty cheese biscuits. I used cheddar but they're equally good with kaseri or any soft gruyere.
We need
3 1/4 cups of flour
1 Tbsp baking powder
1 tsp salt
1/2 tsp baking soda
3 1/3 oz cold butter, cut up in cubes
1 1/3 cups sour milk
1 1/2 cups grated cheddar cheese, divided
1 egg
2 green onions, finely chopped
fresh mint leaves, finely chopped(optional)
In a bowl, blend butter with flour, baking powder, salt and soda until it resembles coarse crumbs. Reserve 2 Tbsps sour milk and add the rest to flour mixture and stir. I usually have no sour milk at home. As I've mentioned before, I add 1 Tbsp vinegar to the milk required in the recipe, and let stand for 5'. It may not be exactly sour milk but it works all the same. Add egg slightly beaten, one cup of cheese, onions and mint. Knead into a soft dough, adding more flour, if necessary. On floured surface, roll out the dough to a 3/4 inch thick layer. Cut out discs using round cookie cutters and place on a cookie sheet covered with parchment paper. Brush with remaining sour milk and bake in preheated oven at 425F for 15'. Sprinkle with remaining cheese and bake for 4'-5' more.
I wish you a great time, wherever you may be!
I wish you a great time, wherever you may be!
Σωστά Μαρία μου!!αυτά τα ψωμάκια έχουν την λογική του ψωμιού που φτιάχνω κάποιες φορές, δηλαδή ξινό (γιαούρτι, ξυνόγαλα) με σόδα το οποίο κάνει θαύματα και είναι και πεντανόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές διακοπές να έχετε και καλό μήνα.
Καλό Μήνα και να περάσετε καλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικά!!! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περάσετε τέλεια!
Ευχομαι καλή ξεκούραση, να περάσετε υπέροχα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ψωμάκια λαχταριστά !!!!
Hmm, those cheesy biscuits look delicious! Yum~
ΑπάντησηΔιαγραφήΜας αποχαιρετάς τυρονόστιμα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περάσεις πολύ όμορφα Μαράκι, καλές διακοπές, καλή ξεκούραση!!
Φιλάκια!
Λαχταριστά φαίνονται τα τυροψωμάκια, τρώγονται και για καλοκαιρινό μπυρο-μεζεδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές διακοπές εύχομαι, καλή ξεκούραση και τα ξαναλέμε με νέες νοστιμιές! :)
Πέρασα κι εγώ για το ψωμάκι μου!!! Υπέροχα φαίνονται!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περάσετε πολύ όμορφα, να ξεκουραστείτε και να επιστρέψετε δυναμικά με ωραίες ιδέες όπως πάντα!
Φιλιά
Maria-I love your cheddar biscuits, I would surely use the mint, as well. The biscuits look so flaky and light.
ΑπάντησηΔιαγραφήI also use the same method for sour milk with the white vinegar added to the milk "great minds think alike"
Thank you for sharing...have a wonderful week!
xoxo
They look so good, I love cheesy biscuits!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστά τα τυροψωμάκια σας... μπαίνουν στα υπόψιν για πικνικ ή σνακ τέλειο! Καλά να περάσετε Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσετε και με το καλό να επιστρέψετε! Ωραιότατα τα ψωμάκια.Λαχταριστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ !!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήthese look really good!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΛΙ θα φτιάχνω ψωμάκια σου! Με παχαίνεις! χαχα! Καλά να περάσετε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για τυροψωμάκια και αυτά δείχνουν υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές διακοπές, να περάσετε όμορφα!
Καλό μηνα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρεπει να ειναι νοστιμότατα!!
Καλές διακοπες
Καλά να περάσετε Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα ψωμάκια υπόσχονται νοστιμιά απίστευτη και θα δοκιμαστούν οπωσδήποτε!!! Με το τσένταρ πρέπει να είναι τέλεια, τσένταρ θα βάλω κι εγώ!!!
Καλές διακοπούλες και καλή ξεκούραση!
Εφη
The cheesy biscuits look like they would just melt in your mouth! So delectable!
ΑπάντησηΔιαγραφήThese look like a hearty breakfast. I also think the mint is a great addition.
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ καλη ιδέα....να περάσετε όμορφα....
ΑπάντησηΔιαγραφήβρήκα λοιπόν τι θα φτιάξω για να "μασουλάω" στην δουλειά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαληνύχτααααα...
νόστιμα μπισκότα πολύ πρωτότυπο, πολύ ωραία εμφάνιση, αγκαλιές
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλές καλημέρες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμα!!!!!!
Καλό υπόλοιπο ξεκούραστων διακοπών!!!!
Φιλιάααα πολλάαα!!!
καλά να περνάς!!!!
:))