Vegetable Medley/Τουρλού λαχανικών

I strongly believe that this dish is just perfect for a hot summer day, appealing to the eye due to the variety of colors, and easy to digest. I like using a lot of different veggies, but one can add or take out according to their taste :P

We need
1 large onion, chopped
4 garlic cloves, chopped
1 large eggplant, cut in 3/4 in.cubes
4 zucchini, sliced in 1/3 in. rounds
1 large green bell pepper, cut in 1/2 in. squares
1 large red bell pepper, cut in 1/2 in. squares
8 large white mushrooms, sliced
2 large potatoes, cut in 1/2 in. cubes
2 tomatoes, coarsely chopped
5 sprigs fresh parsley, chopped (or 1 1/2 Tbsps dried)
3/4 cup olive oil
1 1/2 cups strained tomatoes
2 bay leaves
1 1/2 tsps dried basil
1 tsp dried thyme
1 tsp sugar
salt and pepper to taste
2 cups of lukewarm water, if necessary

In very large pot heat oil and saute all vegetables for 6-8 minutes, stirring constantly. Add strained tomatoes, herbs and spices and mix well. Add some water and cover to cook over medium heat, until potatoes are ready, about 40'. Check during cooking, to add water if necessary. Serve as a main or side dish, accompanied by Greek feta and lots of bread for dipping. SLURP !
Πιστεύω ότι αυτό το φαγητό είναι το καλύτερο για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, πολύ εμφανίσιμο με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και αρκετά ελαφρύ. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ πολλά διαφορετικά λαχανικά αλλά μπορεί κανείς να προσθέσει όποια λαχανικά θέλει.

χρειαζόμαστε
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
4 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
4 μεγάλα άσπρα μανιτάρια σε φέτες
2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
2 ντομάτες χοντροκομμένες
3 κουταλάκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή 1 1/2 κουταλάκι ξερό
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλάκια φρέσκο βασιλικό ή 1 1/2 κουταλάκι ξερό
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό αν χρειαστεί

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονσέρβα, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν οι πατάτες, περίπου 40 λεπτά. Αν χρειαστεί ρίχνουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος λίγο νερό ακόμη. Σερβίρεται σαν κύριο πιάτο ή συνοδευτικό με φέτα και αρκετό ψωμί για βούτες. Σλουρπ:Ρ

12 σχόλια:

  1. Αγαπημένο μας! Και τα μυρωδικά το κάνουν τέλειο!Γειά στα χεράκια σου Χαρά!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένο φαγητό του καλοκαιριού! Με τις ντομάτες της εποχής, μπόλικη πράσινη πιπεριά και μελιτζάνες φλάσκες το τρώω μετά μανίας!

    Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι η μετάφρασή του στα αγγλικά θα ήταν vegetable medley, χε χε!
    Καλό μεσημέρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως να μην ειναι νόστιμο ενα τέτοιο πανέμορφο καλάθι με λαχανικά μαγειρεμένο?? You cant go wrong! Φιλάκια απο Τορόντο, νομίζω ότι μοσχοβολάει τουρλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο το τουρλού, από τα αγαπημένα μου φαγητά.
    Κάτι σας περιμένει μετά τα καλαθάκια σφολιάτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μπριάμι της κατσαρόλας που λέω εγώ! Πολύ ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τα καλύτερα καλοκαιρινά πιάτα, σαν το μπριάμ που φτιάχνω στο φούρνο...
    Θαύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστω!

    Μου ανοιξε η ορεξη εδω!

    ... και να μου εστελνε καποιος ενα τετοιο πιατο ... τα παιδια μου δεν τρωνε τουρλου κι ετσι δεν φτιαχνω! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. I could eat this wonderful medley of vegetables every day, and never get tired of it!
    Love the recipe...it is a keeper for sure!
    Thank you for sharing, my dear friend:D
    xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τετοιου ειδους φαγητα ειναι τα καλυτερα κατα την δικη μου αποψη..γεια στα χερακια σου!!!Νοστιμοτατο!!!Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρακι χρονια σου πολλα πολυχρονη και οτι επιθυμεις...καλα να περνας,φιλια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή