Χρόνια πολλά σε όσους γιόρταζαν και να είμαστε όλοι πάντα καλά. Άντε και να μαζευόμαστε σιγά σιγά, γιατί πολύ ερημιά έχει πέσει:))
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
200 γρ μπισκότα σοκολάτας γεμιστά τριμμένα
1/4 φλιτζάνι λιωμένη μαργαρίνη
1 κουταλάκι γλυκού λικέρ ή κονιάκ
τριμμένο φουντούκι
1 κουταλάκι άχνη ζάχαρη
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και το λικέρ. Τα στρώνουμε σε μια φόρμα στρογγυλή η τετράγωνη. Καλό είναι να έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη από κάτω για να βγει μετά πιο εύκολα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ζαχαρούχο με την πραλίνα φουντουκιού. Σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε με το μίξερ 2 φλιτζάνια από την κρέμα γάλακτος σε μαλακή σαντιγί. Τη ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν θέλουμε ρίχνουμε τριμμένο φουντούκι. Στρώνουμε ένα φλιτζάνι από την κρέμα στη βάση των μπισκότων και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη. Βάζουμε και το υπόλοιπο μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε και αυτό στην κατάψυξη για μια ώρα. Το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ άλλη μια φορά, (αν και αυτό το μείγμα τελικά δεν κάνει καθόλου πάγο) και το στρώνουμε στη φόρμα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με ένα κουταλάκι άχνη ζάχαρη σε σαντιγί και όταν είναι να σερβίρουμε το γλυκό κάνουμε σχέδια με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι.
I'm baaack!!It took a little longer but.. here I am!Naturally my comeback is accompanied by dessert..Today's treat is this very easy frozen dessert with a biscuit base and a very tasty frozen cream that can also be served as an ice cream,without the base..
we need1 can sweetened condensed milk
1/2 cup hazelnut-chocolate spread
2 1/2 cups heavy cream
7 oz ground cream filled chocolate cookies
1/4 cup melted margarine
1 tsp liqueur or brandy
ground hazelnuts
1 tsp icing sugar
Mix biscuits with margarine and liqueur.Spread on bottom of round or square pan.It's better to cover the bottom of the pan with either aluminum foil or plastic wrap in order to remove the dessert easier.In bowl, mix well the sweetened condensed milk with the hazelnut-chocolate spread.With mixer, beat two cups of the heavy cream until soft peaks form.Fold in the milk and gently stir to combine ingredients.Add some ground hazelnuts,if desired.Spread one cup of the mixture on the biscuit base and freeze.Freeze remaining mixture for 1 hour,then remove from freezer and beat with mixer once more,(even though this mixture doesn't freeze) then spread in frozen pan.Cover and return to the freezer for at least 8 hours.Whip remaining cream with icing sugar and, just before serving,decorate dessert with whipped cream and ground hazelnuts.
Χρόνια Πολλά και καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια σου πολλά και Καλά Μαράκι μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήεξαιρετικό το γλυκό σου,δροσερό και εύκολο...
με βάζεις σε πειρασμό να το φτιάξω κι επειδή είμαι επιρρεπής στους πειρασμούς,πάω να πάρω πραλίνα επί τόπου...-:))
Πεθαινω..........προλαβαινω να το φτιαξω μου φαινεται...παω σουπερ μαρκετ...
ΑπάντησηΔιαγραφή:))))
φιλια
Μαράκι Χρόνια σου Πολλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι πάντα καλά, γερή, δυνατή και δημιουργική!
Το γλυκό σου είναι υπέροχο πραγματικά! Έχω και αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού οπότε θα το φτιάξω οπωσδήποτε!
Φιλιά πολλά!
Μαρία μου χρόνια πολλά και καλά! Τέλειο το γλυκό σου...κι έχω μια αδυναμία στην πραλίνα φουντουκιού... φαίνεται εξ άλλου από την τούρτα της αδερφής μου χαχαχαχα! Πολλά φιλιά και του χρόνου να είσαι καλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Μαράκι μας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο γλυκό σου είναι ότι πρέπει για να μου χαλάσει την δίαιτα.
πολλά φιλιά
Και τώρα που επιστρέψαμε αδυνατισμένοι από τα μπάνια και τους περιπάτους στην εξοχή (λέμε τώρα :-Ρ) ένα περιποιημένο γλυκό/τούρτα παγωτό σαν αυτό που έφτιαξες, επιβάλλεται! Μιάμ! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια σου καλά, πάντα όμορφα να περνάς! :)
Χρόνια πολλά Μαρία, το γλυκό σου νόστιμο και δροσιστικό. Μην ανησυχείς προς το τέλος Αυγούστου θα είμαστε σύσσωμοι και τότε ποιος μας πιάνει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρος το παρόν τελώ υπό διακοπές!!
Φιλιά πολλά
Χρόνιααα πολλάαα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ ωραίο!!!'Ειδικά με την πραλίνα...
Παίρνω ένα κομμάτι!!!
Καλά να περνάς!!!
:))
Xronia polla kai kala!!! :))))) ma ti peirasmos einai aytos!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο κέρασμα! Χρόνια πολλά Μαράκι μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήWelcome back, i want some please!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis really looks incredibly good. Save a piece for me! Have a great day. Blessings...MAry
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται καταπληκτικο!!!Πάω να πάρω τα υλικά να το φτιάξω!!!Τέλειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria-Such a gorgeous and easy dessert, and oh, so mouthwatering delicious! I would love a nice piece of that right now...sure put a smile on my face!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you for your kind concern of care, and your prayers, which I'm sure have worked. After several days, I am finally starting to be able to use my right arm...with caution. Such a painful and scary experience!
Για του λόγου το αληθές πήγα αμέσως μετά στο σούπερ και πήρα τα υλικά και το έφτιαξα!!!Είναι καταπληκτικό και σαν παγωτό και σαν μους πριν παγώσει!!!Επειδή βαριόμουν δεν το ανακάτεψα στη μία ώρα αλλά πάγο δεν έπιασε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για τη συνταγή!!!Οι δικοί μου την τίμησαν και με το παραπάνω!!
Χαχα, όλους στη δίαιτα σας βρίσκω!!!!Σας ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σας λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήMiss Poppy καλώς ήρθες,χάρηκα που το έφτιαξες και σας άρεσε.
Thank you all:)
Αααχχχ μου τρέχουν τα σάλια και θέλω να φάω την οθόνη.....:::)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά Μαρία να είσαι πάντα καλά και ευτυχισμένη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο το γλυκάκι το έδωσες πάρα πολύ ωραία, ωραίες εικόνες, θα το φτιάξω και εγώ!!