Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Αρωματικά ζυμαρικά με ρεβίθια....και βραβείο/Herbed pasta with chickpeas ....and an award

Νόστιμο και εύκολο  το φαγητό μας σήμερα, με αρώματα που θυμίζουν καλοκαιρινή Ελλάδα!

χρειαζόμαστε
400 γρ ζυμαρικά (πένες, φιογκάκια, στριφτό)
400 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε μισές φέτες
400 γρ βρασμένα ρεβύθια (περίπου 150 γρ ωμά)
1 κρεμμύδι σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι θυμάρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κάπαρη
2 κουταλιές φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
100 γρ φέτα τριμμένη
αλάτι-πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το βρασμένο νερό. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού, τα ζυμαρικά και το νερό από τα ζυμαρικά που έχουμε κρατήσει. ανακατεύουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε το φαγητό από το μάτι, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη μέντα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη φέτα.
Our meal today is tasty and easy, with flavors that remind us of  Greece in the summertime!

We need
14 oz. pasta (penne,bows or fusili)
14 oz. zucchini, sliced in half rounds
14 oz. boiled chickpeas (5 oz. raw)
1 onion, sliced
2 garlic cloves, finely chopped
1 tsp. lemon zest
2 Tbsps. lemon juice
1/2 tsp. oregano
1/2 tsp. thyme
3 Tbsps. olive oil
2 Tbsps. capers
2 Tbsps. mint leaves, finely chopped
3 1/3 oz. feta cheese, crumbled
salt and pepper to taste

Boil pasta, strain and reserve 1 cup of the water.In large non-stick pan add oil, zucchini, onion , garlic, oregano, thyme, salt and pepper. Let cook, stirring from time to time, till veggies are soft, about 10 min. Add boiled chickpeas, capers, lemon juice, pasta and reserved water, stir lightly and continue cooking for 2-3 more min. Remove from heat, add lemon zest and mint. Sprinkle with crumbled feta and serve.


Πριν από μέρες η καλή μπλογκοφίλη Κική με το πολύ νόστιμο μπλογκ Tante Kiki μας έδωσε ένα ακόμα βραβείο για το σπιτάκι μας. Λίγο που είναι Αύγουστος, λίγο που είναι τα μυαλά μας στα κάγκελα αυτό τον καιρό, το ψιλοξεχάσαμε. Ήρθε τώρα η ώρα να την ευχαριστήσουμε που μας το έδωσε και να το χαρίσουμε και εμείς σε αγαπημένα μπλογκς. Πολύ δύσκολο φυσικά, είναι τόσα τα μπλογκς του αγαπάμε και πάντα βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση.  Θα προσπαθήσουμε να διαλέξουμε λοιπόν άλλα μπλογκς από την προηγούμενη φορά και που να μην το έχουν πάρει, έτσι για ποικιλία:))

A few days ago, our dear blogger-friend Tante Kiki gave us one more award for our little home...We would like to thank Kiki for it and, in turn, give the award to some of our favorite blogs that we didn't get to award last time..

18 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο πιάτο, σαλάτα ζυμαρικών στην ουσία δηλαδή, θρεπτικότατο, ελαφρύ και σίγουρα νόστιμο! Μου αρέσουν πολύ τα ρεβίθια, δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα σε συνδυασμό με ζυμαρικά, ό,τι πρέπει λοιπόν η ιδέα!

    Μπράβο κορίτσια για το βραβείο κι ευχαριστώ που με θυμηθήκατε, όντως τα ενδιαφέροντα food blogs συνεχώς πληθαίνουν, ποιο να πρωτοβραβεύσεις?

    Καλή βδομάδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
    Κάπου έχω διαβάσει ότι φέτος τρέχει έτος οσπρίων ας με συγχωρήσει αυτός αυτή που το έγραψε αλλά ου γαρ έρχεται μόνον!!!
    Πολύ ωραία η ιδέα σας λοιπόν για καλοκαιρινό πιάτο.
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο και μόλις μπορέσω θα το αναρτήσω
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ καλή μου για το βραβείο!!!Η αλήθεια ειναι οτι το καλοκαιράκι μας εχει λίγο -πολύ αποσυντονίσει, ελπίζω με τον ερχομό του θφινοπώρου να μαζευτούμε ολες πίσω στα σπιτάκια μας και στις συνταγές μας!!!Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω-πω τούτο το φαγάκι είναι από τα πιάτα που μου αρέσουν τρελλά. Με βάζετε σε πειρασμό για μαγειρέματα το απόγευμα, αν κι' έχω ήδη φαγητό (για δύο μέρες τουλάχιστον).

    Να ευχηθώ με το καλό στον Σεπτέμβρη μιας και ο Αύγουστος σιγά-σιγά μας φεύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ'αρέσει πολύ η ανάμειξη οσπρίων με ζυμαρικά. Όντως πολύ καλοκαιρινό φαγάκι. Και φαίνεται τόσο δροσερό!
    Συγχαρητήρια για το βραβείο!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηρθα!!!

    Το φαγάκι ειναι τέλειο και υπερπλήρες καλέ που το ξέρατε οτι λατρέυω τα ρεβύθια?? Το ξύσμα θα κάνει την διαφορά αλλά και ο δυσόμος.. μιαμ! μιαμ!
    Κορίτσια (Μαρία - Χαρά) σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο, ειλικρινά σας ευχαριστώ, δεν ξέρω τι ειναι ακριβώς αυτα τα βραβεία αλλά τα έβλεπα παντού και εγώ δεν ειχα το καημένο!! χιχι, σας ευχαριστώ πάρα πολύ!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ααααααα!!!!
    Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο!!!!
    Να'στε καλά!!!!
    Υπέροχη και αυτή η συνταγή!!!
    Τρελαίνομαι για τα ρεβύθια!!!!

    Να περνάτε καλά!!!
    Και πάλι ευχαριστώωωω πολύυυ!!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. That sounds wonderful and very quick to make!I love pasta with breadcrumbs :-).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μμμ... θαυμάσιο φαίνεται, όλο αρώματα και γεύσεις!
    θα το φτιάξω στην κόρη μου, θα ενθουσιαστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κοπελίτσες μου πολλά πολλά ευχαριστώ από καρδιάς για το βραβείο σας - πάω πάραυτα να το κρεμάσω στον τοίχο του εγωισμού μου - αφού φυσικά τιμήσω και το νοστιμότατο πιάτο που μας τρατάρατε...
    να είστε καλά και πάλι ευχαριστώ που με τιμήσατε...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ενδιαφερον φαγητακι με μακαρονακια περα από τα κλασσικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα μόλις ανακαλύψαμε το ιστολόγιό σου και χαρήκαμε τα μάλα γιατί όλα φαίνονται πεντανόστιμα!! Καλώς σε βρήκαμε λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φοβερός ο συνδυασμός οσπρίων με ζυμαρικά, από αυτούς που λατρεύω... και το πιάτο σου Μαρία μου γεμάτο άρωμα καλοκαιρινής Ελλάδας!!! Τέλειο!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο συνδυασμός οσπρίων με ζυμαρικά τολμηρός Μαράκι! Αλλά για να το λες θα είναι καλός!
    Μπράβο για το βραβείο! Το σπιτάκι σας αξίζει κάθε διάκριση!
    Σε ευχαριστώ πολύ που μου το χαρίσατε! Είναι πολύ γλυκό που με σκεφτήκατε! Μου δίνετε μια ευκαιρία για μια δυναμική επιστροφή, έχω μέρες να γράψω!
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. This is a lovely dish. I know what my family will enjoy it. I love the ingredients you've used to make it. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. I love this kind of pasta. All my favorite ingredients, the chickpeas, the feta, zucchini, totally Greek style. Thanks for sharing, Maria!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Maria, and Xara-I did see the cute award, and just passed right through thinking..."oh, how nice, lucky people" just passe right through missing my name...LOL
    The old saying..."can't see the forest from the trees"...well, that's just what happened.
    Thank you for passing this sweet award to me, I'm truly honored. Will be sure to pay it forward!
    xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Όσο παράξενο και να φαίνεται σε μερικούς, το φαγητό είναι πραγματικά πολύ γευστικό και όλες οι γεύσεις δένουν μεταξύ τους. Γι όσους ξέρουν, άρεσει ακόμα και στην κόρη μου και αυτό είναι επιτυχία:))

    Thank you all friends!

    ΑπάντησηΔιαγραφή