Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Cranberry Almond Muffins/μάφινς με αμύγδαλα και cranberries

More cranberries today..This muffin recipe has been a great hit among my friends for a while now, so I thought it would be a good candidate for posting..I have to mention that, as soon as I brought them out of the oven and started taking pictures, I accidentally spilled my cold coffee straight on them and, naturally, they ended in the garbage bin. Determined as I felt, I made a new batch and restarted the process..About 10 min. later I smelled something burning and, when I went to check, my oven element was on fire...!!! I kept the oven door closed and waited until the fire was out and the muffins baked..All's well that ends well, n'est-ce pas? LOL

We need
2 cups all purpose flour
1 cup sugar
4 tsps baking powder
1/2 cup ground almonds
1/2 cup dried cranberries
2 tsps almond essence
2 extra large eggs
1 cup milk
1/2 cup vegetable oil (I used canola)
1 cup (approximately) flaked almonds

In large bowl ,combine all ingredients but the flaked almonds, stir just until everything is combined. DO NOT overstir. Drop by spoonfuls  into muffin tins and top with flaked almonds. Bake at 375F, in pre-heated oven, for 17 min. or until golden brown. Let cool and enjoy!

*Fresh or frozen cranberries can be used instead of dried ones
**Fold batter in greased  round or rectangular pan to bake a cake instead of muffins

Cranberries και σήμερα...Η συνταγή αυτή είχε μεγάλη επιτυχία στους φίλους μου για αρκετό καιρό, οπότε σκέφτηκα ότι τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να την αναρτήσω και εδώ.  Θα πρέπει να πω πως τα συγκεκριμένα πρέπει να ήταν καταραμένα γιατί μόλις τα έβγαλα από το φούρνο και άρχισα να βγάζω φωτογραφίες, έχυσα κατά λάθος τον καφέ μου επάνω τους οπότε φυσικά καταλήξανε στα σκουπίδια. Έφτιαξα καινούρια και δέκα λεπτά αργότερα άρχισε να μυρίζει ο φούρνος καμένο, πήγα να δω και είδα ότι καιγόταν η αντίσταση. Τι να κάνω; ΄Έκλεισα το φούρνο και άφησα τα μάφινς να συνεχίσουν το ψήσιμο. Τέλος καλό όλα καλά, έτσι δεν είναι;

χρειαζόμαστε      

2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ξερά  cranberries
2 κουταλάκια άρωμα αμυγδάλου                
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι (περίπου) αμύγδαλο φιλέ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αμύγδαλο φιλέ. Προσοχή, δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ και για πολλή ώρα.  Βάζουμε κουταλιές στο μαφινοταψί και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190β για 17 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries
** Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε στρογγυλή ή τετράγωνη φόρμα και να το κάνουμε κέικ.                                                                                                                                                                                                                                                

22 σχόλια:

  1. Και ήθελα αύριο το πρωί να ετοιμάσω μάφινς! Και μου έδωσες άμεση λύση! Ευχαριστώ χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά το καλαμπόκι και τις τηγανίτες τώρα ακόμη μια "στενή" επαφή με τα cranberries! Ειναι τέλεια τα μαφινάκια Χαρά μου, χαιρομαι πάρα πολύ που βρηκα εσένα και την Μαρία στο υπέροχο blog σας! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρελαίνομαι για μάφινς και τελευταία φτιάχνω κι εγώ συνέχεια είναι τόσο χαριτωμένα και νόστιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μμμμμ!! Όμορφος συνδυασμός! Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λιχουδίτσα! Ωραία ιδέα για τα κρανμπερις που με περιμένουν ακόμα...χεχεχε! Οι θηκούλες όμορφες!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω ανοίξει τη σελίδα εδώ και κάτι ώρες, και δε λέω να την κλείσω :)
    Καταπληκτικά σε εμφάνιση και γεύση
    Φιλιά πολλά
    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οτι πρεπει για το καφεδακι μου το απογευματινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγώ θα παρω το μαφινάκι μου και θα πάω να κατσω ήσυχα-ήσυχα δίπλα στη Λίλα για να πιούμε το καφεδάκι μας !!!

    πολλά φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ θα πάρω το δικό μου μαφινάκι και θα πάω να κάτσω δίπλα στη Μαρία, που κάθεται δίπλα στην Λίλα, που πίνει τον καφέ της!
    Φιλάκια πολλά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γούρι, γούρι ήταν ο καφές που χύθηκε! :)
    Παρά τις αναποδιές, το αποτέλεσμα μετράει και θα βγήκαν νοστιμότατα το δίχως άλλο! Και το άρωμα του αμυγδάλου πόσο θα τους πηγαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορώ να πάρω ένα μαφινάκι Χαρούλα μου ή μήπως άργησα και τελείωσαν;;;; Πωπωωωωωω μοσχομυρίζουν!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Love your cranberry-almond muffins...this is something that I would enjoy with my morning cup of caffe latte. Great recipe. Thanks for sharing, ladies:DDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oh how delicious! I would love try one...actually make it two!
    Thank you for your visit, it is much appreciated!

    xx,
    Tammy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραία συνταγή!! Φαίνονται εξαιρετικά! Ευχαριστούμε:-)) Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θέλω να τα δοκιμάσω αλλά φοβάμαι λιγάκι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. I love almonds so I would not be able to resist these lovely muffins. So glad to have found your blog! Yia sas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. After all these problems, your muffins look delicious! I like the combination of cranberry and almonds!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. I'm seriously craving cranberries now. I bought a bag of frozen cranberries, and I'm determined to make something with it. Yummy muffins:DDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή