Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

σαλάτα με φασόλια και τόνο/ Tuna and bean salad

Μόλις καλοκαιριάσει, το μυαλό μας σε αυτό το σπίτι πάει κατευθείαν σε ούζο και μεζεδάκια. Ψάχνοντας στα ντουλάπια και με ότι υπάρχει στο σπίτι φτιάχνουμε ότι μπορούμε για να το ρίξουμε στα ούζα, χαχα.
Με τον τόνο λοιπόν, το πρώτο πράγμα που έκανα είναι τα απίθανα τονοκεφτεδάκια  της Ξανθής από τις Συνταγές της Ασπρούλας και ορίστε το αποτέλεσμα.


Φτιάξαμε και μια σαλατούλα με φασόλια βρασμένα και τόνο που είναι και αυτή πολύ αγαπημένη μας για το καλοκαίρι. Με τα υλικά που σας δίνω, 2 άτομα τρώνε κανονικό φαγάκι!

χρειαζόμαστε
400 γρ φασόλια βρασμένα
1 κονσέρβα τόνο
1 ψιλοκομμένη ντομάτα
1 μικρό κρεμμύδι σε φετάκια
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άσπρο ξύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξερή
2 κουταλιές κάπαρη

Αν δεν έχουμε βρασμένα φασόλια τα βάζουμε να βράσουν με 1 φυλαράκι δάφνη, 2 γαρύφαλα και αλάτι αφού τα έχουμε μουλιάσει στο νερό για αρκετές ώρες. Τα σουρώνουμε, βγάζουμε τη δάφνη και τα γαρύφαλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Καλό είναι να την αφήσουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ωρίτσα πριν τη σερβίρουμε.

As soon as summer is here, we automatically think of ouzo and appetizers in our household. Checking the pantry and with whatever provisions there are at home, we make whatever we can, so that we  can get on with our ouzo ritual, hahaha...
Using tuna therefore, the first thing I made were Xanthi's amazing tuna patties from Syntages tis Asproulas.
I also made a nice salad with tuna and beans, another summer favourite..

We need
400 gr prepared beans
1 can of tuna
1 tomato, finely chopped
1 small onion, sliced
2 Tbsps parsley, finely chopped
2 Tbsps white vinegar
2 Tbsps olive oil
1/2 tsp dried oregano
2 Tbsps capers

If we have no boiled beans, we soak them in water for several hours, then boil them adding a laurel leaf , 2 cloves and salt. Drain, remove laurel  and cloves and place in  bowl. Add all remaining ingredients and mix. It's better to refrigerate salad for half an hour before serving.

15 σχόλια:

  1. Ήρθα 1η εεε;;; ωραία!!!! παίρνω μια μεγάαααλη μερίδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τονοκεφτεδάκια??? Θέλω κι εγώ! Και η σαλατούλα αυτή πολύ του γούστου μου!
    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Light, summery and healthy! What more could we readers ask for?!
    Thank you for posting!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφο και καλοκαιρινό πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχη σαλατούλα, την συνδύασες όμορφα και με τα τονοκεφτεδάκια!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχα πιάτα και τα δύο!!!! Μπράβο!!!!

    Φιλιά Φανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hai Dear

    This looks yummy....you have a lovely blog...Please check out my blog..It is for food lovers and person who love to cook..You could find so many recipes that you can easily try at home..I update this blog on a regular basis…So please follow me and motivate me..Thank you
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com

    Aarthi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ Μαράκι τι μου κάνεις...
    Απ' όλα θέλω και σαλατούλα και τονοκεφτεδάκια. Τα λιγουρεύτηκα η λιχούδα...
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε, μου λείψατε βρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλεια η σαλάτα και πολύ υγιεινή αλλά και τα τονοκεφτεδάκια υπέροχα!! Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίος τρόπος να φας φασόλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή