Η συνταγή στα Ελληνικά πιο κάτω
I realize this is not a revelation to our Greek friends, since this is a very popular meatless dish, when leeks are in season. Since it's among our family's favorites I decided to post it.
We need
5 large leeks
4 large carrots
4 large celery stalks
1/3 cup olive oil
2 cups arborio rice
3 Tbsps fresh parsley, chopped
1 cup strained tomatoes
Salt and pepper to taste
1 tsp sugar
Pot of hot water
Peel outer leaves of leeks and discard. Slice peeled leeks in 1/2 inch rounds, rinse well and set aside. Peel carrots, rinse and slice in rounds. Rinse and slice celery. In large skillet, heat olive oil and add sliced vegetables to slightly stir fry for about 10 min over medium heat. Add rice and stir. Add hot water, parsley, strained tomatoes, salt, pepper and sugar. Stir till well blended and there is enough liquid to cover all ingredients. Cover and let cook for about 25 min, adding more water, if necessary. Serve hot or cold.
Καλά, ξέρω ότι δεν είναι καμιά αποκάλυψη για τους Έλληνες φίλους μας αφού είναι πολύ αγαπημένο φαγητό για όλους. Επειδή όμως είναι και πολύ αγαπημένο φαγητό της οικογένειας αποφάσισα να το γράψω.
χρειαζόμαστε
5 μεγάλα πράσα
4 μεγάλα καρότα
4 κοτσάνια σέλερυ
1/3 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ντοματάκι ψιλοκομμένο χωρίς ζουμιά
αλατοπίπερο
1 κουταλάκι ζάχαρη
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Το ίδιο κάνουμε και με το σέλερυ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα λαχανικά να τσιγαριστούν για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ζεστό νερό, τις ντομάτες, το μαϊντανό τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το νερό να είναι τόσο ώστε να καλύπτει όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν 25 λεπτά περίπου, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται. Είναι το ίδιο νόστιμο ζεστό ή κρύο.
Καλή εβδομάδα σε όλους!
I realize this is not a revelation to our Greek friends, since this is a very popular meatless dish, when leeks are in season. Since it's among our family's favorites I decided to post it.
We need
5 large leeks
4 large carrots
4 large celery stalks
1/3 cup olive oil
2 cups arborio rice
3 Tbsps fresh parsley, chopped
1 cup strained tomatoes
Salt and pepper to taste
1 tsp sugar
Pot of hot water
Peel outer leaves of leeks and discard. Slice peeled leeks in 1/2 inch rounds, rinse well and set aside. Peel carrots, rinse and slice in rounds. Rinse and slice celery. In large skillet, heat olive oil and add sliced vegetables to slightly stir fry for about 10 min over medium heat. Add rice and stir. Add hot water, parsley, strained tomatoes, salt, pepper and sugar. Stir till well blended and there is enough liquid to cover all ingredients. Cover and let cook for about 25 min, adding more water, if necessary. Serve hot or cold.
Καλά, ξέρω ότι δεν είναι καμιά αποκάλυψη για τους Έλληνες φίλους μας αφού είναι πολύ αγαπημένο φαγητό για όλους. Επειδή όμως είναι και πολύ αγαπημένο φαγητό της οικογένειας αποφάσισα να το γράψω.
χρειαζόμαστε
5 μεγάλα πράσα
4 μεγάλα καρότα
4 κοτσάνια σέλερυ
1/3 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι ντοματάκι ψιλοκομμένο χωρίς ζουμιά
αλατοπίπερο
1 κουταλάκι ζάχαρη
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Το ίδιο κάνουμε και με το σέλερυ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα λαχανικά να τσιγαριστούν για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ζεστό νερό, τις ντομάτες, το μαϊντανό τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το νερό να είναι τόσο ώστε να καλύπτει όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν 25 λεπτά περίπου, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται. Είναι το ίδιο νόστιμο ζεστό ή κρύο.
Καλή εβδομάδα σε όλους!
This is like a delicious Rice Pilaf with the addition of the leeks, carrots, and celery.
ΑπάντησηΔιαγραφήAbsolutely loving it:DDD
Έχετε μια υπέροχη Δευτέρα!
Αχ εκπληκτικό φαγητόοοοοοο
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχο, ελαφρύ και γεμάτο χρώματα, οι δικοί μου αν δεν έχει κρεατάκι μήτε να το δουν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήElisabeth ,thank you! Wish you a great week!XO
ΑπάντησηΔιαγραφήnadia , mia apo tis adynamies mas! Filakia!
ΑπάντησηΔιαγραφήGASTEROPLIX , hahaha, etsi itan kai ta dika mou arsenika kapote, eftyhws omws allaxan gnwmi..Kali sou mera!
ΑπάντησηΔιαγραφήAarthi , thank you for visiting !I'm coming over!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγητό και γεμάτο βιταμίνες! Βάζεις και μπόλικο καροτάκι, μου αρέσει αυτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι :)
μμμμ! πεντανόστιμο!!το φτιαχνω κι εγω αλλα οχι με καροτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο μου -όρυζο, κι έχω καιρό να το φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μπόλικο καροτάκι είναι σούπερ!!!
Φιλιά!
The Dark Chef , einai apo ta liga fagita pou borw na faw to karoto mageiremeno kai tou dinw na katalavei..haha(epeita einai kai to hrwma..) Kali sou mera!
ΑπάντησηΔιαγραφήpeps , to karoto tou dinei parapanw glyka kai fysika hrwma..S'efharistoume gia tin episkepsi!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENA , symfwnw apolyta!Filakia!
ΑπάντησηΔιαγραφήIt looks delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you for visiting my blog and leaving a kind comment. You have a beautiful blog filled with delicious recipes. I love Greek cooking. I hope that you will visit my blog again soon. I am following your blog. Thank you again and many blessings, Catherine xo
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι για μένα ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήI really love leeks so this dish is a winner, looks very tasty :)
ΑπάντησηΔιαγραφήPam , thank you! Have a great day! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήCatherine , thank you for visiting, thank you for your nice comments and for all the recipes you faithfully post!Have a great day,XO
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki , ta megala pnevmata synantwntai..haha..Filakia!
ΑπάντησηΔιαγραφήmuppy , thank you! It's a good choice for summer! Enjoy your day!
ΑπάντησηΔιαγραφήI think this could be a favorite at my house as well, it looks delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπο τα αγαπημενα μου πιατα!μιαμμμμ
ΑπάντησηΔιαγραφήCarol @ There's Always Thyme to Cook , thank you! Have a great weekend!
ΑπάντησηΔιαγραφήwabini , s'efharistoume gia tin episkepsi!Kali sou mera!
ΑπάντησηΔιαγραφή