Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

τορτελίνια με διπλές ντομάτες/Double tomato tortellini

Και όταν λέμε διπλές ντομάτες εννοούμε φρέσκες  αλλά και λιαστές, σε μια πολύ νόστιμη σαλτσούλα που μαζί με τη ρόκα δίνουν άλλη γεύση σε αυτά τα ζυμαρικά.

χρειαζόμαστε
500 γρ τορτελίνια με τυρί
3 ντομάτες σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε κομματάκια
3 κουταλιές λάδι από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες
3 κουταλιές άσπρο ξύδι
3/4 κουταλάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια φρέσκια ρόκα
100 γρ ανθότυρο ή ρικότα
100 γρ κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
αλάτι-πιπέρι

Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα σουρώνουμε κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις φρέσκιες και τις λιαστές ντομάτες, το λάδι από τις λιαστές, το ξύδι, το δενδρολίβανο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα τορτελίνια, τη ρόκα και το νερό από τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κεφαλοτύρι τριμμένο και το ανθότυρο λιωμένο με τα χέρια.

When I say "double tomato" I mean fresh as well as sundried, in a very tasty sauce that, along with arugula, give the pasta a different taste.

We need
1 lb 2 oz cheese tortellini
3 tomatoes, diced
1/2 cup sundried tomatoes, cut up in little pieces
3 Tbsps oil from the sundried tomatoes jar
3 Tbsps white vinegar
3/4 tsp rosemary, finely chopped
2 cups fresh arugula
3 1/3 oz anthotyro cheese or ricotta
3 1/4 oz kefalotyri cheese or parmesan
salt and pepper to taste

Boil tortellini according to package instructions and drain, reserving one cup of the water. In large bowl, combine fresh and sundried tomatoes, their oil, vinegar,rosemary and salt and pepper. Incorporate tortellini, arugula and water.Mix and serve with grated parmesan and ricotta crumbled by hand.

13 σχόλια:

  1. Πολύ καλοκαιρινό πιάτο, ελαφρύ αλλά και χορταστικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμμούρλια λέμε!!!!! μου τρέχουν τα σάλια
    Πολλά φιλάκια
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΟΥΠΕΡ ΩΡΑΙΟ!! ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ. ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα έτοιμα τορτελίνια δεν τα τρώω, θα μου άρεσε πολύ το πιάτο με κάποιο άλλο ζυμαρικό ή με σπιτικά τορτελίνια

    καλό ΣΚ. φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διπλές ντομάτες, διπλή νοστιμιά!!!
    Θα πάρω και το πιάτο που άφησε η Γαστεροπλήξ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Double tomato and arugula sounds like a very nice combination indeed. It looks very summery and light and delicious.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!!
    ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!!!
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλοκαιρινό δροσερό και χρωματιστό, γιαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Brilliant! I love tomatoes - they are the best flavor of summer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. thats a great idea as i love the freshness of tomato but like the intense flavour of dried tomatoes more :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακρως καλοκαιρινό πιάτο!!!!
    Απλά....ΤΕΛΕΙΟ!!!!
    Ευχαριστούμε πολύ!!!!
    Καλη βδομάδα,με κι άλλα έξοχα πιάτα!!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, πράγματι το φαγητό είναι νοστιμούλι!

    Thank you all for your kind words!

    ΑπάντησηΔιαγραφή