Μπισκότα με καρύδα και αμύγδαλα/Coconut-almond biscuits

Με αυτά τα μυρωδάτα και νόστιμα μπισκότα θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας, μήπως μιας φτιάξει και λίγο το κέφι με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας. Αν και δεν είναι πολύ λεπτά, μπορούμε να τα σερβίρουμε και σαν μπισκοτάκια παγωτού, τα δοκίμασα με παγωτό φράουλα και του ταίριαζαν πολύ!

χρειαζόμαστε
1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1/2 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου
24 ολόκληρα αμύγδαλα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160β. Απλώνουμε σε ένα ταψί την καρύδα και τα αμύγδαλα και ψήνουμε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με το χέρι ανακατεύουμε να σπάσουν οι φλούδες του αμυγδάλου σε μικρότερα κομματάκια. Ενώνουμε το αλεύρι με τη μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη να γίνει ένα αφράτο μείγμα (2 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε το αυγό και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε και την καρύδα με τα αμύγδαλα.  Κάνουμε μια πολύ μαλακή ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 κομμάτια, τα πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο νερό και σε ένα άλλο το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη. Βουτάμε τον πάτο ενός ποτηριού στο νερό και μετά στη ζάχαρη και πιέζουμε το μπαλάκια να πλατύνουν. Βάζουμε ένα αμύγδαλο σε κάθε μπισκοτάκι και ψήνουμε στους 160β για 12-15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες. Όταν τα βγάλουμε είναι ακόμα μαλακά, μόλις κρυώσουν θα σκληρύνουν.
Let the week begin with these tasty and full of flavor biscuits, just in case we have a mood change from all that's been happening around here.. Although they're not too thin, we can also serve them with ice cream, I tried them with strawberry ice cream and they were a good match!

We need
1/2 cup grated coconut
1/2 cup finely sliced almonds
1 1/4 cups flour
1/2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
2/3 cup sugar
3 1/2 oz butter(at room temperature)
1 egg
1/2 tsp almond essence
24 whole almonds
1/4 cup sugar

Preheat oven at 325F. Spread coconut and almonds on cookie sheet and bake for 6-7 min, stirrring only once. As soon as they start becoming golden brown, remove from oven and allow to cool. Mix by hand and break the almonds in smaller pieces. Mix flour, baking powder and salt and stir well. In bowl, beat butter and sugar at medium speed, until fluffy( 2 min approximately). Add the egg. Slowly, fold in flour, continuing beating, then add coconut and almonds. Dough will be very soft; wrap in plastic wrap and refrigerate. Divide dough into 24 pieces, shape into balls and place on parchment paper covered cookie sheet. Fill a bowl with some water and place the 1/4 cup sugar in another bowl. Dip bottom of a glass in water, then sugar and press dough balls to flatten. Press an almond in each biscuit and bake at 325F for 12-15 min. , until edges turn golden brown. When out of the oven, they'll be still soft, when cool they will harden.

32 σχόλια:

  1. Πολύ λιγουρευτικά!!!

    Φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦρατούλικα φαίνονται, στα υπόψη...αυτά του ΣΜ είναι σκέτη φρίκη...
    Καλή εβδομάδα Μαρία!!
    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα Μαράκι!! Όσο και να λατρεύω το παγωτό, με ελληνικό καφεδάκο σκέφτομαι να τα συνδυάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με καρύδα....η αδυναμία μου!!!!
    Δεν αντέχω...θα λυγίσω και θα πάρω 2,με καφέ,όχι με ice-cream...γιατί παραπάει σε θερμίδες!!!!
    Να'σαι καλά!!!
    Απλά υπέροχα!!!
    Καλή βδομάδα!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μιαμ μιαμ...
    με ενα καφεδακι....πανε τελεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακάρι βρε Μαράκι τα μπισκοτάκια σου να μας έφτιαχναν το κέφι απ' όλα όσα συμβαίνουν...
    Λαχταριστά φαίνονται και για το παγωτό και για τον καφέ και σκέτα μη σου πω...

    Πολλά φιλάκια, καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καί μόνο που ακουσα για καρύδα.. ετρεξα!!!!
    Θα τα φτιάξω σίγουρα για τον απογευματινό μου καφέ, και θα τον πιώ στην υγειά σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα μπισκοτάκια με καρύδα, δεν αντιστεκόμαστε με τίποτα!
    Θα τα προτιμήσω σκέτα, για να καταλαβαίνω απόλυτα την γεύση της καρύδας που μου αρέσει!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αφού είναι καρύδα θα πάρω όσα περίσσεψαν, αν πρόλαβα!!!!!!
    καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η καρύδα δε μου αρέσει πολύ αλλά αυτά φαίνονται υπέροχα...με καφεδάκι δε πρέπει να είναι τέλεια,Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Lovely little biscuits, i attempted yoghurt and orange cookies yesterday but they came out more like little cakes, fortunately they were delicious cakes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και εγώ με καφεδάκι τα ονειρεύομαι! Αλλά το όνειρο δεν θα βγει σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολύ έξυπνο το κόλπο με το ποτήρι και την ζάχαρη!!!!!!!!
    παιρνω μερικά για το απογευματινό καφεδάκι μου γιατί λατρεύω την καρύδα. Η συνταγή μπαίνει στο αρχείο μου !!!

    φιλια πολλά Μαράκι και καλό απόγευμα

    Maria B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. They look so good, I'd love them as an ice cream sandwich with chocolate ice cream in between!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πωπωωωω! Μπισκοτάκια με καρύδα! Αδύνατον να τους αντισταθώ κι η αλήθεια είναι ότι,έστω και για λίγο μας φτιάχνουν το κέφι ή μας δίνουν ενέργεια για να συνεχίσουμε! Καλό απόγευμα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπέροχα μπισκοτάκια...και αυτά που είναι μαζί με το παγωτό θα τα προτιμήσω...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νοστιμότατα διαβάζονται Μαρία μου. Και η γεύση της καρύδας έχει σίγουρα "καλοκαιρινές" νότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και καρύδα και αμύγδαλο!!Μμμ Απίθανος συνδυασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ωραία υλικά, ωραίος τρόπος παρασκευής.Θα τα φτιάξω το ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. These cookies are one of my favorites! You did an excellent job. The pictures are beautiful.
    Thank you for your visit to my blog and leaving a comment. I do look forward to it. Blessings, Catherine xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ωραία μπισκοτάκια. Οτι πρέπει για το καφεδάκι.
    Μπράβο Μαρία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. What elegant little biscuits! I like the idea of having them with ice cream! So scrumptious!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ.ΕΧΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΔΑ.ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είτε σκέτα είτε με παγωτό είτε με καφεδάκι πρέπει να είναι εκπληκτικά. φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. το αυγο δεν γραφεται η εγω δεν βλεπω καλα το χρησιμοποιουμε η οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για την υπόδειξη. Το αυγό το βάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στη ζύμη.

      Διαγραφή