Με αυτά τα μυρωδάτα και νόστιμα μπισκότα θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας, μήπως μιας φτιάξει και λίγο το κέφι με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας. Αν και δεν είναι πολύ λεπτά, μπορούμε να τα σερβίρουμε και σαν μπισκοτάκια παγωτού, τα δοκίμασα με παγωτό φράουλα και του ταίριαζαν πολύ!
χρειαζόμαστε
1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1/2 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου
24 ολόκληρα αμύγδαλα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160β. Απλώνουμε σε ένα ταψί την καρύδα και τα αμύγδαλα και ψήνουμε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με το χέρι ανακατεύουμε να σπάσουν οι φλούδες του αμυγδάλου σε μικρότερα κομματάκια. Ενώνουμε το αλεύρι με τη μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη να γίνει ένα αφράτο μείγμα (2 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε το αυγό και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε και την καρύδα με τα αμύγδαλα. Κάνουμε μια πολύ μαλακή ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 κομμάτια, τα πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο νερό και σε ένα άλλο το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη. Βουτάμε τον πάτο ενός ποτηριού στο νερό και μετά στη ζάχαρη και πιέζουμε το μπαλάκια να πλατύνουν. Βάζουμε ένα αμύγδαλο σε κάθε μπισκοτάκι και ψήνουμε στους 160β για 12-15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες. Όταν τα βγάλουμε είναι ακόμα μαλακά, μόλις κρυώσουν θα σκληρύνουν.
Let the week begin with these tasty and full of flavor biscuits, just in case we have a mood change from all that's been happening around here.. Although they're not too thin, we can also serve them with ice cream, I tried them with strawberry ice cream and they were a good match!
We need
1/2 cup grated coconut
1/2 cup finely sliced almonds
1 1/4 cups flour
1/2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
2/3 cup sugar
3 1/2 oz butter(at room temperature)
1 egg
1/2 tsp almond essence
24 whole almonds
1/4 cup sugar
Preheat oven at 325F. Spread coconut and almonds on cookie sheet and bake for 6-7 min, stirrring only once. As soon as they start becoming golden brown, remove from oven and allow to cool. Mix by hand and break the almonds in smaller pieces. Mix flour, baking powder and salt and stir well. In bowl, beat butter and sugar at medium speed, until fluffy( 2 min approximately). Add the egg. Slowly, fold in flour, continuing beating, then add coconut and almonds. Dough will be very soft; wrap in plastic wrap and refrigerate. Divide dough into 24 pieces, shape into balls and place on parchment paper covered cookie sheet. Fill a bowl with some water and place the 1/4 cup sugar in another bowl. Dip bottom of a glass in water, then sugar and press dough balls to flatten. Press an almond in each biscuit and bake at 325F for 12-15 min. , until edges turn golden brown. When out of the oven, they'll be still soft, when cool they will harden.
χρειαζόμαστε
1/2 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1/2 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου
24 ολόκληρα αμύγδαλα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160β. Απλώνουμε σε ένα ταψί την καρύδα και τα αμύγδαλα και ψήνουμε για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Με το χέρι ανακατεύουμε να σπάσουν οι φλούδες του αμυγδάλου σε μικρότερα κομματάκια. Ενώνουμε το αλεύρι με τη μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη να γίνει ένα αφράτο μείγμα (2 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε το αυγό και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε και την καρύδα με τα αμύγδαλα. Κάνουμε μια πολύ μαλακή ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 κομμάτια, τα πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο νερό και σε ένα άλλο το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη. Βουτάμε τον πάτο ενός ποτηριού στο νερό και μετά στη ζάχαρη και πιέζουμε το μπαλάκια να πλατύνουν. Βάζουμε ένα αμύγδαλο σε κάθε μπισκοτάκι και ψήνουμε στους 160β για 12-15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα στις άκρες. Όταν τα βγάλουμε είναι ακόμα μαλακά, μόλις κρυώσουν θα σκληρύνουν.
Let the week begin with these tasty and full of flavor biscuits, just in case we have a mood change from all that's been happening around here.. Although they're not too thin, we can also serve them with ice cream, I tried them with strawberry ice cream and they were a good match!
We need
1/2 cup grated coconut
1/2 cup finely sliced almonds
1 1/4 cups flour
1/2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
2/3 cup sugar
3 1/2 oz butter(at room temperature)
1 egg
1/2 tsp almond essence
24 whole almonds
1/4 cup sugar
Preheat oven at 325F. Spread coconut and almonds on cookie sheet and bake for 6-7 min, stirrring only once. As soon as they start becoming golden brown, remove from oven and allow to cool. Mix by hand and break the almonds in smaller pieces. Mix flour, baking powder and salt and stir well. In bowl, beat butter and sugar at medium speed, until fluffy( 2 min approximately). Add the egg. Slowly, fold in flour, continuing beating, then add coconut and almonds. Dough will be very soft; wrap in plastic wrap and refrigerate. Divide dough into 24 pieces, shape into balls and place on parchment paper covered cookie sheet. Fill a bowl with some water and place the 1/4 cup sugar in another bowl. Dip bottom of a glass in water, then sugar and press dough balls to flatten. Press an almond in each biscuit and bake at 325F for 12-15 min. , until edges turn golden brown. When out of the oven, they'll be still soft, when cool they will harden.
Πολύ λιγουρευτικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλή εβδομάδα
ΑΦρατούλικα φαίνονται, στα υπόψη...αυτά του ΣΜ είναι σκέτη φρίκη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Μαρία!!
Εφη
Πολύ όμορφα Μαράκι!! Όσο και να λατρεύω το παγωτό, με ελληνικό καφεδάκο σκέφτομαι να τα συνδυάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε καρύδα....η αδυναμία μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν αντέχω...θα λυγίσω και θα πάρω 2,με καφέ,όχι με ice-cream...γιατί παραπάει σε θερμίδες!!!!
Να'σαι καλά!!!
Απλά υπέροχα!!!
Καλή βδομάδα!!!
:))
μιαμ μιαμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήμε ενα καφεδακι....πανε τελεια
Μακάρι βρε Μαράκι τα μπισκοτάκια σου να μας έφτιαχναν το κέφι απ' όλα όσα συμβαίνουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστά φαίνονται και για το παγωτό και για τον καφέ και σκέτα μη σου πω...
Πολλά φιλάκια, καλή εβδομάδα
Καί μόνο που ακουσα για καρύδα.. ετρεξα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα φτιάξω σίγουρα για τον απογευματινό μου καφέ, και θα τον πιώ στην υγειά σου!!!
Στα μπισκοτάκια με καρύδα, δεν αντιστεκόμαστε με τίποτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα προτιμήσω σκέτα, για να καταλαβαίνω απόλυτα την γεύση της καρύδας που μου αρέσει!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
αφού είναι καρύδα θα πάρω όσα περίσσεψαν, αν πρόλαβα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα
Η καρύδα δε μου αρέσει πολύ αλλά αυτά φαίνονται υπέροχα...με καφεδάκι δε πρέπει να είναι τέλεια,Μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφήLovely little biscuits, i attempted yoghurt and orange cookies yesterday but they came out more like little cakes, fortunately they were delicious cakes!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ με καφεδάκι τα ονειρεύομαι! Αλλά το όνειρο δεν θα βγει σύντομα...
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ έξυπνο το κόλπο με το ποτήρι και την ζάχαρη!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπαιρνω μερικά για το απογευματινό καφεδάκι μου γιατί λατρεύω την καρύδα. Η συνταγή μπαίνει στο αρχείο μου !!!
φιλια πολλά Μαράκι και καλό απόγευμα
Maria B.
They look so good, I'd love them as an ice cream sandwich with chocolate ice cream in between!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωωωω! Μπισκοτάκια με καρύδα! Αδύνατον να τους αντισταθώ κι η αλήθεια είναι ότι,έστω και για λίγο μας φτιάχνουν το κέφι ή μας δίνουν ενέργεια για να συνεχίσουμε! Καλό απόγευμα και φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα μπισκοτάκια...και αυτά που είναι μαζί με το παγωτό θα τα προτιμήσω...φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήI love coconut!this is a great flavor combination..
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατα διαβάζονται Μαρία μου. Και η γεύση της καρύδας έχει σίγουρα "καλοκαιρινές" νότες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι καρύδα και αμύγδαλο!!Μμμ Απίθανος συνδυασμός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία υλικά, ωραίος τρόπος παρασκευής.Θα τα φτιάξω το ΣΚ
ΑπάντησηΔιαγραφήThese cookies are one of my favorites! You did an excellent job. The pictures are beautiful.
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you for your visit to my blog and leaving a comment. I do look forward to it. Blessings, Catherine xo
Maria, yum, yum, yum! I want one now!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία μπισκοτάκια. Οτι πρέπει για το καφεδάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαρία :)
What elegant little biscuits! I like the idea of having them with ice cream! So scrumptious!
ΑπάντησηΔιαγραφήThese would be so lovely with my coffee tomorrow.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ.ΕΧΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΔΑ.ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.
πρέπει να είναι υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίτε σκέτα είτε με παγωτό είτε με καφεδάκι πρέπει να είναι εκπληκτικά. φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω για παγωτοοοοοοοοοοοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφήto avgo pote mpenei?to xexasame?
ΑπάντησηΔιαγραφήτο αυγο δεν γραφεται η εγω δεν βλεπω καλα το χρησιμοποιουμε η οχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ για την υπόδειξη. Το αυγό το βάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στη ζύμη.
Διαγραφή