Μους καπουτσίνο/Cappuccino mousse

Εύκολο γλυκάκι, με την αγαπημένη μου γεύση καφέ σας κερνάω σήμερα. Η συνταγή είναι της Βέφας Αλεξιάδου. Η μόνη αλλαγή που έχω κάνει, είναι ότι δεν έβαλα τα 2 αυγά που έγραφε στη συνταγή και έγινε μια χαρά και χωρίς αυτά. Η άσπρη σοκολάτα γενικά είναι πολύ πιο ευαίσθητη από τη σκούρα. Δεν αντέχει πολύ ζέσταμα, ούτε αλλαγές θερμοκρασίας. Η Βέφα λέει ότι αν σε κάποιο σημείο φαίνεται ότι έχει κόψει, να προσθέσουμε λίγη κρέμα γάλακτος και να ανακατέψουμε.
 
χρειαζόμαστε
280 γρ άσπρη σοκολάτα
80 γρ βούτυρο
2 κουταλάκια ζελατίνη σκόνη
3 κουταλιές κρύο νερό
1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλάκια καφέ στιγμής
2 κουταλιές ζεστό νερό
σαντιγύ και αμυγδαλάκι φιλέ για γαρνίρισμα
μοσχοκάρυδο τριμμένο

Σε μια κατσαρόλα, σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε τη ζελατίνη στο κρύο νερό, την αφήνουμε να φουσκώσει και τη βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, τη ρίχνουμε στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε το διαλυμένο καφέ.  Σε αυτό το σημείο το μείγμα μου φάνηκε ότι έκοψε. Πρόσθεσα 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος και το μείγμα έγινε λείο και πάλι!  Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει και να αφρατέψει και την ανακατεύουμε απαλά στη σοκολάτα. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή 6 ατομικά ποτήρια. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Στολίζουμε με σαντιγύ και λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με το αμυγδαλάκι και τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Today the treat is an easy dessert that has my favorite coffee flavor. The recipe is by Vefa Alexiadou. The only change I've made is that I omitted the two eggs required in her recipe, however, it still turned out fine.  White chocolate is in general more delicate than its dark counterpart. It can't withstand either prolonged heating or temperature changes. Vefa notes that , in case it separates we should add some cream and stir.

We need
9 1/2 oz white cholate
3 oz unsalted butter
2 tsps gelatin powder
3 Tbsps cold water
1 1/2 cups whipping cream
3 tsps instant coffee granules
2 Tbsps hot water
Whipped cream & sliced almonds to garnish
Grated nutmeg

Melt chocolate with butter over double boiler. Stir gelatin in cold water, let stand, then heat at very low temperature to dilute. Let it slightly cool. Fold in the chocolate mixture and stir. Add diluted coffee. At this point I thought it separated, so I added 1 Tbsp whipping cream and the texture became smooth again. Beat whipping cream until it thickens, then gently fold in the chocolate mixture. Transfer to large bowl or divide evenly among 6 glasses. Refrigerate till it sets. Garnish with whipped cream and, shortly before serving, sprinkle with almonds and nutmeg.

25 σχόλια:

  1. Ωραίο Καλοκαιρινό γλυκό, ου δεν μπορείς να φας μόνο ένα. Για ολόκληρο το μπωλ, το συζητάμε!!
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Μαρία μου!! Υπέροχη η μους κι αν θέλεις τη γνώμη μου καλά έκανες και δεν έβαλες τα αβγά, μερικές φορές είναι υπερβολή!!!! Καλό Σ/Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ τι μου κάνεις τέτοια ώρα και με το ζόρι κρατιέμαι να μην φάω γλυκόοοοοοοοο χεχεχε
    Φιλιά
    Καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο θα ήθελα λίγο αυτή την ώρα!!με έχει πιάσει κάτι που το βλέπω!!
    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανάλαφρο, βελούδινο, λαχταριστό γλυκάκι! Χαίρομαι που απέφυγες τα αυγά και ευχαριστούμε για το tip με την κρέμα γάλακτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. What a delectable treat made with white chocolate! I don't think I ever saw it combined with coffee flavoring before - love it!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρελαίνομαι για τα γλυκά με γεύση καφέ και το δικό σου δείχνει υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΧΑΡΑ!!!
    ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΤΑΓΗ,ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΙΓΟΥΡΑ!!
    ΦΙΛΆΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σουπερ παγωτό και σούπερ παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έχει "χαζέψει" ο blogger, οι ενημερώσεις καθυστερούν, περσινές κοντεύουν να γίνουν!! πιστεύω να πρόλαβα καμιά βουκίτσα, θα διαλέξω το κολονάτο ποτηράκι, η γκλαμουριά με μάρανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολύ όμορφη παρουσίαση Μαράκι!!!
    Καλά έκανες και έβγαλες τα αυγά.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. At Anna's kitchen table

    Carol @ There's Always Thyme to Cook

    muppy

    Reeni

    Thank you all for your kind words! I wish you have a great week!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ

    Asteri

    Katrina

    Marί

    Vita

    georgiaxara

    Taste Advisor

    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tante Kiki

    Hermione

    manousina

    Σας ευχαριστώ! Τα φοβάμαι τα ωμά αυγά, γι αυτό όπου υπάρχουν και μπορώ να τα αποφύγω, το κάνω!
    Καλή εβδομάδα σας εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ άστα, και εγώ με το ζόρι μπαίνω ακόμα και στο δικό μου! Πάρε το ποτηράκι, δικό σου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Maria-That is the most gorgeous white chocolate dessert I have ever seen...simple, yet so very elegant and decadent!

    Σας ευχαριστώ για την ανταλλαγή αυτή συνταγή ... αγκαλιές και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κανω πως δεν τις βλεπω τις φωτογραφιες.Καλη εβδομαδα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αποκλείεται να μην μου αρέσει αυτό το γλυκάκι, έχει όλες τις αγαπημένες μου γεύσεις!
    Καλή βδομάδα Μαράκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι όμορφα που δείχνουν! Φαντάζομαι γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απίθανο! ότι εχει να κάνει με γευση καφέ μου αρέσει πολύ , καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λατρεύω τον καφέ γενικώς και εξ αδιαιρέτως :-)
    Αυτό το γλύκισμα με ξετρέλανε.Το βάζω στα υπόψιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή