Χρειαζόμαστε
500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2 φέτες ψωμί σε ψίχουλα ή φρυγανιά
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αβγό
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
180ml ζωμός κοτόπουλου
150 γρ γιαούρτι
Ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά! Αφήνουμε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο και μετά πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε τον ζωμό, κρύο, με το αλεύρι και το βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και ρίχνουμε το βούτυρο και το γιαούρτι. Ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για κανένα πεντάλεπτο, γυρίζοντας τα μια-δυο φορές.
Για να το κάνουμε πιο ελαφρύ το φαγητό μας, συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια με βραστά λαχανικά. Εγώ είχα αμπελοφάσουλα από το καλοκαίρι στην κατάψυξη που έπρεπε να φύγουν και έτσι έγινε το φαγάκι!
In general, we can't say we're meat lovers. When it comes to meatballs though, we make them more often, using different recipes for variety!
we need
1 lb 1 oz ground beef
1 large onion, ground
2 garlic cloves, ground
2 Tbsps parsley, finely chopped
1 egg
2 Tbsps yogurt
2 Tbsps olive oil
salt and pepper, to taste
oil for frying
for the sauce
1 Tbsp butter
1 Tbsp flour
6 oz chicken broth
5 oz yogurt
Combine ground beef with all other ingredients and knead well! Refrigerate for 10 min, then shape into meatballs. Fry in hot oil and drain on paper towels.
In order to make the sauce, combine flour and chicken broth in a pot and heat on medium, stirring until it thickens. Add butter and yogurt, then turn in meatballs and let simmer for 5 min, turning once or twice.
Serve meatballs with steamed veggies, I served them with steamed string beans.
Θα το έτρωγα μα δεν θα το έφτιαχνα γιατί δεν μου αρέσει το γιαούρτι στο φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιαούρτι μέσα στα κεφτεδάκια;;πολύ ενδιαφέρον κι η σάλτσα μια άλλη περίπτωση,την επόμενη φορά που θα φτιάξω θα το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήείδα φαγάκι για μπυρίτσα κι έφτασα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήότι πρέπει για ατασθαλίες και παπαρίτσες!!!!!!
Δεν θέλω να κάνω τον μάγκα αλλά νομίζω ότι μπορώ να ΄"κόψω" ένα φαγητό με το μάτι! Έχεις επιτύχει πολύ υψηλό επίπεδο γεύσης!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια!
μια μπουκιτσα μονο!!!ΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!ΤΕΛΕΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή... και επειδή ήμουν αρρωστούλα δεν πειράζει που θα κάνω βουτιά στα κεφτεδάκια σου, ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήπρέπει να πάρω δυνάμεις!!!
πολυ νόστιμη φαίνεται αυτή η εκδοχή και πολύ ωραία η άσπρη σάλτσα !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμάσω την σάλτσα με λάδι. Να δω τι θα γίνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια τα κεφτεδάκια και ελκυστικά
Πολύ μου αρέσει η παραλλαγή αυτή με το γιαούρτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμαστεί οπωσδήποτε.
Καλό βράδυ.
Πολύ μου άρεσε η γιαουρτοσυνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη δοκιμάσω σίγουρα!
Καλό βράδυ!
Και τα φασολακια τρωμε αλλα και τα κεφτεδακια, γι'αυτο απλωνω το χερακι μου και τσιμπαω και απο τα δυο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάχνω πολύ συχνά μπιφτέκια με γιαούρτι, έχω βάλει και την συνταγή στο blog μας, τελείως διαφορετική βέβαια, γι αυτό θα δοκιμάσω και την πεντανόστιμη όπως φαίνεται δική σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλό βράδυ!
σάλτσα γιαουρτιού κάνω, αλλά ποτε δε βράζω τα κεφτεδάκια (συνηθως μπιφτέκια) μαζί!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ για την ωραία ιδέα :))
Επειδή τυχαίνει να είμαι μάλλον η ενθερμότερη οπαδός του γιαουρτιού στην υφήλιο (!!!) θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τη σαλτσούλα την επόμενη φορά που θα φτιάξω μπιφτεκάκια! Ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σαλτσα γιαουρτιου θα του πηγαινει πολυ κ θα τα κανει ελαφρια. Μαρεσει η συνταγη αυτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήχχχ
Δημήτρη, είναι περίεργο αλλά η γεύση του είναι πολύ γλυκιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή δοκίμασε το, εμάς μας αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ και έχει σαλτσούλα μούρλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήnavarino, είναι πράγματι ελαφρύ! Αν δεν είχε τα κεφτεδάκια τηγανητά, θα το έλεγες και διαίτης.
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI πάρε μια μπουκίτσα και το υπόλοιπο λαχανικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty περαστικούλια! Κάνε τις βουτιές σου άνετα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria B. σε ευχαριστώ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΥΣΠΙΣΤΟΣ δοκίμασε τα και ελπίζω να σου αρέσουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίνα, ευχαριστώ! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, ελπίζω να σου αρέσουν! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία πάρε όσα θέλεις και από τα δύο! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ πάω τώρα να δω τη συνταγή σου. Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαριλένα δοκίμασε τα, το γιαούρτι γίνεται πιο γλυκό έτσι! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie δοκίμασε τα, ελπίζω να σας αρέσουν! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty Manousos είναι πραγματικά ελαφριά, πιστεύω θα σου αρέσει. Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε πειράζει να πάρω ένα πιάτο γεμάτο αμπελοφάσουλα που δε βρίσκω έδω και μου αρέσουν πολύ;!να φανταστείς μου αρέσουν σκέτα χωρίς λαδολεμονο,αλάτι...μου αρέσει να γεύομαι 100% το αμπελαφάσουλο...χιχιιχ γούστα που έχω
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια
χχχχχχ
Ούτε κι εμείς βάζουμε κρέας συχνά στο σπίτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό σπάνια έως καθόλου.
Αλλά κάποια αριστουργήματα από εδώ και από τις άλλες Συνταγές καρδιάς είναι άκρως δελεαστικά.
Τα φιλιά μας,
Και λοιπόν;E allora? και εμένα μου αρέσουν περισσότερο σκέτα αλλά κανένας άλλος δεν εχει την ίδια γνώμη, με το ζόρι τα τρώνε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστρο - Συμμορίτες, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η ιδέα με την σάλτσα,μου άρεσε πολύ.Φιλιάα
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα τα κεφτεδάκια και η σαλτσούλα φαίνεται καταπληκτική θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και καλό μήνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ :))))
Στο δικό σας το σπίτι μπορέι να μην τρώτε πολύ κρέας, αλλά στο δικό μας οι αντρες το ζητούν και ειδικά τα κεφτεδάκια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να πω ότι τα έχεις φτιάξει πολύ λαχταριστά!!!
Καλό μήνα μεγαλομαμά μου :)))))
Θέλω κι εγώωωωωωωωωωωω!
ΑπάντησηΔιαγραφήη σαλτσα γιαουρτιου μου αρεσει πολυ και το φαγακι αυτο μου αρεσει πολυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η σάλτσα με γιαούρτι ακούγεται ταπεινή αλλά είναι από μεγάλο τζάκι! Η μαμά της είναι η sauce supreme, πρωτοξαδέλφη της bechamel sauce :) Γίνεται με βούτυρο/αλεύρι, ζωμό κοτόπουλου και κρέμα γάλακτος ή creme fraiche. Εμείς, στην Ελλάδα, αγαπάμε το γιαούρτι και το χρησιμοποιούμε αντί για κρέμα. Ο Δημήτρης λοιπόν ας βάλει κρέμα. Δεν τα έχω φτιάξει ποτέ άσπρα τα κεφτεδάκια, με δελέασες -τα βάζω στη λίστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάρηκα πολύ που βρεθήκαμε από κοντά :)